הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    0 / 5

    מתכון לחלה מתוקה – חלה לשבת

    מאת צוות האופים של שמרית

    מתכון לחלה מתוקה - חלה מתוקה לשבת
    • 30764
    • חצי שעה
    • בינוני
    • פרווה

    אין הרבה דברים שמשתווים לניחוח והטעם של חלה לשבת, שתפסה, בעיקר מאז פרוץ הקורונה, מקום מרכזי בשיח על שולחן השבת שלנו.
    כמי שמתמחים באפיה ומייצרים שמרים עוד לפני קום המדינה, כינסנו את צוות האופים שלנו וביקשנו מהם את המתכון הטוב ביותר לחלה מתוקה לשבת. כזו שתהיה מתוקה במידה הנכונה, רכה, פריכה ואוורירית. כזו שלא יוכלו לעמוד בפניה 🤗

    אז הנה הוא כאן, המתכון הנבחר - מתכון לחלה לשבת בציפוי שומשום או פרג פריכים, שימלא את הבית בריחות נפלאים.
    האם יש מאכל יותר מפתה ומריח נפלא מחלה שאפיתם לבד?
    בנוסף - בהמשך העמוד ריכזנו  8 טיפים חשובים והנחיות להכנת בצק לחלה בצורה המוצלחת הפשוטה ביותר.

    למה חשוב לנו שתצליחו באפית החלה המתוקה? כי חלה שאפיתם בעצמכם, היא הרבה מעבר למאפה מוצלח, היא מעניקה תחושה של חום ומשפחתיות, היא דרך להביע אכפתיות ואהבה, היא ממלאה את הבית בריח נפלא ונותנת לנו תחושה שאנחנו מוגנים.
    כדי שבטוח תצליחו, אנחנו מעמידים לרשותכם יועצת אפיה מנוסה, שתוכל ללות אתכם בתהליך האפיה ולענות על שאלות.
    שבת שלום ומנוחה ❤

    שיתוף

    מצרכים

    חומרים ל-2 חלות

    • 1 ק"ג קמח לבן
    • 1 שמרית שמרים טריים
    • 1 שקית משפר אפיה (לא חובה)
    • 3/4 כוס סוכר (150 גר')
    • 120 גר' נטורינה או מרגרינה שמרית מומסת בקערה
    • 2 ביצים (L)
    • 1 כף מלח שטוחה
    • כ- 1 1/2 כוסות מים פושרים

    לציפוי

    • 1 ביצה טרופה למריחה
    • שומשום או פרג לפיזור

    אופן ההכנה

    טיפים של מקצוענים

    יועצת האפייה שלנו זמינה בוואטסאפ ותשמח לענות על כול שאלה ולסייע במהלך האפייה,פשוט שלחו הודעה למספר: 050-5850082

    אספנו עבורכם כמה טיפים שיהפכו את חוויית האפיה של מתכון לחלה לאפילו יותר מוצלחת:

    1. ניתן להמיר 1/3 כוס שמן קנולה ב-25 גר' נטורינה קוקוס (הטעם שלה הוא ניטרלי ולא יורגש באפיה) אך יוסיף לה מרקם נהדר ואווריריות.
    2. ניתן להכין את הבצק בערב ולאפות את החלה בבוקר, כך שבני הבית יתעוררו לריח חלה טרייה. מומלץ להכין את הבצק ולהניח לתפיחה ראשונה במקרר כל הלילה, את התפיחה השנייה יש לעשות מחוץ למקרר לאחר עיצוב צורת החלה.
    3. ניתן להמיר שמרים טריים בשמרים יבשים אקטיביים. עבור קילו קמח, כפי שמצוין במתכון: יש להוסיף 2 כפות שמרים יבשים אקטיביים.
    4. רוב המיקסרים הביתיים לא מסוגלים להתמודד עם כמות בצק של 2 קילו לכן לא מומלץ להכפיל את הכמות המופיעה במתכון.
    5. יש להתפיח את הבצק עד להכפלת הנפח גם אם מוסיפים משפר אפייה. לרוב מדובר בכשעה אך זה תלוי מאוד בטמפרטורת החדר – במזג אוויר קר יכול לקחת יותר משעה. במזג אוויר חם יקח פחות.
    6. במקרה שיצא לכם בצק דביק: יש לוודא לישה של לפחות 10 דקות במיקסר. במצב שגם אחרי הלישה הבצק נשאר דביק, יתכן שיש יותר מידי מים בבצק וצריך להוסיף מעט קמח.
    7. זמן האפייה המצוין במתכון הוא עבור אפיית חלה אחת ולא אמור להיות הרבה שינוי כשאופים שתי חלות. חשוב לשים לב שהחלה זהובה ובנקישה על הקרום בתחתית החלה נשמע צליל חלול.

    עוד מתכונים לחלה

    אם אתם מחפשים עוד דוגמאות למתכון לחלה מקמח מלא נסו את המתכון הבא –מתכון לחלה מקמח מלא
    בהקשר של חלות יש באתר גם מתכון לחלה – של חלת כתר מהודרת טעימה ומתאימה לכל יום במהלך השנה ובפרט לחג ראש השנה בקישור הבא מתכון לחלה.
    מכירים מתכון לחלה לשבת בשלוש קליעות? מתכון לחלה עם מרקם כזה עוד לא יצא לכם! חלה רכה ואוורירית והכל בזכות הנטורינה ועם שלוש קליעות קלות ומרשימות. המשיכו לצפייה במתכון – מתכון לחלה.

    שמרית | מאמר: חלה. חלה מתכון, מתכון לחלות, מתכון לחלה מתוקה

    תגובות ושיתופים

    5 תגובות (5)

    הוספת תגובה

    דרגו את המתכון

    1. yeela

      המתכון האהוב עלי לחלה!!!

      1. אורית אפטר

        האם במקום חמאה/נוטרינה אפשר לשים שמן
        ואם כן מהי כמות השמן
        תודה על התשובה
        תודה רבה
        אורית אפטר

        1. yeela

          ניתן להמיר 1/3 כוס שמן קנולה ב-25 גר' נטורינה קוקוס (הטעם שלה הוא ניטרלי ולא יורגש באפיה) אך יוסיף לה מרקם נהדר ואווריריות

    2. רחלי

      אני מחפשת את המתכון לחלה עם קמח לבן.

    מחשבון המרה

    הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה

    נפחים

    משקלים

    טמפרטורות