עוגת שושנים במלית שוקולד, מרציפן ודובדבנים
מתכון לעוגת שושנים במלית שוקולד, מרציפן ודובדבנים של הקונדיטורית רינת צדוק מתחרות מערוך הזהב 2011. ההבדל בין עוגת שמרים שוקולד רגילה לזו שלפניכם הוא בבצק המוצלח ובתיבול שמעניקים לה המרציפן והדובדבנים המשומרים.
רכיבים:
תבנית מרובעת בגודל 22 ס”מ
חומרים לבצק שמרים
לקרם שוקולד
חומרים למלית
חומרים לסירופ סוכר
אופן ההכנה:
1.מכינים את הבצק: מערבלים חלב, שמנת, שמרים, ביצים, סוכר ומלח במיקסר עם וו לישה. מוסיפים קמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים במהירות בינונית כ-4 דקות. מגבירים את המהירות ולשים עוד 2 דקות.
2.מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד או מגבת ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או למשך הלילה.
3.מכינים קרם שוקולד: ממיסים שוקולד במיקרו או על אדים. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קקאו, אבקת סוכר, ליקר וביצה ומערבבים היטב עד לקבלת קרם סמיך.
4.מעצבים את העוגה ומתפיחים. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים. מרדדים כדור בצק אחד למלבן בגודל 30×40 ס”מ ועובי ½2-1 ס”מ על משטח מקומח. חוצים את המלבן לאורכו ל-2 מלבנים. מורחים עליהם קרם , מפזרים מעל דובדבנים ומרציפן ומגלגלים ל-2 גלילים מהודקים. מעבירים למקרר ל-15-10 דקות להתייצבות הקרם והבצק.
5.בינתיים מרדדים את כדור הבצק השני לריבוע בגודל 22 ס”מ ובעובי ½2 ס”מ ומניחים בתבנית. מורחים מעל שכבה דקה מקרם השוקולד.
6.פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי ½3-2 ס”מ. מותחים את הקצה של כל פרוסה מתחת ומניחים בתבנית על מלבן הבצק המרוח בשוקולד, כך שהקצה המתוח למטה והחלק החתוך למעלה כמו שושנה.
7.מתפיחים כ-40-35 דקות.
8.מחממים תנור ל-180 מעלות.
9.מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר ומבשלים כדקה. מצננים.
10.מורחים את העוגה בעדינות בביצה טרופה.
11.מכניסים את העוגה לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים כ-25-20 דקות עד שהיא מזהיבה ומוכנה גם מבפנים.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, מורחים אותה בסירופ הסוכר המצונן.
** מתכונים נוספים של חנוכה ממתינים רק לכם, היכנסו עכשיו >>>
** מתכון לעוגת שושנים קלאסית>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה