מתכון לפיצה איטלקית – בצק לפיצה בקלי קלות!
מאת צוות שמרית
בא לכם להכין פיצה איטלקית אמיתית? מחפשים מתכון לפיצה מנצחת, איכותית וטעימה במיוחד?
מחפשים מתכון לבצק פיצה לכל המשפחה? או מתכון לבצק פיצה? הגעתם למקום הנכון. פיצה ביתית וקלה להכנה.
מתכון מעולה עבור רוטב עגבניות קלאסי ובצק לפיצה הכי טעימה שתאכלו (ותכינו) - בצק לפיצה במתכון הוא מאוד פשוט לעבודה הוא נוח לעבודה.
הכנו במיוחד עבורכם מתכון מעולה לבצק פיצה כולל המון טיפים והמלצות!
עקבו אחר השלבים הבאים של מתכון לפיצה ומתכון לבצק פיצה כדי לקבל פיצה ביתית עם הבצק הכי טעים בעולם. שוליים קריספיים, בצק לפיצה אוורירי ומלא תוספות שכל המשפחה תאהב!
הידעתם? בצק לפיצה שתמיד מצליח חשוב ללוש היטב היות והלישה של הבצק מפתחת גלוטן, מה שמעניק לבצק אלסטיות נדרשת למתיחה ולתפיחה.
מצרכים
מצרכים ל-4 פיצות משפחתיות גדולות (4 תבניות תנור גדולות)
- 1 ק"ג קמח
- 1 שמרית שמרים טריים (50 גר') או 2 כפות שמרים יבשים אקטיביים
- 1/2 שקית משפר אפיה (25 גר')
- 1/2 כוס שמן (מומלץ שמן זית ,100 מ"ל)
- 1 כפית סוכר
- 2 כפיות מלח
- כ ½2 כוסות מים פושרים
- חומרים לרוטב הפיצה
- 1 קופסא עגבניות מרוסקות
- 1 שן שום כתושה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- גבינת מוצרלה מגוררת בשילוב של גרוייר, צ'דר או כל גבינה איכותית אחרת על פי הטעם.
אופן ההכנה
טיפים של מקצוענים
חמש המלצות להכנת פיצה מנצחת שכולם יאהבו 💕
1. אפייה בתנור חם – עליכם לאפות את הפיצה בחום של 200 מעלות לזמן קצר, כדי ליהנות מבצק קריספי ולקבל מראה זהוב ומרהיב.
2. איזה קמח כדאי לבחור? יש להעדיף קמח ללחם או קמח מיוחד לפיצה, שיעניקו טעם ומרקם משופרים.
3. איזה שמן כדאי לבחור? מומלץ להשתמש בשמן זית איכותי, שיתרום לטעם עמוק לפיצה.
4. איזה גבינה כדאי לבחור? עדיף להשתמש בגבינת מוצרלה במקום גבינה צהובה רגילה.
5. בחירת התוספות – יש לבחור תוספות איכותיות במינימום, כדי שלא יעמיסו יתר על המידה.
קבלו 15 טיפים שאספנו עבורכם שיתרמו לתוצאה מרשימה ויקלו עליכם את ההכנה של מתכון לפיצה:
1. מתכון לבצק פיצה כמות בצק לפיצה המתאימה ליצירת 4 פיצות משפחתיות גדולות (4 תבניות תנור גדולות).
2. כמות בצק לפיצה גדולה מידי עבורכם? ניתן להקפיא מחצית מהבצק לשימוש במועד מאוחר יותר. הקפאה ככדור – מיד לאחר הלישה עוטפים את הכדור הנותר בניילון נצמד ומקפיאים. הקפאה כתחתית– מרדדים את הבצק לאחר התפיחות מקפיאים את הבצק מגוגל או על מגש עטוף בניילון נצמד.
3. הקפאתם בצק פיצה? חשוב להפשיר אותו במלואו במקרר טרם הרידוד והרכבת הפיצה.
4. הקמח במתכון הוא קמח חיטה רגיל, לא ניתן להחליפו בקמח תופח.
5. משפר אפייה הינו תערובת המקצרת את זמן התפיחה, משפרת את מרקם הבצק ושומרת על טריות המאפה לאורך זמן.
משפר האפייה של שמרית הינו טבעי וניתן להשיג ברשתות השיווק בצמוד לשקית שמרים טריים. משפר אפייה הינו המלצה לתוצאות איכותיות יותר אך אינו בגדר חובה.
6. בהתאם למתכון: ניתן להשתמש בשמרים טריים – 50 גרם או ב-2 כפות שמרים יבשים.
7. סך כל זמן ההתפחה הוא 40 דקות: 20 דקות אחרי הכנת הבצק ועוד 20 דקות אחרי הנחת התוספות על הבצק.
8. רוטב פיצה קליל: במחבת על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן זית, מוסיפים קופסה של עגבניות מרוסקות, 1 כפית מלח ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים שן שום כתושה ואורגנו ומכסים. מנמיכים את האש ומשאירים להתבשל עוד כ- 10 דקות. ניתן להשתמש גם ברוטב עגבניות איכותי
9. חום גבוה – חשוב לחמם את התנור לחום של 200 מעלות. החום הגבוה הוא זה שיוצר את הניגודיות בין החלק החיצוני הפריך והקראנצ'י של הפיצה לעומת החלק הפנימי הרך יותר. אפיית פיצה דורשת טמפרטורת תנור גבוהה מאוד כדי לקבל קרום תפוח ופריך ותוספות עשויות במידה הרצויה. הקפידו לחמם מראש את התנור זמן מספיק כדי שיגיע לטמפרטורת השיא שלו. רק ברגע שהתנור הכי חם, ניתן להכניס לתוכו את הפיצה.
10. נסו למקם את תבנית האפייה בשלב הנמוך ביותר בתנור, מה שעשוי לתרום לאפיית התחתית בצורה מיטבית.
11. הידעתם? העמסת יתר של תוספות על הפיצה עלולה לפגום בקריספיות שלה.
12. לישה של הבצק מפתחת גלוטן, מה שמעניק לבצק את האלסטיות הדרושה למתיחה ולתפיחה. כדי לדעת אם בצק פיצה שהכנתם עשוי היטב, השתמשו במבחן החלון: קחו חתיכה מהבצק, גלגלו לכדור חלק, מתחו את הבצק בעדינות והחזיקו אותו מול האור. בצק אלסטי יהיה שקוף במרכז וניתן יהיה לראות את האור עובר דרכו.
13. פתיחה של בצק פיצה: אחדו את הבצק לכדי כדור מושלם, הניחו אותו על גבי משטח משומן קלות, השתמשו בקצות האצבעות כדי לדחוף את הבצק בעדינות מהמרכז לקצוות. הקפידו לסובב את הבצק כך שכולו יקבל עיסוי טוב. המשיכו עד שהבצק שלכם יהפוך עיגול גדול, בעיקר פחוס, מעט עבה יותר בקצה ולא דק מדי באמצע. אם הבצק שלכם דק מדי באמצע, הוא לא יוכל לתמוך בתוספות ועלול להישרף בזמן האפייה.
14. היו עדינים עם הרוטב: יותר מדי רוטב מוביל לבסיס פיצה רטוב וחלש.
15. כדי לקבל שוליים פריכים במיוחד, השתמשו במברשת כדי לזלף מעט שמן זית.
האם כדאי להכין פיצה איטלקית בבית?
בהחלט! הכנה של פיצה איטלקית בבית היא חוויה נהדרת וכיף לעשות זאת ביחד עם המשפחה או החברים.
מה היתרונות בהכנת פיצה לבד בבית?
1. איכות רכיבים: כאשר מכינים פיצה בבית, אתם יכולים לבחור בדיוק את הרכיבים שאתם אוהבים ולשלב אותם בצורה אישית שמתאימה לכם. תוכלו להשתמש ברכיבים טריים ואיכותיים כגון בצק מוכן ומצונן לפיצה של שמרית, גבינה, ירקות ותבלינים.
2. גיוון: כאשר אתם מכין פיצה בבית, אתם יכולים להיות יצירתיים ולנסות מגוון רחב של טעמים ורכיבים. תוכלו ליצור פיצות עם מגוון גבינות, ירקות ורטבים.
3. חוויה חברתית: הכנת פיצה בבית בעזרת מתכון לפיצה היא פעילות חברתית מהנה. ניתן להכין את הבצק והרכיבים יחד עם המשפחה או החברים וליהנות מתהליך ההכנה, האפייה וגם האכילה 🙂 ביחד.
4. כייף לילדים: ילדים ממש אוהבים להיות מעורבים בתהליך של הכנת האוכל במיוחד במאכלים שהם אוהבים. הם יכולים לעזור ללמוד כיצד ללוש את הבצק, איך לבחור ולשלב את הרכיבים ואפילו למרוח את הרוטב על הפיצה.
המתכון לבצק פיצה בוסס על בצק שמרים פריך ותוספת גבינות מפנקת:
מתכון לפיצה איטלקית: אחד המאכלים שתמיד ישמחו את בני הבית היא פיצה. במקום לצאת החוצה ולקנות, למה שלא תכינו בעצמכם? מתכון טעים וקל להכנת פיצה ביתית. החל מהבצק ועד לרוטב שתרגישו ממש כמו באיטליה.
ו…רגע אחד לפני שתגיעו למתכון עצמו כולל רכיבים ואופן ההכנה מוזמנים לקרוא טיפים חשובים למתכון לפיצה.
מחפשים מתכון לפיצה איטלקית לארוחת ערב מעולה לכל המשפחה?
במקום לקנות או להזמין – קבלו מתכון לבצק פיצה בקלי קלות!
רוצים להכין פיצה ביתית וטעימה כמו באיטליה? מחפשים מתכון לבצק פיצה?
בעמוד הזה יש מתכון לפיצה עם בצק לפיצה פשוט ונוח לעבודה, רוטב קל להכנה ללא בישול ותוספות מומלצות לכל המשפחה לפי הטעם האישי
תגובות ושיתופים
2 תגובות (2)הוספת תגובה
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
כמה זמן לישה?
היי, ללוש עד למרקם חלק ואחיד של הבצק