• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • מתכונים לילדים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | לחם, לחמניות, חלה | מתכון לחלה מתוקה לשבת

מתכון לחלה מתוקה לשבת

שתפו:
.....................................................................................................

אין הרבה דברים שמשתווים לניחוח והטעם של חלות לשבת.
מתכון לחלה מתוקה ופריכה שלא יוכלו לעמוד בפניה!

מתכון לחלה בציפוי שומשום או פרג פריכים,
שימלא את הבית בריחות נפלאים.
האם יש מאכל יותר מפתה ומריח נפלא מחלה שאפיתם לבד?

4/5

רכיבים:

  • חומרים ל 2 חלות

אופן ההכנה:

  • 1.מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה: קמח, משפר אפיה שמרית, סוכר, מלח, מרגרינה וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות, כ-10 דקות.

  • 2.משהים בכלי מכוסה ל 15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר לאפייה ביתית של "שמרית" יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).

  • 3.מחלקים את הבצק חלה ל 2 כדורים שווים, מחלקים כל כדור ל- 3 חלקים יוצרים רצועות וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה . מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.

  • מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-35 דקות עד שהחלות זהובות.

    ** מתכון לחלה בריאה >>>
    ** מתכון לחלה בשלוש קליעות >>>
    ** מתכון לחלה מתוקה במילוי גבינת ריקוטה ודובדבנים >>>
    **למתכון לחלת בצל ופיצוחים>>>

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
3.9/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

45 תגובות על “מתכון לחלה מתוקה לשבת”

  1. Avatar יעל הגיב:
    22/10/2017 בשעה 10:10

    מתכון מעולה! אני תמיד עושה אותו

    הגב
  2. Avatar גלי יהושע הגיב:
    03/01/2018 בשעה 01:01

    נראה נפלא…אבל אםתוסיפי 4-5 גרגרי מיסטיקה (שרף עץ הלבונה מחנות תבלינים) זה יקפיץ מאד את הריח והטעם

    הגב
  3. Avatar דורית הגיב:
    05/01/2018 בשעה 01:01

    במתכון הישן היה שמן קנולה במקום מרגרינה . מה הכמות?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      25/01/2018 בשעה 10:01

      הי דורית
      חצי כוס שמן במקום המרגרינה.

      הגב
    • Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
      26/01/2018 בשעה 01:01

      נכון שינו את המתכון…..

      הגב
      • Avatar שרה הגיב:
        26/01/2018 בשעה 05:01

        היי מה עדיף מרגרינה מומסת או להשתמש עם שמן? עם מה יוצא טעים יותר? תודה שרה

        הגב
        • Avatar דפנה הגיב:
          28/01/2018 בשעה 08:01

          הי שרה
          המרגרינה החדשה של שמרית מאוד מומלצת לשימוש במתכון של החלה.

          הגב
          • Avatar אתי הגיב:
            09/04/2018 בשעה 12:04

            איזה משניהם? תודה

  4. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    02/02/2018 בשעה 08:02

    אפשר לעשות את חלה בצורת לחמניות קטנות

    הגב
  5. Avatar אתי הגיב:
    09/04/2018 בשעה 12:04

    היי איזו נטורינה צריך עם הקוקוס או שמן זית?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      10/04/2018 בשעה 04:04

      היי אתי, זה לא משנה, גם נטורינה זית וגם נטורינה קוקוס מתאימות. הנטורינה מועשרת שמן זית/קוקוס אבל אין טעם לה של זית או קוקוס

      הגב
  6. Avatar מעיין הגיב:
    13/04/2018 בשעה 06:04

    היי, האם ניתן להפחית את כמות הסוכר שתהייה פחות מתוקה? ואם כן האם צריך להוסיף משהו אחר במקום?

    הגב
  7. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    13/04/2018 בשעה 10:04

    היי,
    אני הפחתתי לפחות מ 1/2 כוס סוכר ולא הוספתי כלום – זה יצא מצוין!

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      15/04/2018 בשעה 01:04

      היי, תודה על השיתוף!

      הגב
  8. Avatar רובוט הגיב:
    17/04/2018 בשעה 01:04

    היי שאלה דחופה!
    אם אני רוצה להכין את הבצק בערב ולהכין את החלב בבוקר (שתהיה חמה וטריה בבוקר), כיצד אפשר לעשות זאת?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      18/04/2018 בשעה 09:04

      היי רוברט, זה בהחלט אפשרי, תכין את הבצק ותניח לתפיחה ראשונה במקרר כל הלילה, את התפיחה השנייה תעשה מחוץ למקרר לאחר עיצוב צורת החלה

      הגב
  9. Avatar ליאורה הגיב:
    03/05/2018 בשעה 07:05

    הי , האם יש אפשרות להשתמש בשמרים יבשים ומהי הכמות?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      03/05/2018 בשעה 08:05

      היי ליאורה, כן אפשר להמיר את השמרים הטריים בשמרים יבשים אקטיביים, בהצלחה!

      הגב
  10. Avatar ליאורה הגיב:
    03/05/2018 בשעה 08:05

    תודה דפנה כמה לשים?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      04/05/2018 בשעה 08:05

      אם את עושה קילו כפי שמצוין במתכון אז 2 כפות שמרים יבשים אקטיביים

      הגב
  11. Avatar יעלה הגיב:
    04/05/2018 בשעה 08:05

    1 כף לחצי ק״ג קמח

    הגב
  12. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    04/05/2018 בשעה 12:05

    תודה רבה ושבת שלום.

    הגב
  13. Avatar רבקה פאביאן הגיב:
    22/06/2018 בשעה 10:06

    שלום וברכה!
    ממש מפליא מדוע לא כתוב באף מקום באתר שלכם, מה היחס בין שמרים טריים לשמרים לחים?
    אשמח מאוד אם תוכלו לידע אןתי. תודה!!

    הגב
  14. Avatar ליאורה הגיב:
    30/08/2018 בשעה 08:08

    שלום אני בחול אין לי מרגרינה ונטורינה אפשר לשים שמן אם כן אז כמה?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      06/09/2018 בשעה 11:09

      היי ליאורה, ניתן להמיר את הנטורינה ב-120 מ"ל שמן.

      הגב
  15. Avatar חני הגיב:
    13/09/2018 בשעה 10:09

    בסנדא של השף סטפן לייק אמר ללוש את הבצק על מהירות גבוהה 7 דקות. כמה זמן אני צריכה ללוש כשזה 2 קילו יחד?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      16/09/2018 בשעה 07:09

      חני שלום, רוב המיקסרים הביתיים לא מסוגלים להתמודד עם כמות בצק של 2 קילו לכן זה לא מומלץ

      הגב
  16. Avatar פלונית הגיב:
    09/10/2018 בשעה 08:10

    האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      14/10/2018 בשעה 01:10

      היי, ניתן להכין מראש ולהקפיא, רצוי להגדיל את כמות השמרים ב-10% ולהפשיר במקרר

      הגב
  17. Avatar עינת הגיב:
    13/12/2018 בשעה 10:12

    אם אני מתשמת במשפר אפייה כמה צריך להתפיח ?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      17/12/2018 בשעה 02:12

      שלום עינת,
      כמו שרשום במתכון, יש להתפיח עד להכפלת הנפח.
      לרוב מדובר בכשעה אך זה תלוי מאוד בטמפרטורת החדר – במזג אוויר קר יכול לקחת יותר משעה. במזג אוויר חם יקח פחות.

      הגב
  18. Avatar דוד הגיב:
    23/12/2018 בשעה 05:12

    שלום אם הבצק כן נדבק לדפנות. מה צריך לעשות?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      24/12/2018 בשעה 03:12

      שלום דוד,
      ראשית יש לוודא שלשת את הצק מספיק זמן – לפחות 10 דקות במיקסר.
      שנית יכול להיות שיש יותר מידי מים בבצק וצריך להוסיף מעט קמח

      הגב
  19. Avatar רחל הגיב:
    25/12/2018 בשעה 04:12

    האם אפשר להשתמש בקמח 80%?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      01/01/2019 בשעה 09:01

      אפשר בהחלט

      הגב
  20. Avatar לינה הגיב:
    01/02/2019 בשעה 06:02

    מה זמן האפיה במידה ואני עושה 3 חלות ולא 2?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      10/02/2019 בשעה 02:02

      הי לינה
      זמן האפייה המצוין במתכון הוא עבור חלה אחת ולא אמור להיות הרבה שינוי כשאופים שתי חלות.
      חשוב לשים לב שהחלה זהובה ובנקישה על קרום החלה (בתחתית החלה) נשמע קול חלול.
      בהצלחה

      הגב
  21. Avatar דוד הגיב:
    16/02/2019 בשעה 10:02

    שלום מתי להקפיא הבצק או לאחר אפייה?
    ואם לא רוצה מתוקה כמה סוכר לשים?
    תודה רבה

    הגב
  22. Avatar ורד הגיב:
    27/09/2019 בשעה 09:09

    האם אפשר להשתמש בחמאה ובכמה?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      06/10/2019 בשעה 11:10

      אפשר להמיר את הנטורינה למחאה באותה כמות

      הגב
  23. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    11/06/2020 בשעה 11:06

    נטורינה מצויינת לכל מאפה בלי נקיפות מצפון לשומן טרנס שסותם את העורקים.
    רק למה המחיר גבוה?

    הגב
  24. Avatar אירית הגיב:
    08/10/2020 בשעה 07:10

    שלום,אם התפחתי וקלעתי את החלות אפשר להכניס למקרר ולהכניס בבוקר לתנור או שרק בצק שאינו קלוע ניתן לשמור במקרר?

    הגב
  25. Avatar דפנה הגיב:
    09/10/2020 בשעה 10:10

    אם משתמשים בחמאה צריך להמיס אותה לפני?תודה

    הגב
  26. Avatar רויטל אוחנה הגיב:
    17/12/2020 בשעה 10:12

    אם אני עושה 2 קילו קמח, אני יכולה להשתמש באותה כמות של שמרים או להכפיל כמות?

    הגב
  27. Avatar מעין הגיב:
    29/01/2021 בשעה 08:01

    עשיתי בדיוק מהמתכון הכתוב ויצא לי מזעזע!!!
    כל החומרי הגלם שלי טריים ולא פגי תוקף, לשתי את הבצק כ-10 דק׳, ולא תפח כאמור במתכון (נתתי תפיחה של 30 דק׳, כיאה לבצק עם שמרים!)
    אלא תפיחה מאד דלה.

    עשיתי פעם שנייה
    עם כמה שינויים:
    את כף השרים יש להשים בקערית עם מים פושרים וכפית סוכר, ונותנים לתסוס.

    ואז שמים את כל מרכיבים יחד!!

    כך זה תפח כמו שצריך!!!

    בעייתי אם לא כותבים כמו שצריך מתכון!

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

חלת דבש כתר שושנים לראש השנה

חלת מפתח

חלת דבש

חלה לשבת בשלוש קליעות

קראנץ' פסטו וגבינת עיזים

טיפים לאפית חלות

חלה מקמח מלא

מתכון לפיצה נפוליטנה דקה

חלת סילאן מועשרת בתמרים

לחם לחמניות וחלות

  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו
  • מתכון לפיצה
  • מתכון לפוקצ'ה

מאפי שמרים

  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד