דף הבית | מתכונים | לחם, לחמניות, חלה | מתכון לחלה מתוקה לשבת
אין הרבה דברים שמשתווים לניחוח והטעם של חלות לשבת.
מתכון לחלה בציפוי שומשום או פרג פריכים,
3.9/5
.....................................................................................................
.....................................................................................................
מתכון לחלה מתוקה לשבת
אין הרבה דברים שמשתווים לניחוח והטעם של חלות לשבת.
מתכון לחלה מתוקה ופריכה שלא יוכלו לעמוד בפניה!
מתכון לחלה בציפוי שומשום או פרג פריכים,
שימלא את הבית בריחות נפלאים.
האם יש מאכל יותר מפתה ומריח נפלא מחלה שאפיתם לבד?
4/5
רכיבים:
חומרים ל 2 חלות
אופן ההכנה:
1.מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה: קמח, משפר אפיה שמרית, סוכר, מלח, מרגרינה וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות, כ-10 דקות.
2.משהים בכלי מכוסה ל 15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר לאפייה ביתית של "שמרית" יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).
3.מחלקים את הבצק חלה ל 2 כדורים שווים, מחלקים כל כדור ל- 3 חלקים יוצרים רצועות וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה . מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.
מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-35 דקות עד שהחלות זהובות.
** מתכון לחלה בריאה >>>
** מתכון לחלה בשלוש קליעות >>>
** מתכון לחלה מתוקה במילוי גבינת ריקוטה ודובדבנים >>>
**למתכון לחלת בצל ופיצוחים>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
מתכון מעולה! אני תמיד עושה אותו
נראה נפלא…אבל אםתוסיפי 4-5 גרגרי מיסטיקה (שרף עץ הלבונה מחנות תבלינים) זה יקפיץ מאד את הריח והטעם
במתכון הישן היה שמן קנולה במקום מרגרינה . מה הכמות?
הי דורית
חצי כוס שמן במקום המרגרינה.
נכון שינו את המתכון…..
היי מה עדיף מרגרינה מומסת או להשתמש עם שמן? עם מה יוצא טעים יותר? תודה שרה
הי שרה
המרגרינה החדשה של שמרית מאוד מומלצת לשימוש במתכון של החלה.
איזה משניהם? תודה
אפשר לעשות את חלה בצורת לחמניות קטנות
היי איזו נטורינה צריך עם הקוקוס או שמן זית?
היי אתי, זה לא משנה, גם נטורינה זית וגם נטורינה קוקוס מתאימות. הנטורינה מועשרת שמן זית/קוקוס אבל אין טעם לה של זית או קוקוס
היי, האם ניתן להפחית את כמות הסוכר שתהייה פחות מתוקה? ואם כן האם צריך להוסיף משהו אחר במקום?
היי,
אני הפחתתי לפחות מ 1/2 כוס סוכר ולא הוספתי כלום – זה יצא מצוין!
היי, תודה על השיתוף!
היי שאלה דחופה!
אם אני רוצה להכין את הבצק בערב ולהכין את החלב בבוקר (שתהיה חמה וטריה בבוקר), כיצד אפשר לעשות זאת?
היי רוברט, זה בהחלט אפשרי, תכין את הבצק ותניח לתפיחה ראשונה במקרר כל הלילה, את התפיחה השנייה תעשה מחוץ למקרר לאחר עיצוב צורת החלה
הי , האם יש אפשרות להשתמש בשמרים יבשים ומהי הכמות?
היי ליאורה, כן אפשר להמיר את השמרים הטריים בשמרים יבשים אקטיביים, בהצלחה!
תודה דפנה כמה לשים?
אם את עושה קילו כפי שמצוין במתכון אז 2 כפות שמרים יבשים אקטיביים
1 כף לחצי ק״ג קמח
תודה רבה ושבת שלום.
שלום וברכה!
ממש מפליא מדוע לא כתוב באף מקום באתר שלכם, מה היחס בין שמרים טריים לשמרים לחים?
אשמח מאוד אם תוכלו לידע אןתי. תודה!!
שלום אני בחול אין לי מרגרינה ונטורינה אפשר לשים שמן אם כן אז כמה?
היי ליאורה, ניתן להמיר את הנטורינה ב-120 מ"ל שמן.
בסנדא של השף סטפן לייק אמר ללוש את הבצק על מהירות גבוהה 7 דקות. כמה זמן אני צריכה ללוש כשזה 2 קילו יחד?
חני שלום, רוב המיקסרים הביתיים לא מסוגלים להתמודד עם כמות בצק של 2 קילו לכן זה לא מומלץ
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
היי, ניתן להכין מראש ולהקפיא, רצוי להגדיל את כמות השמרים ב-10% ולהפשיר במקרר
אם אני מתשמת במשפר אפייה כמה צריך להתפיח ?
שלום עינת,
כמו שרשום במתכון, יש להתפיח עד להכפלת הנפח.
לרוב מדובר בכשעה אך זה תלוי מאוד בטמפרטורת החדר – במזג אוויר קר יכול לקחת יותר משעה. במזג אוויר חם יקח פחות.
שלום אם הבצק כן נדבק לדפנות. מה צריך לעשות?
שלום דוד,
ראשית יש לוודא שלשת את הצק מספיק זמן – לפחות 10 דקות במיקסר.
שנית יכול להיות שיש יותר מידי מים בבצק וצריך להוסיף מעט קמח
האם אפשר להשתמש בקמח 80%?
אפשר בהחלט
מה זמן האפיה במידה ואני עושה 3 חלות ולא 2?
הי לינה
זמן האפייה המצוין במתכון הוא עבור חלה אחת ולא אמור להיות הרבה שינוי כשאופים שתי חלות.
חשוב לשים לב שהחלה זהובה ובנקישה על קרום החלה (בתחתית החלה) נשמע קול חלול.
בהצלחה
שלום מתי להקפיא הבצק או לאחר אפייה?
ואם לא רוצה מתוקה כמה סוכר לשים?
תודה רבה
האם אפשר להשתמש בחמאה ובכמה?
אפשר להמיר את הנטורינה למחאה באותה כמות
נטורינה מצויינת לכל מאפה בלי נקיפות מצפון לשומן טרנס שסותם את העורקים.
רק למה המחיר גבוה?
שלום,אם התפחתי וקלעתי את החלות אפשר להכניס למקרר ולהכניס בבוקר לתנור או שרק בצק שאינו קלוע ניתן לשמור במקרר?
אם משתמשים בחמאה צריך להמיס אותה לפני?תודה
אם אני עושה 2 קילו קמח, אני יכולה להשתמש באותה כמות של שמרים או להכפיל כמות?
עשיתי בדיוק מהמתכון הכתוב ויצא לי מזעזע!!!
כל החומרי הגלם שלי טריים ולא פגי תוקף, לשתי את הבצק כ-10 דק׳, ולא תפח כאמור במתכון (נתתי תפיחה של 30 דק׳, כיאה לבצק עם שמרים!)
אלא תפיחה מאד דלה.
עשיתי פעם שנייה
עם כמה שינויים:
את כף השרים יש להשים בקערית עם מים פושרים וכפית סוכר, ונותנים לתסוס.
ואז שמים את כל מרכיבים יחד!!
כך זה תפח כמו שצריך!!!
בעייתי אם לא כותבים כמו שצריך מתכון!