מתכון לחלה מתוקה – חלה לשבת
אין הרבה דברים שמשתווים לניחוח והטעם של חלה לשבת
מתכון לחלה לשבת – מתוקה ופריכה שלא יוכלו לעמוד בפניה!
מתכון לחלה לשבת בציפוי שומשום או פרג פריכים,
שימלא את הבית בריחות נפלאים.
האם יש מאכל יותר מפתה ומריח נפלא מחלה שאפיתם לבד?
אין הרבה דברים שמחזירים אותנו לתחושה של בית, להרגשה שאנחנו מוגנים. התחושה הזאת, שעוטפת אותנו מכל הכיוונים, שמזכירה לנו שאנחנו נאהבים – הריח והטעם של חלה לשבת.
שמרית מגישה: מתכון לחלה לשבת, חלה מתוקה ופריכה שלא יכולים לעמוד בפניה!
לפניכם מתכון חלה לשבת בציפוי שומשום או פרג פריכים, חלה טרייה שתמלא את הבית בריחות נפלאים.
אספנו עבורכם כמה טיפים שיהפכו את חוויית האפיה של מתכון לחלה לאפילו יותר מוצלחת:
1. ניתן להמיר 120 גרם נטורינה או מרגרינה בחצי כוס שמן או ב120 גרם חמאה
נטורינה זית או נטורינה קוקוס מתאימות לשימש מתכון, נטורינה מועשרת שמן זית או קוקוס אבל הטעם שלה נייטרלי.
2. ניתן להכין את הבצק בערב ולאפות את החלה בבוקר, כך שבני הבית יתעוררו לריח חלה טרייה. מומלץ להכין את הבצק ולהניח לתפיחה ראשונה במקרר כל הלילה, את התפיחה השנייה יש לעשות מחוץ למקרר לאחר עיצוב צורת החלה.
3. ניתן להמיר שמרים טריים בשמרים יבשים אקטיביים. עבור קילו קמח, כפי שמצוין במתכון: יש להוסיף 2 כפות שמרים יבשים אקטיביים.
4. רוב המיקסרים הביתיים לא מסוגלים להתמודד עם כמות בצק של 2 קילו לכן לא מומלץ להכפיל את הכמות המופיעה במתכון.
5. יש להתפיח את הבצק עד להכפלת הנפח גם אם מוסיפים משפר אפייה. לרוב מדובר בכשעה אך זה תלוי מאוד בטמפרטורת החדר – במזג אוויר קר יכול לקחת יותר משעה. במזג אוויר חם יקח פחות.
6. במקרה שיצא לכם בצק דביק: יש לוודא לישה של לפחות 10 דקות במיקסר. במצב שגם אחרי הלישה הבצק נשאר דביק, יתכן שיש יותר מידי מים בבצק וצריך להוסיף מעט קמח.
7. ניתן להחליף את הקמח שמופיע במתכון לחלה בקמח 80%.
8. זמן האפייה המצוין במתכון הוא עבור אפיית חלה אחת ולא אמור להיות הרבה שינוי כשאופים שתי חלות. חשוב לשים לב שהחלה זהובה ובנקישה על הקרום בתחתית החלה נשמע צליל חלול.
רכיבים:
חומרים ל 2 חלות
אופן ההכנה:
1.מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה: קמח, משפר אפיה שמרית, סוכר, מלח, מרגרינה וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות, כ-10 דקות.
2.משהים בכלי מכוסה ל 15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר לאפייה ביתית של "שמרית" יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).
3.מחלקים את הבצק חלה ל 2 כדורים שווים, מחלקים כל כדור ל- 3 חלקים יוצרים רצועות וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה . מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.
מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-35 דקות עד שהחלות זהובות.
** מתכון לחלה בריאה >>>
** מתכון לחלה בשלוש קליעות >>>
** מתכון לחלה מתוקה במילוי גבינת ריקוטה ודובדבנים >>>
**למתכון לחלת בצל ופיצוחים>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכון מעולה! אני תמיד עושה אותו
נראה נפלא…אבל אםתוסיפי 4-5 גרגרי מיסטיקה (שרף עץ הלבונה מחנות תבלינים) זה יקפיץ מאד את הריח והטעם
במתכון הישן היה שמן קנולה במקום מרגרינה . מה הכמות?
הי דורית
חצי כוס שמן במקום המרגרינה.
נכון שינו את המתכון…..
היי מה עדיף מרגרינה מומסת או להשתמש עם שמן? עם מה יוצא טעים יותר? תודה שרה
הי שרה
המרגרינה החדשה של שמרית מאוד מומלצת לשימוש במתכון של החלה.
איזה משניהם? תודה
אפשר לעשות את חלה בצורת לחמניות קטנות
היי איזו נטורינה צריך עם הקוקוס או שמן זית?
היי אתי, זה לא משנה, גם נטורינה זית וגם נטורינה קוקוס מתאימות. הנטורינה מועשרת שמן זית/קוקוס אבל אין טעם לה של זית או קוקוס
היי, האם ניתן להפחית את כמות הסוכר שתהייה פחות מתוקה? ואם כן האם צריך להוסיף משהו אחר במקום?
היי,
אני הפחתתי לפחות מ 1/2 כוס סוכר ולא הוספתי כלום – זה יצא מצוין!
היי, תודה על השיתוף!
היי שאלה דחופה!
אם אני רוצה להכין את הבצק בערב ולהכין את החלב בבוקר (שתהיה חמה וטריה בבוקר), כיצד אפשר לעשות זאת?
היי רוברט, זה בהחלט אפשרי, תכין את הבצק ותניח לתפיחה ראשונה במקרר כל הלילה, את התפיחה השנייה תעשה מחוץ למקרר לאחר עיצוב צורת החלה
הי , האם יש אפשרות להשתמש בשמרים יבשים ומהי הכמות?
היי ליאורה, כן אפשר להמיר את השמרים הטריים בשמרים יבשים אקטיביים, בהצלחה!
תודה דפנה כמה לשים?
אם את עושה קילו כפי שמצוין במתכון אז 2 כפות שמרים יבשים אקטיביים
1 כף לחצי ק״ג קמח
תודה רבה ושבת שלום.
שלום וברכה!
ממש מפליא מדוע לא כתוב באף מקום באתר שלכם, מה היחס בין שמרים טריים לשמרים לחים?
אשמח מאוד אם תוכלו לידע אןתי. תודה!!
שלום אני בחול אין לי מרגרינה ונטורינה אפשר לשים שמן אם כן אז כמה?
היי ליאורה, ניתן להמיר את הנטורינה ב-120 מ"ל שמן.
בסנדא של השף סטפן לייק אמר ללוש את הבצק על מהירות גבוהה 7 דקות. כמה זמן אני צריכה ללוש כשזה 2 קילו יחד?
חני שלום, רוב המיקסרים הביתיים לא מסוגלים להתמודד עם כמות בצק של 2 קילו לכן זה לא מומלץ
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
היי, ניתן להכין מראש ולהקפיא, רצוי להגדיל את כמות השמרים ב-10% ולהפשיר במקרר
אם אני מתשמת במשפר אפייה כמה צריך להתפיח ?
שלום עינת,
כמו שרשום במתכון, יש להתפיח עד להכפלת הנפח.
לרוב מדובר בכשעה אך זה תלוי מאוד בטמפרטורת החדר – במזג אוויר קר יכול לקחת יותר משעה. במזג אוויר חם יקח פחות.
שלום אם הבצק כן נדבק לדפנות. מה צריך לעשות?
שלום דוד,
ראשית יש לוודא שלשת את הצק מספיק זמן – לפחות 10 דקות במיקסר.
שנית יכול להיות שיש יותר מידי מים בבצק וצריך להוסיף מעט קמח
האם אפשר להשתמש בקמח 80%?
אפשר בהחלט
מה זמן האפיה במידה ואני עושה 3 חלות ולא 2?
הי לינה
זמן האפייה המצוין במתכון לחלה הוא עבור חלה אחת ולא אמור להיות הרבה שינוי כשאופים שתי חלות.
חשוב לשים לב שהחלה זהובה ובנקישה על קרום החלה (בתחתית החלה) נשמע קול חלול.
בהצלחה
שלום
עבור חלה לשבת – מתי להקפיא הבצק או לאחר אפייה?
ואם לא רוצה מתוקה כמה סוכר לשים?
תודה רבה
האם אפשר להשתמש בחמאה ובכמה?
במתכון לחלה אפשר להמיר את הנטורינה למחאה באותה כמות
נטורינה מצויינת לכל מאפה בלי נקיפות מצפון לשומן טרנס שסותם את העורקים.
רק למה המחיר גבוה?
שלום,אם התפחתי וקלעתי את החלות אפשר להכניס למקרר ולהכניס בבוקר לתנור או שרק בצק שאינו קלוע ניתן לשמור במקרר?
עבור מתכון לחלה – אם משתמשים בחמאה צריך להמיס אותה לפני?תודה
עבור חלה לשבת – אם אני עושה 2 קילו קמח, אני יכולה להשתמש באותה כמות של שמרים או להכפיל כמות?
מתכון לחלה – עשיתי בדיוק מהמתכון הכתוב ויצא לי מזעזע!!!
כל החומרי הגלם שלי טריים ולא פגי תוקף, לשתי את הבצק כ-10 דק׳, ולא תפח כאמור במתכון (נתתי תפיחה של 30 דק׳, כיאה לבצק עם שמרים!)
אלא תפיחה מאד דלה.
עשיתי פעם שנייה
עם כמה שינויים:
את כף השרים יש להשים בקערית עם מים פושרים וכפית סוכר, ונותנים לתסוס.
ואז שמים את כל מרכיבים יחד!!
כך זה תפח כמו שצריך!!!
בעייתי אם לא כותבים כמו שצריך מתכון!