• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • מתכונים לילדים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | נבחרת האופים שלנו | בבקה שוקולד קינמון

בבקה שוקולד קינמון

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון לבבקה שוקולד וקינמון של הקונדיטורית מיכל מיכאלי, אשר זיכתה אותה בפרס “שמרית” למתכון השמרים המצטיין בתחרות “מערוך הזהב” של מגזין “על השולחן”.

עוגת השמרים הזו כבר מזמן הפכה למיתוס בכל בית יהודי אמריקאי, ואפילו קיבלה פרק בסיינפלד מתקבלת כאן עוגה רכה ונימוחה במיוחד, בזכות הבצק העשיר בנוזלים ומלית עשירה מאוד של שוקולד וקינמון וציפוי קראנצ’י של שטרויזל.

4/5

רכיבים:

  • לבצק עוגת בבקה ל-2 תבניות אינגליש קייק
  • למלית שוקולד-קינמון
  • לשטרויזל
  • להברשה

אופן ההכנה:

  • 1.הכנת הבצק:  מערבבים שמרים, מים וכף סוכר בקערה ומשהים 5 דקות.

  • 2.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את תערובת השמרים עם יתרת הסוכר, ביצה וחלמון כ-3 דקות. מוסיפים קמח ומלח וממשיכים ללוש עד שהקמח נבלע בתערובת. מוסיפים נטורינה/חמאה בהדרגה ותוך כדי לישה ב-4-3 מחזורים. בכל פעם ממתינים עד שהנטורינה/חמאה נבלעת בבצק. אחרי התוספת האחרונה של הנטורינה/חמאה לשים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ודביק.

  • 3.מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (הבצק שמתקבל מאוד נוזלי יחסית לבצק שמרים וזה בסדר. לאחר מנוחה במקרר הוא מתייצב וקל לעבוד איתו).

  • 4.הכנת המלית: ממיסים שוקולד מריר, סוכר וקינמון על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים היטב למשחה חלקה. מסירים מהכיריים, מוסיפים נטורינה/חמאה ומערבבים עד שנבלעת בתערובת.

  • 5.הכנת השטרויזל:  מניחים את החומרים בקערה ומערבבים בידיים רק עד לקבלת פירורים. שומרים בכלי אטום במקפיא עד השימוש.

  • 6.מרכיבים את העוגה : מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חצי מהבצק למלבן בגודל 25×40 ס”מ. מורחים שכבה נדיבה ואחידה של מלית ומגלגלים לגליל ארוך. מקפלים את הגליל לשני חלקים שווים, כך שתיווצר צורה של פרסה, ומלפפים לצמה. מניחים בתבנית עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

  • 7.טורפים ביצה עם כף שמנת או חלב או מים, מברישים את העוגות ומפזרים את השטרויזל (אין צורך בהתפחה נוספת).

  • אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-40 דקות עד להזהבה

    מתכון לבבקה תפוחים ואגסים>>>
    **למתכון לעוגת ז’רבו הונגרית>>>

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
4.1/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

עוגת שוקולד שמנת של רון יוחננוב

שבלולי קינמון של רון יוחננוב

בקלאווה אישית מדפי פילו

קראנץ' אגוזים

חישוקי שמרים ופרג

חלת מרציפן

עוגת שמרים במילוי ריקוטה ודובדבנים

קוגלהוף

עוגת קראנץ' שוקולד

עוגת שושנים נתלשת

עוגה קלועה עם ממרח חלבה ושוקולד צ'יפס

בריוש שושנים ושוקולד

קראנץ' קפה ואגוזים

עוגת שמרים תפוחים וקינמון

לחם לחמניות וחלות

  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו
  • מתכון לפיצה
  • מתכון לפוקצ’ה

מאפי שמרים

  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד