הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    5 / 5

    פוקצ'ה ישראלית – מתכון לפוקצ'ה

    מאת צוות שמרית

    מתכון לפוקצ'ה
    • 9676
    • חצי שעה
    • בינוני
    • פרווה

    מתכון לפוקצ'ה – במקור זהו לחם איטלקי שטוח ואוורירי שמקורו בעיר גנואה באיטליה.

    הלחם מתובל בשמן זית, מלח ותבלינים.
    הפעם מכינים פוקצה ישראלית ששודרגה ומוסיפים לה שלל ירקות. אפשר לאפות בתנור ולחמם על המנגל.

    פוקצ'ה או ג'בטה?

    באיטליה, מקובל לאכול הרבה לחם, שני סוגי לחם פופולריים מאוד באיטליה הם פוקצ'ה וג'בטה. למרות השמות הדומים שעשויים לגרום לבלבול, מדובר בשני מאפים שונים מאוד. פוקצ'ה היא לחם שטוח שנאפה בתנור, בדומה לבצק פיצה. בדרך כלל מתכון לפוקצ'ה כולל פוקצ'ה מתובלת בשמן זית, מלח ולעיתים עשבי תיבול ומשמשת בעיקר כתוספת לארוחה, כבסיס לפיצה או לכריך. בשונה מפוקצ'ה, ניתן להשוות את הג'בטה לבגט צרפתי. מדובר במאפה ארוך, רחב ושטוח, העשוי מקמח חיטה, מים, מלח, שמן זית ושמרים, וניתן לאפות אותו בדרכים רבות ושונות. ג'בטה משמשת בדרך כלל להכנת פניני – כריך חם.

    השם פוקצ'ה מגיע מרומאית: פאניס פוקצ'יוס, שפירושו "לחם האח", ומתייחס לעובדה שפוקצ'ה נאפתה באופן מסורתי בתקופה הרומית בגחלים. במתכון של פוקצ'ה מהימים ההם הייתם מוצאים: קמח גס, שמן זית, מים, כמות שמרים קטנה מאוד ומלח.

    שיתוף

    מצרכים

    חומרים למתכון לפוקצ'ה ישראלית:

    • 1/3 3 כוסות קמח ( 500 גר')
    • 1/2 שמרית שמרים טריים
    • 1/2 שקית משפר לאפיה ביתית
    • 5 כפות שמן זית
    • ½1 כפיות מלח
    • כ- ¼1 מים (300 מ"ל)
    • 2 כפיות מלח גס לפיזור
    • כפות שמן זית
    • מעט קמח לפיזור
    • מספר ענפי רוזמרין טרי

    לקישוט הפוקצ'ה:

    • טבעות בצל, פלפלים צבעוניים קלויים בתנור, זיתים
    • פרוסות חציל קלוי או מטוגן, שום
    • ועוד

    אופן ההכנה

    טיפים של מקצוענים

    מתכון לפוקצ'ה – 4 טיפים קצרים

    1. פוקצ'ה מספקת פחמימות מורכבות שמספקות אנרגיה ומסייעות בוויסות טוב יותר של רמות הסוכר בדם ואם תשתמשו בקמח מלא, תקבלו כמות גדולה יותר של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
    2. פוקצ'ה מתאימה במיוחד בשילוב עם פסטו, גבינה מומסת, סלט או ירקות חתוכים, ביצים מטוגנות, פסטה או מרקים.
    3. למרות שמומלץ לאכול פוקצ'ה כשהיא טרייה וחמה. תוכלו לשמור את הפוקצ'ה שלכם פריכה אם תכסו אותה בניילון ובשכבת נייר כסף נוספת.
    3. ניתן גם להכניס את הפוקצ'ה המוכנה לשקית נייר ובכל מקרה חשוב לאחסן במקום קריר ויבש.

    ** לפיצה איטלקית>>>

    **לפוקצ'ה בצל ולבנה>>>

    **למתכון לפוקצ'ה שקשוקה>>

    תגובות ושיתופים

    0 תגובות (0)

    הוספת תגובה

    דרגו את המתכון

    מחשבון המרה

    הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה

    נפחים

    משקלים

    טמפרטורות