חלה מקמח מלא
מאת צוות האופים של שמרית
מתכון לחלה קלילה מקמח מלא,
שמאפשרת לנו ליהנות בערב שישי מכל הטוב שחלה טריה מביאה איתה, אבל ללא נקיפות המצפון. היא אוורירית, רכה, טעימה ומביאה איתה ניחוח נהדר.
חלה היא בעצם לחם שמרים, בדומה לבריוש, כאשר ההבדל המשמעותי בין בצק החלה לבצק הבריוש הוא שבריוש מכיל הרבה חמאה בעוד שהחלה מכילה שמן או נטורינה ולא חמאה כדי שתהיה פרווה ותתאים לשולחן השבת.
לפניכם מתכון לחלה מקמח מלא קלילה במיוחד, נפלאה לכל חג או ארוחת שישי. ניתן להחליף את הדבש שבמתכון בסילאן או להפחית את הסוכר וכך לקבל מאפה פחות מתוק.
וקצת חומר למחשבה, בזמן שאתן.ם קולעים את החלה. למה בעצם קולעים חלה לשבת ובמהלך השבוע אוכלים מכיכר לחם רגילה?
ניתן למצוא הרבה הסברים לקליעת החלה:
אחד האהובים עלינו הוא שקליעת חלה מסמלת את קליעת מצב הרוח של יום חול להלך רוח נשגב ורגוע יותר של שבת.
והשני, שגם הוא יפה מדבר על כך שקליעת החלה מייצגת את רעיון האחדות, הדרך בה אנו קושרים יחד רעיונות ומושגים ומביאים את השוני בחיינו להרמוניה שלווה ואחדות שהשבת מסמלת.
ואחרון: בבתים מסורתיים, מונחות על שולחן השבת שתי חלות המסמלות את המן הכפול שהוריד האל על בני ישראל במדבר בשישי ושבת.
שבת שלום ומנוחה
מצרכים
2 חלות מקמח מלא - חומרים לבצק:
- ½3 כוסות קמח מלא (500 גרם)
- 25 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים אקטיביים
- ½ כף מלח (10 גרם)
- 2 כפות סוכר (30 גרם)
- 1 כף דבש (20 גרם)
- ⅓ כוס שמן קנולה (80 מ"ל)
- ⅓1 כוס מים פושרים (320 מ"ל)
אופן ההכנה
טיפים של מקצוענים
את החלה מומלץ לשמור בשקית סגורה, לא במקרר, כדי שתשמור על הטריות שלה. חלה מקמח מלא מתאימה מאוד להכנת טוסטים, פרנצ' טוסט וצינימים.
ניתן להכין חצי מהכמות אם רוצים רק חלה אחת
יועצת האפייה שלנו זמינה בוואטסאפ ותשמח לענות על כול שאלה ולסייע במהלך האפייה,פשוט שלחו הודעה למספר: 050-5850082
תגובות ושיתופים
12 תגובות (12)הוספת תגובה
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
אין לי הרבה ניסיון באפיה, והחלה יצאה מדהים! הבנתי שצריך לתת עוד התפחה קצרה כי היא טיפה נקרעה לי בתנור. אבל יצאה רכה וממש טעימה.
מתכון מושלם . ביצעתי אותו גם עם קמח מלא וגם עם קמח כוסמין מלא , בשני המקרים יצא פשוט מושלם . אני כבר מספר שנים משתמש במתכון הזה
החלות נדירות!!! רצינו חלות בריאות אז מצאתי למתכון הזה ויצא באמת נדיר!!
גם יום אחרי זה זה נשאר פתוח על צלחת שכחנו לסגור ועדין נשאר טרי ובדרכ חלות שמכינים מתייבשות יום אחרי. הופך להיות קבוע מעבדו!!!
מה שכן הקמח לא הספיק לכמות מים גם לא שמתי את כל המים והוספתי עוד קמח
ראשית , המתכון מדהים ואני עושה אותו כבר שנתיים . יש לי טיפ ענק . לפני שבועיים נתקעתי בלי קמח מלא ועשיתי את אותו המתכון עם קמח כוסמין מלא וזה יוצא עוד יותר וואו , רך ואוורירי בצורה מדהימה . לא להיבהל מזה שהבצק יוצא דביק
מתכון אלוףףף
ממליצה מאד!!!
מתכון מעולה!!!
מומלץ מאד!
מתכון מנצח! ניסיתי כל מיני ותמיד או שיצא יבש או שלא תפח טוב או שלא נאפה עד הסוף בפנים… פה סוף סוף מצאתי משהו שהוא *בול!*
תודה!
כמה קלוריות יש ב-100 גרם?
לא שמתי דבש והשתמשתי בסוכר ללא קלוריות
שלום,
אנו לא מתחייבים לערכים תזונתיים במתכונים שאנו מפרסמים, בנוסף
לפי מה שרשמת לנו, שנית את המתכון המקורי.
תקשיבו!!!!!!!! אחרי אינספור נסיונות ומליון מתכונים המתכון הזה לוקח בענק פשוט מושלם מומלץ בחום,
כיף לדעת (:
שמתי 2 כפות סילאן במקום הדבש והסוכר.
שמתי 300 מל מים בכוס מדידה
יצא מדהים