• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • פינוקים מהירים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | לחם, לחמניות, חלה | מתכון לחלה מתוקה – חלה לשבת

מתכון לחלה מתוקה – חלה לשבת

שתפו:
.....................................................................................................

אין הרבה דברים שמשתווים לניחוח והטעם של חלה לשבת
מתכון לחלה לשבת – מתוקה ופריכה שלא יוכלו לעמוד בפניה!

מתכון לחלה לשבת בציפוי שומשום או פרג פריכים,
שימלא את הבית בריחות נפלאים.
האם יש מאכל יותר מפתה ומריח נפלא מחלה שאפיתם לבד?

אין הרבה דברים שמחזירים אותנו לתחושה של בית, להרגשה שאנחנו מוגנים. התחושה הזאת, שעוטפת אותנו מכל הכיוונים, שמזכירה לנו שאנחנו נאהבים – הריח והטעם של חלה לשבת.
שמרית מגישה: מתכון לחלה לשבת, חלה מתוקה ופריכה שלא יכולים לעמוד בפניה!
לפניכם מתכון חלה לשבת בציפוי שומשום או פרג פריכים, חלה טרייה שתמלא את הבית בריחות נפלאים.

אספנו עבורכם כמה טיפים שיהפכו את חוויית האפיה של מתכון לחלה לאפילו יותר מוצלחת:

1. ניתן להמיר 120 גרם נטורינה או מרגרינה בחצי כוס שמן או ב120 גרם חמאה
נטורינה זית או נטורינה קוקוס מתאימות לשימש מתכון, נטורינה מועשרת שמן זית או קוקוס אבל הטעם שלה נייטרלי.
2. ניתן להכין את הבצק בערב ולאפות את החלה בבוקר, כך שבני הבית יתעוררו לריח חלה טרייה. מומלץ להכין את הבצק ולהניח לתפיחה ראשונה במקרר כל הלילה, את התפיחה השנייה יש לעשות מחוץ למקרר לאחר עיצוב צורת החלה.
3. ניתן להמיר שמרים טריים בשמרים יבשים אקטיביים. עבור קילו קמח, כפי שמצוין במתכון: יש להוסיף 2 כפות שמרים יבשים אקטיביים.
4. רוב המיקסרים הביתיים לא מסוגלים להתמודד עם כמות בצק של 2 קילו לכן לא מומלץ להכפיל את הכמות המופיעה במתכון.
5. יש להתפיח את הבצק עד להכפלת הנפח גם אם מוסיפים משפר אפייה. לרוב מדובר בכשעה אך זה תלוי מאוד בטמפרטורת החדר – במזג אוויר קר יכול לקחת יותר משעה. במזג אוויר חם יקח פחות.
6. במקרה שיצא לכם בצק דביק: יש לוודא לישה של לפחות 10 דקות במיקסר. במצב שגם אחרי הלישה הבצק נשאר דביק, יתכן שיש יותר מידי מים בבצק וצריך להוסיף מעט קמח.
7. ניתן להחליף את הקמח שמופיע במתכון לחלה בקמח 80%.
8. זמן האפייה המצוין במתכון הוא עבור אפיית חלה אחת ולא אמור להיות הרבה שינוי כשאופים שתי חלות. חשוב לשים לב שהחלה זהובה ובנקישה על הקרום בתחתית החלה נשמע צליל חלול.

3.5/5

רכיבים:

  • חומרים ל 2 חלות

אופן ההכנה:

  • 1.מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה: קמח, משפר אפיה שמרית, סוכר, מלח, מרגרינה וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות, כ-10 דקות.

  • 2.משהים בכלי מכוסה ל 15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר לאפייה ביתית של "שמרית" יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).

  • 3.מחלקים את הבצק חלה ל 2 כדורים שווים, מחלקים כל כדור ל- 3 חלקים יוצרים רצועות וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה . מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.

  • מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-35 דקות עד שהחלות זהובות.

    ** מתכון לחלה בריאה >>>
    ** מתכון לחלה בשלוש קליעות >>>
    ** מתכון לחלה מתוקה במילוי גבינת ריקוטה ודובדבנים >>>
    **למתכון לחלת בצל ופיצוחים>>>

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
3.7/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

45 תגובות על “מתכון לחלה מתוקה – חלה לשבת”

  1. יעל הגיב:
    22/10/2017 בשעה 10:10

    מתכון מעולה! אני תמיד עושה אותו

    הגב
  2. גלי יהושע הגיב:
    03/01/2018 בשעה 01:01

    נראה נפלא…אבל אםתוסיפי 4-5 גרגרי מיסטיקה (שרף עץ הלבונה מחנות תבלינים) זה יקפיץ מאד את הריח והטעם

    הגב
  3. דורית הגיב:
    05/01/2018 בשעה 01:01

    במתכון הישן היה שמן קנולה במקום מרגרינה . מה הכמות?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      25/01/2018 בשעה 10:01

      הי דורית
      חצי כוס שמן במקום המרגרינה.

      הגב
    • משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
      26/01/2018 בשעה 01:01

      נכון שינו את המתכון…..

      הגב
      • שרה הגיב:
        26/01/2018 בשעה 05:01

        היי מה עדיף מרגרינה מומסת או להשתמש עם שמן? עם מה יוצא טעים יותר? תודה שרה

        הגב
        • דפנה הגיב:
          28/01/2018 בשעה 08:01

          הי שרה
          המרגרינה החדשה של שמרית מאוד מומלצת לשימוש במתכון של החלה.

          הגב
          • אתי הגיב:
            09/04/2018 בשעה 12:04

            איזה משניהם? תודה

  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    02/02/2018 בשעה 08:02

    אפשר לעשות את חלה בצורת לחמניות קטנות

    הגב
  5. אתי הגיב:
    09/04/2018 בשעה 12:04

    היי איזו נטורינה צריך עם הקוקוס או שמן זית?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      10/04/2018 בשעה 04:04

      היי אתי, זה לא משנה, גם נטורינה זית וגם נטורינה קוקוס מתאימות. הנטורינה מועשרת שמן זית/קוקוס אבל אין טעם לה של זית או קוקוס

      הגב
  6. מעיין הגיב:
    13/04/2018 בשעה 06:04

    היי, האם ניתן להפחית את כמות הסוכר שתהייה פחות מתוקה? ואם כן האם צריך להוסיף משהו אחר במקום?

    הגב
  7. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    13/04/2018 בשעה 10:04

    היי,
    אני הפחתתי לפחות מ 1/2 כוס סוכר ולא הוספתי כלום – זה יצא מצוין!

    הגב
    • דפנה הגיב:
      15/04/2018 בשעה 01:04

      היי, תודה על השיתוף!

      הגב
  8. רובוט הגיב:
    17/04/2018 בשעה 01:04

    היי שאלה דחופה!
    אם אני רוצה להכין את הבצק בערב ולהכין את החלב בבוקר (שתהיה חמה וטריה בבוקר), כיצד אפשר לעשות זאת?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      18/04/2018 בשעה 09:04

      היי רוברט, זה בהחלט אפשרי, תכין את הבצק ותניח לתפיחה ראשונה במקרר כל הלילה, את התפיחה השנייה תעשה מחוץ למקרר לאחר עיצוב צורת החלה

      הגב
  9. ליאורה הגיב:
    03/05/2018 בשעה 07:05

    הי , האם יש אפשרות להשתמש בשמרים יבשים ומהי הכמות?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      03/05/2018 בשעה 08:05

      היי ליאורה, כן אפשר להמיר את השמרים הטריים בשמרים יבשים אקטיביים, בהצלחה!

      הגב
  10. ליאורה הגיב:
    03/05/2018 בשעה 08:05

    תודה דפנה כמה לשים?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      04/05/2018 בשעה 08:05

      אם את עושה קילו כפי שמצוין במתכון אז 2 כפות שמרים יבשים אקטיביים

      הגב
  11. יעלה הגיב:
    04/05/2018 בשעה 08:05

    1 כף לחצי ק״ג קמח

    הגב
  12. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    04/05/2018 בשעה 12:05

    תודה רבה ושבת שלום.

    הגב
  13. רבקה פאביאן הגיב:
    22/06/2018 בשעה 10:06

    שלום וברכה!
    ממש מפליא מדוע לא כתוב באף מקום באתר שלכם, מה היחס בין שמרים טריים לשמרים לחים?
    אשמח מאוד אם תוכלו לידע אןתי. תודה!!

    הגב
  14. ליאורה הגיב:
    30/08/2018 בשעה 08:08

    שלום אני בחול אין לי מרגרינה ונטורינה אפשר לשים שמן אם כן אז כמה?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      06/09/2018 בשעה 11:09

      היי ליאורה, ניתן להמיר את הנטורינה ב-120 מ"ל שמן.

      הגב
  15. חני הגיב:
    13/09/2018 בשעה 10:09

    בסנדא של השף סטפן לייק אמר ללוש את הבצק על מהירות גבוהה 7 דקות. כמה זמן אני צריכה ללוש כשזה 2 קילו יחד?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      16/09/2018 בשעה 07:09

      חני שלום, רוב המיקסרים הביתיים לא מסוגלים להתמודד עם כמות בצק של 2 קילו לכן זה לא מומלץ

      הגב
  16. פלונית הגיב:
    09/10/2018 בשעה 08:10

    האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      14/10/2018 בשעה 01:10

      היי, ניתן להכין מראש ולהקפיא, רצוי להגדיל את כמות השמרים ב-10% ולהפשיר במקרר

      הגב
  17. עינת הגיב:
    13/12/2018 בשעה 10:12

    אם אני מתשמת במשפר אפייה כמה צריך להתפיח ?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      17/12/2018 בשעה 02:12

      שלום עינת,
      כמו שרשום במתכון, יש להתפיח עד להכפלת הנפח.
      לרוב מדובר בכשעה אך זה תלוי מאוד בטמפרטורת החדר – במזג אוויר קר יכול לקחת יותר משעה. במזג אוויר חם יקח פחות.

      הגב
  18. דוד הגיב:
    23/12/2018 בשעה 05:12

    שלום אם הבצק כן נדבק לדפנות. מה צריך לעשות?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      24/12/2018 בשעה 03:12

      שלום דוד,
      ראשית יש לוודא שלשת את הצק מספיק זמן – לפחות 10 דקות במיקסר.
      שנית יכול להיות שיש יותר מידי מים בבצק וצריך להוסיף מעט קמח

      הגב
  19. רחל הגיב:
    25/12/2018 בשעה 04:12

    האם אפשר להשתמש בקמח 80%?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      01/01/2019 בשעה 09:01

      אפשר בהחלט

      הגב
  20. לינה הגיב:
    01/02/2019 בשעה 06:02

    מה זמן האפיה במידה ואני עושה 3 חלות ולא 2?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      10/02/2019 בשעה 02:02

      הי לינה
      זמן האפייה המצוין במתכון לחלה הוא עבור חלה אחת ולא אמור להיות הרבה שינוי כשאופים שתי חלות.
      חשוב לשים לב שהחלה זהובה ובנקישה על קרום החלה (בתחתית החלה) נשמע קול חלול.
      בהצלחה

      הגב
  21. דוד הגיב:
    16/02/2019 בשעה 10:02

    שלום
    עבור חלה לשבת – מתי להקפיא הבצק או לאחר אפייה?
    ואם לא רוצה מתוקה כמה סוכר לשים?
    תודה רבה

    הגב
  22. ורד הגיב:
    27/09/2019 בשעה 09:09

    האם אפשר להשתמש בחמאה ובכמה?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      06/10/2019 בשעה 11:10

      במתכון לחלה אפשר להמיר את הנטורינה למחאה באותה כמות

      הגב
  23. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    11/06/2020 בשעה 11:06

    נטורינה מצויינת לכל מאפה בלי נקיפות מצפון לשומן טרנס שסותם את העורקים.
    רק למה המחיר גבוה?

    הגב
  24. אירית הגיב:
    08/10/2020 בשעה 07:10

    שלום,אם התפחתי וקלעתי את החלות אפשר להכניס למקרר ולהכניס בבוקר לתנור או שרק בצק שאינו קלוע ניתן לשמור במקרר?

    הגב
  25. דפנה הגיב:
    09/10/2020 בשעה 10:10

    עבור מתכון לחלה – אם משתמשים בחמאה צריך להמיס אותה לפני?תודה

    הגב
  26. רויטל אוחנה הגיב:
    17/12/2020 בשעה 10:12

    עבור חלה לשבת – אם אני עושה 2 קילו קמח, אני יכולה להשתמש באותה כמות של שמרים או להכפיל כמות?

    הגב
  27. מעין הגיב:
    29/01/2021 בשעה 08:01

    מתכון לחלה – עשיתי בדיוק מהמתכון הכתוב ויצא לי מזעזע!!!
    כל החומרי הגלם שלי טריים ולא פגי תוקף, לשתי את הבצק כ-10 דק׳, ולא תפח כאמור במתכון (נתתי תפיחה של 30 דק׳, כיאה לבצק עם שמרים!)
    אלא תפיחה מאד דלה.

    עשיתי פעם שנייה
    עם כמה שינויים:
    את כף השרים יש להשים בקערית עם מים פושרים וכפית סוכר, ונותנים לתסוס.

    ואז שמים את כל מרכיבים יחד!!

    כך זה תפח כמו שצריך!!!

    בעייתי אם לא כותבים כמו שצריך מתכון!

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

חלת דבש כתר שושנים לראש השנה

חלת מפתח

חלת דבש

חלה לשבת בשלוש קליעות

קראנץ' פסטו וגבינת עיזים

טיפים לאפית חלות

חלה מקמח מלא

מתכון לפיצה נפוליטנה דקה

חלת סילאן מועשרת בתמרים

לחם לחמניות וחלות

  • בצק לבורקס בשר
  • מתכון לפיצה
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו

מאפי שמרים

  • עוגות שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד