עוגת שמרים שוקולד
מתכון לעוגת שמרים קראנץ’ שוקולד של השף קונדיטור מיקי שמו.
בצק שמרים במתכון זה מתאים גם להכנת רולדה רגילה או עוגת שושנים. הבצק המתאים לשתי עוגות שמרים קראנץ’.
רכיבים:
חומרים ל-2 תבניות מאורכות
חומרים למילוי (ל-2 עוגות שמרים שוקולד)
לסירופ סוכר
אופן ההכנה:
1.הכנת הבצק – בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים פרט לחמאה, במהירות איטיתכ-3 דקות. מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכניסים מכוסה למקרר למשך הלילה.
2. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מכל חלק נכין עוגת שוקולד אחת.
3.מרדדים כל גוש בצק למלבן בעובי ½ ס”מ ובמידות 25×35 ס”מ.
4.מברישים כל חלק בחצי מכמות החמאה או הנטורינה המומסת ומפזרים את תערובת המילוי באופן אחיד (או מורחים מחצית מממרח השוקולד ומפזרים את מחצית פירורי הביסקויטים) על כל שטח הבצק.
5.מגלגלים לרולדה וחוצים בסכין חדה לאורך הרולדה, משני החצאים קולעים צמה בצורת בורג ומניחים את עוגת השוקולד קראנץ בתבנית אפיה מוארכת.
6.מברישים בביצה טרופה. מתפיחים כשעה.
7.בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות.
מברישים את העוגות בעודן חמות בסירופ הסוכר. והרי לכם עוגת שוקולד קראנץ’ מענגת.
** למתכון לעוגות שמרים אישיות בדבש וקינמון >>>
** מתכון לבבקה שוקולד וקינמון>>>
** עוגה קלועה עם ממרח חלבה ושוקולד צ’יפס >>>
** מתכון לעוגת שושנים במלית שוקולד, מרציפן ודובדבנים >>>
טיפים להכנת המתכון:
1.למתכון פרווה- ניתן להחליף את החמאה בנטורינה קוקוס או במרגרינה ללא שומן מוקשה ביחס זהה
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

איך אפשר להפוך לפרווה?
הי שרון
כדי להפוך את העוגה לפרווה במקום חמאה תשתמשי בנטורינה, במקום החלב אותה כמות מים.
אם רוצים להכפיל כמות צריך הכל להכפיל?
כן אורטל
באיזה קמח רצוי להשתמש?
בוקר טוב
קמח לבן רגיל
אפשר עם שמרים יבשים?
בוקר טוב
בוודאי כף שמרים יבשים.
איך להפוך לעוגה ללא סוכר
יש מבחר תחליפי סוכר בסופר אני ממליצה לקחת מה שמתאים לך, על כל אחד יש הוראות כיצד להחליף את הסוכר ובאיזה כמות.
איזה כמות של שמרים יבשים?
כף שמרים יבשים
לא הכנתי בלילה את הבצק האם אפשר להכין כעת ולהתפיח
כן ותכניסי למקרר.לפי המתכון.
האם חייבים משפר אפייה?
לא חייבים
שאלוקים ישמור כמה סוכר יש בעוגה הזו נראה לי שאפשר להוריד את הסוכר לחצי
אפשר להוסיף גלוטן במקום משפר אפיה? מה יחס ההמרה?
שמתי 3 חלמון ( הצהוב:) ) זה מפריע?
שמתי 3 חלמון ( הצהוב:) ) זה מפריע?
בוקר טוב
אני מניחה שהסתדרת עם הבצק.
עם אני לא רוצה חמאה וגם לא מחמאה אפשר שמן?
כן שליש כוס שמן.
עם אני לא רוצה חמאה וגם לא מחמאה אפשר שמן?
מתכון גרוע ביותר הכנתי והכל נזרק
שלום נעמי
המתכון נהדר תסמכי עליי, אני אשמח אם תכתבי מה הייתה הבעיה ואני אנסה לעזור לך.
היי
אם אני צריכה להתפיח ולא בלילה, כמה זמן התפחה?
היי הדר, אם את מעוניינת להתפיח הזמן המומלץ הוא כשעתיים, בהצלחה!
האם אפשר להחליף את החמאה לנטורינה (המרגרינה החדשה משמן קוקוס)?
אם כן האם היחס זהה?
היי מוריה, בהחלט ניתן להחליף את החמאה בנטורינה, היחס אכן זהה
הבצק לא ממש תפח כל הלילה במקרר.
מה אפשר לעשות ?
היי כרמן, זה מתכון מצויין שאנחנו מקבלים עליו פידבקים מצויינים כל הזמן, באיזה שמרים השתמשת? יש משהו משהו שהמרת במתכון המקורי? אני אשמח לעזור
היי. השתמשתי במתכון שלכם אבל יש לי רק שעה להתפיח. יש רעיון?
היי סוניה, מתכון מצוין ומאוד מומלץ. אם יש לך רק שעה להתפיח אני ממליצה להתפיח במקום חם עד הכפלת הנפח
בהתחלה הייתי סקפטית במיוחד שקודם הכנתי את הבצק ורק אחרי זה קראתי את התגובות. התפללתי שיצליח.
שמתי את הבצק לתפיחה במקרר ללילה למשך 7 שעות אבל הוא לא תפח בכלל. הוצאתי אותו לעוד איזה שעתיים התפחה מחוץ למקרר.
את הסוכר במילוי הורדתי בחצי, ובדיעבד גם יכולתי להוריד בקקאו- כוס אחת בהחלט מספיקה.
התפילות נענו ויצאה עוגה מצויינת (אה וויתרתי גם על הרוטב מעל).
תודה וחג שמח 🙂
היי סנונית, תודה על השיתוף והטיפים, ממליצה לנסות מתכונים נוספים מהאתר, בטוחה שתהיני 🙂
אפשר להכין את העוגה עם קמח תופח ולא עם קמח רגיל?
היי, במתכון הזה יש צורך בקמח רגיל ולא קמח תופח, התוצאה עם קמח תופח היא שונה
הי,אם אני מכינה את הכל,חוץ מעד החלק של האפייה כמה שעות היא יכולה להשאר בחוץ/במקרר ??
שלום סבטה
קיימות 2 אופציות:
1. עיצוב העוגה עם המלית והקפאה. אז יש להוציא את העוגה מהמקפיא להפשרה והתפחה של כ-3 שעות לפני האפייה.
2. עיצוב העוגה עם המלית והכנסה להתפחה במקרר עד הכפלת נפח. הכפלת הנפח במקרר עורכת כ-4 שעות.
טוב אז ככה, יצא לי עוגת קראנצ’ מדהימה אחרי שניסיתי מס’ מתכונים ברשת.
עשיתי כמה שינויים בהכנה של הבצק ובהתפחה שלו.
תודה על המתכון המושלללללללללללם 🙂 : X
קובי, תודה רבה. שמחים לשמוע שהצליח
היי האם אפשר להמיר בסוכר חום?
שלום תפארת
אפשר להשתמש בסוכר חום
בהצלחה
יש לי בבית שוקולד ציפס מריר 60%. אני רוצה לשלב במקום קקאו. איך אפשר?
שלום אנה
ניתן להשתמש במקום קקאו בממרח שוקולד שאוהבים
בהצלחה
עוגה מעולהההההההה
אני מורחת שוקולד השחר, מהמם 🙂
איך יודעים שהעוגת שמרים מוכנה. הזמן עבר אך בחלק מקומות העוגה עדיין ‘ בצקית’
הי רותי
העוגה צריכה להיות זהובה מאוד ויציבה.
וסימן נוסף לכך שהעוגה מוכנה היא שהדפנות נפרדות מעט מהתבנית.
נשמח לשמוע איך יצא.
בהצלחה
יש תחליף לביצה שמורחים מעל?
או שאפשר בלי בכלל? תודה!
הי נוי,
ניתן להבריש במעט חלב או במעט נטורינה ממוסת לעוגה פרווה
המילוי אמור להישאר אבקתי?
אני השתמשתי בקמח תופח. והבצק לא תפח כל הלילה במקרר. וגם הוא נעשה יותר קשה ולא בצק רך
האם להמשיך בעשיית העוגת שמרים ..או פשוט לוותר ולזרוק.???
או יש פתרון להצלת הבצק??
היי סיביה, אני מאמינה שכבר הסתדרת.
בגדול במתכון הזה יש להשתמש בקמח רגיל ולא בקמח תופח, התוצאות הן אחרון לגמרי עם קמח תופח.
אני תמיד סקפטית לגבי מתכונים מהאינטרנט אבל ניסיתי בכל זאת. ואני חייבת לומר שהעוגה יוצאת מצויינת . מתכון מדוייק וברור פשוט כיף. תודה רבה
נפלא! שמחה לשמוע!
מעניין אותי אם בתמונה זה קקאו וחמאה או ממרח שוקולד. איך מגיעים לתוצאה הזו?
היי גל, העוגה שבתמונה היא לפי המתכון המקורי- סוכר, קינמון, סוכר וניל, קקאו וחמאה. את הברק מקבלים בעזרת סירופ הסוכר. בהצלחה!
הי
כמה זמן הבצק יכול להישאר במקרר?
(בשלב ההתפחה)
נניח ועושה בערב את הבצק ורוצה לאפות רק למחרת בצהריים?
אין הסבר לגבי אופן הכנת המילוי (קקאו סוכר חמאה) כשמערבבים מרגישים את הסוכר שלא נמס. אולי צריך סוכר טחון?
היי, ממיסים הכל במיקרוגל (פולסים) או בן מארי והסוכר נמס
אני שם שוקולד השחר. הכי טוב…
להקלת המריחה, יש לחמם את קופסת ממרח השוקולד 30 שניות במיקרו.
(אני גם מוסיף פירורי חלבה פנימה – זה יוצא נפלא!)
תודה רבה על הטיפ החשוב!
תלכו לפי ההוראות ואין כח בעולם שלא יצא מדהים!
ודרך אגב עבדתי קשה כשהכנתי את הבצק בידיים!
להשתמש בשקית שמרים של שמרית חשוב.
יצאו לי 4 עוגות שונות עם מילוי שונה וכל אחת מדהימה מהשניה…שתיים מיוחדות…אחת אגוזים טחונים והשניה שוקולד קקאו עם דבש וסירופ מייפל..ויצא אחחחחח
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף 🙂
מה זה ״משפר אפייה״?
משפר אפייה מקצר את זמן התפיחה, משפר את מרקם הבצק וטעמו ושומר על טריות המאפה לאורך זמן. נכמר בצמוד לשמרים הטריים (שקית כפולה) במקררים ברשתות השיווק.
במידה ואני לא משאירה ללילה , כמה זמן לוקח לבצק לתפוח? כרגע הוא בהתפחה של כחצי שעה ועוד לא תפח בכלל ..
היי מאיה, הסתדרת? להבא תוכלי ללחוץ על כפתור הוואטסאפ בעמוד ולהתייעץ אונליין עם יועצת האפייה שלנו 🙂
חבל שהבצק לא תפח ויצא לי דביק מידי
מוזמנת להעזר בנו בצ’ט יועצת האפייה דרך הוואטסאפ (קישור לשיחה באמצעות כפתור הוואטסאפ בכל מתכון)
חבל שההוראות לא ברורות לגבי המילוי. נזרק ישר לפח לאחר הגלגול.
נכון מאוד
למה המילוי יצא לי מר בטירוף????
מה ניתן לעשות כעת עם העוגה???
האם אפשר לענות לי זה די דחוף…
רק רציתי לומר תודה.
עוגה טעימה וקלה, עם בצק נח לעבודה. מודה שהתעצלתי ומרחתי שוקולד השחר, מעל ערבבתי ופיזרתי קינמון, סוכר חום ואגוזים קצוצים דק.
יצא נהדר, והכי כיף שבעלי חיסל חצי עוגה מיד, והוא שונא עוגות ביתיות. הידד!
בקיצור, מליון תודות!
שלום, כתוב שאם משתמשים בחמאה אין צורך להמיס אותה אלא רק לחתוך לקוביות, ושאם משתמשים בנטורינה צריך להמיס. בטוח שאין צורך להמיס את החמאה?? נשמע לי ממש מוזר… אודה לתשובה 🙂
חבל שאין הסבר לגבי המילוי. הפך להיות פירורים לפי המתכון. חייב להיות דרך אחרת. ראיתי עכשיו שזה כבר קרה בעבר להרבה אנשים, למה לא מתכנים המתכון????
הסתדרתי.. יצא מושלם 🙂
עדיתי עם דוקולד נוטלה אבל יצא לי דכבה מאוד דקיקה של מילוי והרוב היה בצק. איך לפעם הבאה אני יכולה שהעוגה תצא יותר שוקולדית? האם עם המילוי שהצעתם אפשר להוך את בעוגה לשוקולדית יותר?
אחלה מתכון הבצק יצא פצצה נח לעבודה ולעיצוב זה נראה כאילו נקנה בקונדיטוריה והטעם סוף
עוגה אחת עם נוטלה ואגוזים והשנייה עם חמאה מרוחה על הבצק וסוכר חום וקינמון מפוזרים מעל לפני הגלגול החיתוך והבורג
תודה רבה
חבל שלא כתבת שאת החלב צריך לשים חם או פושר לכאלה שמעולם לא הכינו בצק שמרים
אנחנו קונים מושבעים של מיקי שמונ. בצק מושלם! עם המילוי אני משחקת. גם כקרנצ וגם כרולדה רגילה יוצא ממש נפלא. מתפיחה באותו היום לא לילה במקרר אופה בתוך תבניות מאורכות חד פעמיות אז גם יפות למראה. הצק טעים ומושלם כבר אמרתי. תודה רבה – אימצתי כמתכון לנצח. ככה יוצא שגם אם לא קונים שמו עדיין אוכלים שמו.
שתי כוסות קקאו? נשמע לי מטורף. זו לא טעות
כתבתם שכדי להפוך לפרווה לשנות את החמאה למרגרינה. אבל יש במתכון גם 2/3 כוס חלב שחובה לשנות בכדי שיהיה פרווה.
השאלה האם לשנות למים או למיץ ?
היי צהריים טובים .האם ניתן לעשות את עוגת שמרים קארנץ גם ללא המשפר אפיה?תודה
מה זה משפר טעם?
הכנתי את העוגה ויצא מעולה!
בהתחלה קצת חששתי מכך שהבצק היה דביק מידי…אבל נזכרתי שמבצק דביק מקבלים תוצאה טובה יותר בסופו של דבר..
למילוי המסתי שוקולד מריר עם שמנת יצא מאוד מאוד טעים!
המתכון מעולה לדעתי ואמשיך להכין ממנו
הכנתי את העוגה פעמיים.. ושמתי הבצק לכל הלילה. ולא תפח.. המרתי בשמרים יבשים זו הסיבה?
רק עכשיו קלטתי ששמתי כמות כפולה של שמרים…2 כפות… עדיף לזרוק את הבצק ולהכין חדש?
היי דחוף – אופים מכוסה או גלוי?
תודה
שלום רציתי לדעת אם אחרי ההתפחה במקרר צריך גם להתפיח קצת במקום יותר חם כי פשוט זה לא הכי תפח? אגב הכפלתי את הכמות לקילו השאלה כמה זה צריך לתפוח?
לא רציתי להאמין לחלק מהתגובות השליליות…הכנתי את הבצק בדיוק כפי שרשום וזה בצק שלא ניתן לעבוד איתו בכלל…חבל על ההשקעה של המצרכים והזמן…
הכנו את הקראנץ’ כמה פעמים, יצא מושלםםם, יפה וטעים מאד כמו בקונדטוריה!! הכנו פרווה לכן השתמשנו בנטורינה ובמקום חלב במים, במילוי השתמשנו בשוקולד השחר.
תודה רבה על מתכון מנצח!
ניתן ללא ביצים וחלב כדי להפוך אותה לטבעונית , יוצאת הכי טעימה (מניסיון)
באמת לא ברור למה לא מתקנים במתכון את אופן הכנת המילוי.
עשיתי לפי מה שכתוב ולא הבנתי למה כל הקקאו נשאר אבקתי. לא ברור מאופן ההכנה שצריך להמיס אותו עם החמאה.
כתוב למרוח חמאה ולפזר את הקקאו.
חבל שקראתי את התגובות אחרי שכבר הכנסתי לתנור. מתפללת שיצא כמו שצריך. עוד שניה יוצא מהתנור.
היי כמובן שהפרדתי את המלח מה שמרים בסופו של עיניין לא יצא משהו מכלל רשום דרוג חמש לדעתי 3.5
מתכון לא טוב גם לא ציינו להפריד את המלח מהשמרים חובה לכל מי ששאלה למה לא תפח אבל למרות שעשיתי זאת ממש לא משהו בצק בעייתי מאוד
האם אפשר בקמח מלא? אם כן מה יחס הקמח לשאר המצרכים?
הבצק לא תפח .מי יפצה אותי על המוצרים
חבל מאוד
כמויות הסוכר והקקאו מוגזמות, לדעתי ניתן להפחית בלפחות 60%.
אם שכחתי להוסיף את המלח, זה קריטי?
לא הבנתי לגבי המילוי צריך לבשל אותו עם החמאה?כי יצא גושים ופיזרתי על הבצק טוב נראה מה יצא
שלום, אפשר הסבר איך עושים עם המילוי?
האם צריך לבשל את זה? או רק לערבב את כל חומרי המילוי ולפזר על הבצק?
האם אפשר להשתמש בבצק הזה גם בשביל עוגת פרג?
Amoxicillin Absorption heneshietaig buy online cialis Weasty Popular Pills Online Buy Priligy Usa
הי
לא הכנתי את הבצק בלילה,
כמה זמן צריך להתפיח?
Thank you!!1
כתוב שחצי קוביית שמרים זה 25 גרם
הקובייה שלי יש היא 25 גרם במלואה
אם אני רוצה להכפיל את הכמות לשים שתי קוביות?
אחריי שסידרתי אותה בתבנית להתפחה של שעה צריך לכסות?
אחריי שסידרתי אותה בתבנית להתפחה של שעה צריך לכסות?