עוגה קלועה עם ממרח חלבה ושוקולד צ'יפס
חובבי עוגות שמרים יהנו מאוד מהמתכון הפשוט הבא – עוגת שמרים קלה להכנה וטעימה של הקונדיטור מיקי שמו, ממכרת בטעמה ובריחות שבהם היא ממלאת את כל הבית
רכיבים:
חומרים לשתי עוגות: (בתבניות אפיה מוארכת של עוגה אנגלית)
חומרים לבצק
חומרים למילוי חלבה
אופן ההכנה:
1.בקערת מיקסר בעזרת וו לישה, מערבבים את כל החומרים,פרט לחמאה והמלח, במהירות איטית.
2.כשהבצק מתאחד, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק.
3.מוסיפים את המלח. ממשיכים לערבל 15 שניות ומפסיקים את פעולת המערבל .
4.עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות.מחלקים את הבצק לשניים. מכל חלק מכינים עוגה אחת.
5.מחלקים את החלק הראשון לשני חצאים, משטחים כל חצי למלבן באורך 30*10 ס"מ
6.מורחים שכבת ממרח חלבה על כל הבצק ומפזרים שוקולד צ'יפס. מגלגלים ל-2 רולדות דקות.
7.יוצרים מהרולדות צמה קלועה (ראו טיפ שמרית בהמשך)
מתפיחים שעה ואופים כ-40 דק' בתנור שחומם מראש ל- 170מעלות
**למתכון לעוגת שמרים שושנים>>>
**למתכון לעוגת שמרים ריקוטה ולימון>>>
**למתכון לקוגלהוף שוקולד צ'יפס>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.קליעת צמה משני גלילים:מניחים גליל אחד בצורה אנכית ואת הגליל השני מעליו בצורה אופקית כמו בצורת סימן פלוס + .את החלק התחתון של הגליל האנכי כורכים סביב הצד הימני של הגליל האופקי ואחר כך כורכים את החלק העליון של הגליל האנכי סביב הצד השמאלי של הגליל האופקי.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה