מתכון לפיצה איטלקית – בצק לפיצה בקלי קלות!
מחפשים מתכון לפיצה לכל המשפחה? או מתכון לבצק פיצה? הגעתם למקום הנכון. פיצה ביתית וקלה להכנה
הכנו במיוחד עבורכם מתכון מעולה לבצק פיצה כולל המון טיפים והמלצות!
המתכון לבצק פיצה בוסס על בצק שמרים פריך ותוספת גבינות מפנקת
מתכון לפיצה איטלקית: אחד המאכלים שתמיד ישמחו את בני הבית היא פיצה. במקום לצאת החוצה ולקנות, למה שלא תכינו בעצמכם? מתכון טעים וקל להכנת פיצה ביתית. החל מהבצק ועד לרוטב שתרגישו ממש כמו באיטליה.
ו…רגע אחד לפני שתגיעו למתכון עצמו כולל רכיבים ואופן ההכנה מוזמנים לקרוא טיפים חשובים למתכון לפיצה.
קבלו 15 טיפים שאספנו עבורכם שיתרמו לתוצאה מרשימה ויקלו עליכם את ההכנה של מתכון לפיצה:
1. מתכון לבצק פיצה כמות בצק לפיצה המתאימה ליצירת 4 פיצות משפחתיות גדולות (4 תבניות תנור גדולות).
2. כמות בצק לפיצה גדולה מידי עבורכם? ניתן להקפיא מחצית מהבצק לשימוש במועד מאוחר יותר. הקפאה ככדור – מיד לאחר הלישה עוטפים את הכדור הנותר בניילון נצמד ומקפיאים. הקפאה כתחתית– מרדדים את הבצק לאחר התפיחות מקפיאים את הבצק מגוגל או על מגש עטוף בניילון נצמד.
3. הקפאתם בצק פיצה? חשוב להפשיר אותו במלואו במקרר טרם הרידוד והרכבת הפיצה.
4. הקמח במתכון הוא קמח חיטה רגיל, לא ניתן להחליפו בקמח תופח.
5. משפר אפייה הינו תערובת המקצרת את זמן התפיחה, משפרת את מרקם הבצק ושומרת על טריות המאפה לאורך זמן.
משפר האפייה של שמרית הינו טבעי וניתן להשיג ברשתות השיווק בצמוד לשקית שמרים טריים. משפר אפייה הינו המלצה לתוצאות איכותיות יותר אך אינו בגדר חובה.
6. בהתאם למתכון: ניתן להשתמש בשמרים טריים – 50 גרם או ב-2 כפות שמרים יבשים.
7. סך כל זמן ההתפחה הוא 40 דקות: 20 דקות אחרי הכנת הבצק ועוד 20 דקות אחרי הנחת התוספות על הבצק.
8. רוטב פיצה קליל: במחבת על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן זית, מוסיפים קופסה של עגבניות מרוסקות, 1 כפית מלח ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים שן שום כתושה ואורגנו ומכסים. מנמיכים את האש ומשאירים להתבשל עוד כ- 10 דקות. ניתן להשתמש גם ברוטב עגבניות איכותי
9. חום גבוה – חשוב לחמם את התנור לחום של 200 מעלות. החום הגבוה הוא זה שיוצר את הניגודיות בין החלק החיצוני הפריך והקראנצ'י של הפיצה לעומת החלק הפנימי הרך יותר. אפיית פיצה דורשת טמפרטורת תנור גבוהה מאוד כדי לקבל קרום תפוח ופריך ותוספות עשויות במידה הרצויה. הקפידו לחמם מראש את התנור זמן מספיק כדי שיגיע לטמפרטורת השיא שלו. רק ברגע שהתנור הכי חם, ניתן להכניס לתוכו את הפיצה.
10. נסו למקם את תבנית האפייה בשלב הנמוך ביותר בתנור, מה שעשוי לתרום לאפיית התחתית בצורה מיטבית.
11. הידעתם? העמסת יתר של תוספות על הפיצה עלולה לפגום בקריספיות שלה.
12. לישה של הבצק מפתחת גלוטן, מה שמעניק לבצק את האלסטיות הדרושה למתיחה ולתפיחה. כדי לדעת אם בצק פיצה שהכנתם עשוי היטב, השתמשו במבחן החלון: קחו חתיכה מהבצק, גלגלו לכדור חלק, מתחו את הבצק בעדינות והחזיקו אותו מול האור. בצק אלסטי יהיה שקוף במרכז וניתן יהיה לראות את האור עובר דרכו.
13. פתיחה של בצק פיצה: אחדו את הבצק לכדי כדור מושלם, הניחו אותו על גבי משטח משומן קלות, השתמשו בקצות האצבעות כדי לדחוף את הבצק בעדינות מהמרכז לקצוות. הקפידו לסובב את הבצק כך שכולו יקבל עיסוי טוב. המשיכו עד שהבצק שלכם יהפוך עיגול גדול, בעיקר פחוס, מעט עבה יותר בקצה ולא דק מדי באמצע. אם הבצק שלכם דק מדי באמצע, הוא לא יוכל לתמוך בתוספות ועלול להישרף בזמן האפייה.
14. היו עדינים עם הרוטב: יותר מדי רוטב מוביל לבסיס פיצה רטוב וחלש.
15. כדי לקבל שוליים פריכים במיוחד, השתמשו במברשת כדי לזלף מעט שמן זית.
מחפשים מתכון לפיצה איטלקית לארוחת ערב מעולה לכל המשפחה?
במקום לקנות או להזמין – קבלו מתכון לבצק פיצה בקלי קלות!
רוצים להכין פיצה ביתית וטעימה כמו באיטליה? מחפשים מתכון לבצק פיצה?
קבלו מתכון לפיצה עם בצק לפיצה פשוט ונוח לעבודה, רוטב קל להכנה ללא בישול ותוספות מומלצות לכל המשפחה לפי הטעם האישי
עקבו אחר השלבים הבאים של מתכון לפיצה ומתכון לבצק פיצה כדי לקבל פיצה ביתית עם הבצק הכי טעים בעולם. שוליים קריספיים, בצק לפיצה אוורירי ומלא תוספות שכל המשפחה תאהב!
רכיבים:
4 פיצות משפחתיות גדולות (4 תבניות תנור גדולות)
חומרים לבצק לפיצה
חומרים לרוטב הפיצה
-
תוספות אפשריות לפיצה איטלקית
אופן ההכנה:
1.מכניסים לקערה את הקמח, שמרים, משפר האפיה, סוכר, שמן ומלח ולשים. מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק פיצה רך וגמיש.
2.משהים לתפיחה כ- 20-30 דקות בכלי מכוסה. מחלקים את הבצק לשניים, בשלב הזה ניתן להקפיא חצי מהבצק ולהכין 2 תבניות או להמשיך ולהכין 4 תבניות
3.כל ½ מכמות הבצק מחלקים ל-2 ומרדדים לעלה בעובי של כ- ½ ס"מ, מעבירים לתבנית אפיה משומנת קלות.
4.מוסיפים את רוטב העגבניות, התוספות והגבינה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ- 20 דקות.
**מתכון לפיצה מחיטה מלאה >>>
**מתכון לפיצה נפוליטנה דקה >>>
**מתכון לקלצונה איטלקי במילוי קפרזה >>>
**פיצה במחבת>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

הכנתי, יצא מעולה!! האמת שגם אני הייתי בהלם. בדרך כלל אשתי מכינה את האוכל בבית (לא בקטע עדתי, היא פשוט טובה יותר), ראיתי את המתכון וניסיתי. הילדים טרפו!
נהדר תודה רבה על ההמלצה, חג שמח.
מדוע להקפיא חצי מהכמות …ומתי להפשיר?
שלום גילה
לא חייבים להקפיא ניתן להשתמש מיד.
שלום גילה תפשירי את הבצק מתי שתירצי לאכין עוד פיצה
שלום, האם ניתן להשתמש בקמח תופח? והאם משפר האפיה הוא חובה?
בנוסף אם משתמשים הקמח תופח האם צריך להוסיף את השמרים הטריים?
תודה
הי אילן
אי אפשר להשתמש בקמח תופח, משפר לא חובה.
אפשר להשתמש בשמרים יבשים וכמה
הי אברהם
2 כפות שמרים יבשים
איך לייבש פטריות טריות בכדי שלא תצא פיצה רטובה מהפטריות תודה
תני להן טיגון קצר קודם תוציאי את הנוזלים ואז תשימי על הפיצה.
כמה זמן צריך לתת לו לתופח 20 דקות או 40
סך הכל 40 דקות תפיחה, 20 דקות אחרי הכנת הבצק ועוד 20 דקות אחרי התוספות.
הכנתי על תבנית מיוחדת לפינה (עם פתחים עגולים). התבנית די גדולה. חילקתי את הצבר לשנים. יצא טעים אבל הבצק יותר
מדי עבה צריך לחלק ל 3 חלקים.
תודה 🙂
רציתי לישאול אני תמיד משתמשת במתכון הזה הוא 10!עכשו אם אפשר להקפיאו לפני האפייה ככה עם הרוטב והגבינה הצהובה שישאר רק להוציא מהמקפיא ולאפות
האם זה אפשרי?(בגללשהשנה שבועות יוצא במוצ"ש ואנחנו שומרי מסורת אני שואלת)
היי לילך, רצוי לאפות את הבצק בלבד כ7-8 דקות, לצנן ולהקפיא. לאחר הפשרה להוסיף את הרוטב והגבינה ולאפות עוד 10-12 דקות
היי:)
רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בקמח קסם של חברת סוגת במקום קמח רגיל?
היי ליחן, אני לא מכירה את תכונות קמח קסם שהזכרת
הי, מדוע צריך להקפיא את הבצק? במידה ומכינה בצק כעת ורוצה לאפות רק בערב את הפיצה? הבצק לא יכול להישאר במקרר?
תודה ויום טוב
האם אפשר שמרים יבשיים ?
היי אלינור, אפשר להמיר את השמרים הטריים לשמרים יבשים, במקום 50 גרם שמרים טריים לשים 2 כפות שמרים יבשים אקטיבים
האם ברכתה של הפיצה מזונות או המוציא ?
טובי שלום, לצער אין לי ידע בתחום וכדאי שתתייעץ עם מי שמבין בעניין. יועצי שמרית ישמרו לתת לך יעוץ בכל מה שקשור להכנת הפיצה ומרכיביה
האם אפשר להחליף משפר אפיה במשהו אחר?
היי המשפר אפייה לא חובה אבל בהחלט מוסיף
אפשר לרשום אופן הכנה לרוטב פיצה תודה?
שלום אתי,
במחבת על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן זית, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, 1 כפית מלח ומבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים את השום הכתוש ומכסים. מנמיכים את האש ומשאירים להתבשל עוד כ- 10 דקות.
בהצלחה!
משפר אפייה זה כמו אבקת אפייה?
לא.
משפר אפייה הינו תערובת המקצרת את זמן התפיחה, משפרת את מרקם הבצק וטעמו ושומרת על טריות המאפה לאורך זמן.
משפר האפייה של שמרית הינו טבעי וניתן להשיג ברשתות השיווק בצמוד לשקית שמרים טריים. בהצלחה!
חובה משפר אפייה
שלום, לאחר 20 דקות תפיחה ראשונה ולאחר עידוד הבצק שנית עוד 20דקות אפשר לשים את התוספות?
תודה
מה אפשר להשים במקום משפר אפייה
שלום צריך להכין את הרוטב אל הגז או שלא חובה?
האם ניתן להכין את הבצק בבוקר ולשים במקרר ובערב לה=כין את הפיצה
האם ניתן להכין את ה – בצק לפיצה בבוקר ולשים במקרר ובערב להכין את הפיצה ?
שלום,האם אפשרי תפיחה במקרר?
Thanks! you helped me alot!
לא הבנתי למה כשאני מחפש מתכון לפיצה אני מקבל מתכון ל4 פיצות.
למה לא את המספר המדויק לפיצה אחת, ושכל אחד יכין את מספר הפיצות שהוא רוצה?
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין 80 אחוז במקום קמח לבן עבור הבצק לפיצה?
היי ,
אם אני רוצה חצי מהכמות של בצק לפיצה, מה המתכון ?