בבקה שוקולד קינמון
מאת צוות שמרית
מתכון לבבקה שוקולד וקינמון של הקונדיטורית מיכל מיכאלי, אשר זיכתה אותה בפרס "שמרית" למתכון השמרים המצטיין בתחרות "מערוך הזהב" של מגזין "על השולחן".
עוגת השמרים הזו כבר מזמן הפכה למיתוס בכל בית יהודי אמריקאי, ואפילו קיבלה פרק בסיינפלד מתקבלת כאן עוגה רכה ונימוחה במיוחד, בזכות הבצק העשיר בנוזלים ומלית עשירה מאוד של שוקולד וקינמון וציפוי קראנצ’י של שטרויזל.
מצרכים
לבצק עוגת בבקה ל-2 תבניות אינגליש קייק:
- 25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
- ¾ כוס + כף מים פושרים (190 מ"ל)
- ⅓ כוס + כף סוכר (80 גר')
- 1 ביצה + 1 חלמון
- 3 כוסות קמח (420 גר')
- ½ כפית מלח
- 125 גרם נטורינה/חמאה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות
למלית שוקולד-קינמון:
- 5 חבילות שוקולד מריר קצוץ גס (500 גר')
- ½ כוס סוכר (100 גר')
- 1 כף קינמון
- 90 גרם נטורינה/חמאה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות
לשטרויזל:
- ½1 כוסות פחות כף אבקת סוכר (170 גר')
- ⅔ כוס קמח (90 גר')
- 90 גרם נטורינה/חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
להברשה:
- 1 ביצה
- 1 כף שמנת מתוקה/חלב/מים
אופן ההכנה
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)