הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    1.3 / 5

    עוגת שמרים שוקולד

    מאת צוות שמרית

    עוגת שמרים שוקולד
    • 11270
    • חצי שעה
    • בינוני
    • פרווה

    מתכון עבור עוגת שמרים קראנץ' שוקולד של השף קונדיטור מיקי שמו.

    מחפשים מתכון לעוגות שמרים קלאסיות, טעימות פשוטות להכנה ואפיה שפשוט שעושות חשק לאפות עוד ועוד?

    רוצים להכין עוגת שמרים שוקולד מרשימה והכי טעימה שיש? בצק השמרים במתכון הזה לא מאכזב אף פעם!

    אחד הדברים שכולם אוהבים זה עוגות שמרים קלאסית בטעם של פעם – במקום לקנות, למה שלא תכינו בעצמכם?

    בצק שמרים במתכון זה מתאים גם להכנת רולדה רגילה או עוגת שושנים. הבצק המתאים לשתי עוגות שמרים קראנץ'.
    מחפשים בצק שמרים מעולה וקל להכנה? רוצים לאפות קראנץ שוקולד מרשים?

    איך להכין עוגת שמרים/ בצק שמרים פרווה?

    ניתן להפוך את המתכון לפרווה אם:
    1. במקום חמאה משתמשים ב- נטורינה של שמרית או שליש כוס שמן.
    2.את החלב מחליפים במים באותה כמות או חלב סויה/ שקדים וכו'.
    3. למאפים מתוקים ניתן להבריש במעט סילאן מדולל עם קצת חלב סויה.

    שיתוף

    מצרכים

    עוגת שמרים - חומרים ל-2 תבניות מאורכות

    • 4 כוסות קמח (560 גר')
    • 1/2 שקית או 1/2 קובית שמרית (25 גר')
    • 1/2 שקית משפר אפיה
    • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
    • 75 גרם חמאה חתוכה לקוביות (בטמפרטורת החדר) או נטורינה קוקוס
    • 2 ביצים גודל L
    • ⅔ כוס חלב (160 מ"ל)
    • קורט מלח
    • כפית תמצית וניל

    חומרים למילוי (ל-2 עוגות שמרים שוקולד)

    • 2 כוסות קקאו איכותי
    • 1 כוס סוכר לבן
    • 1 כוס סוכר חום
    • שקית סוכר וניל
    • כפית קינמון
    • 100 גרם חמאה/ נטורינה מומסת
    • אפשר גם כל מילוי אחר למשל: 500 גר' ממרח שוקולד ו-100 גרם פירורי דקים של ביסקויטים או 100 גר' אגוזים

    עוגת שמרים - לסירופ סוכר

    • מרתיחים 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים.
    • מצננים ומוסיפים כפית תמצית וניל ורום

    אופן ההכנה

    טיפים של מקצוענים

    8 טיפים לעוגת שמרים מעולה:

    לתוצאות מיטביות כדאי שתקראו את הטיפים הבאים לעוגת שמרים מנצחת לפני שתתחילו לעבוד…
    1. עבור בצק שמרים – הקמח המומלץ הוא קמח לבן רגיל, קמח תופח אינו מתאים למתכון זה.
    2. זמן ההתפחה המומלץ של בצק שמרים הוא שעתיים, או לילה במקרר.
    3. את החומרים למילוי צריך להמיס יחד במיקרו בפולסים או בבן מארי.
    4. משפר אפייה של שמרית מקצר את זמן התפיחה, משפר את מרקם הבצק וטעמו ושומר על טריות המאפה לאורך זמן.
    5. זכרו! עדיף בצק שמרים דביק על בצק שמרים עם יותר מידי קמח.
    6. כל תנור אופה בצורה קצת אחרת, לכן מומלץ לאפות את עוגת קראנץ שוקולד עד שהיא אפויה לגמרי.
    7. במקום הביצה מלמעלה ניתן להבריש במעט נטורינה מומסת של שמרית
    8. ניתן להפוך את המתכון לפרווה: אם במקום חמאה משתמשים ב- נטורינה של שמרית או שליש כוס שמן.

    ** למתכון לעוגות שמרים אישיות בדבש וקינמון >>>

    ** מתכון לבבקה שוקולד וקינמון>>>

    ** עוגה קלועה עם ממרח חלבה ושוקולד צ'יפס >>>

    ** מתכון לעוגת שושנים במלית שוקולד, מרציפן ודובדבנים >>>

    תגובות ושיתופים

    8 תגובות (8)

    הוספת תגובה

    דרגו את המתכון

    1. אמילי פנטינלגו

      Thank you for your wonderful recipe

    2. מורין אורנשטיין

      מתכון מעולה!! יצא מושלם! תודה (:

    3. רגינה

      הי
      ומה במקום החלב?

    מחשבון המרה

    הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה

    נפחים

    משקלים

    טמפרטורות