דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | עוגת קראנץ' שוקולד
3.3/5
.....................................................................................................
.....................................................................................................
עוגת קראנץ' שוקולד
מתכון לעוגת הקראנץ' שוקולד, עוגת השמרים הקלאסית והמוכרת ביותר, כאשר חושבים על עוגת שמרים, היא המתאימה לכל אירוע, בסיום ארוחה או לצד הקפה.
3.5/5
רכיבים:
חומרים לתבנית עגולה בקוטר 22 או 24 ס"מ
חומרים לבצק עוגת שמרים
חומרים למלית שוקולד
חומרים לסירופ סוכר
אופן ההכנה:
2.משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח כשעה. (ניתן להכין ערב קודם ולהתפיח לילה במקרר)
3.הכנת המלית- ממיסים את הנטורינה והשוקולד בזהירות במיקרוגל ומערבבים עד לתערובת אחידה. מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים היטב. מצננים עד למרקם נוח למריחה.
4.מרדדים הבצק למלבן בגודל 50*45 ס"מ ומורחים המלית על כל שטח הבצק באופן אחיד.
5.מגלגלים לרולדה וחוצים בסכין חדה לאורך הרולדה. משני החצאים קולעים צמה בצורת בורג כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה, מגלגלים קצה אחד לצורת שבלול ואת הקצה השני תוחבים מתחת לעוגה.
6.מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים מכוסה כשעה נוספת.
אופים בתנור שחומם מראש ל 175° מעלות כ 30 דקות עד הזהבה ומברישים בסירופ סוכר.
**מתכון לקראנץ' אגוזים >>>
** מתכון לבבקה שמרים >>>
** מתכון לעוגת שוקולד פשוטה>>>
** מתכון לעוגת שמרים שוקולד>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
מתכון מעולה! הרב יותר טוב מהקרנצ שוקולד של שמו! הבצק פשוט מושלם ואפשר לעשות יותר גנש שןקןלד למי שאוהב יותר שוקולדי
אפשר להוציא מהמקרר אחריי 4 אט 5 שעות אולי???
בתור אופה בינונית מאוד ועם מגבלת מקום חמורה אני תמיד חוששת מדברים שצריך לרדד.. אבל אחרי שבמשך שבוע לא הפסקתי לחשוב על עוגת שמרים ושוקולד, הלכתי על זה.
יצא יופי, אפילו אצלי! זה אומר הרבה על המתכון. כל כך כיף עם הקפה.
מאמצת את המתכון בחום. תודה!