פוקצ'ה ישראלית – מתכון לפוקצ'ה
מתכון לפוקצ'ה – במקור זהו לחם איטלקי שטוח ואוורירי שמקורו בעיר גנואה באיטליה.
הלחם מתובל בשמן זית, מלח ותבלינים.
הפעם מכינים פוקצה ישראלית ששודרגה ומוסיפים לה שלל ירקות. אפשר לאפות בתנור ולחמם על המנגל.
פוקצ'ה או ג'בטה?
באיטליה, מקובל לאכול הרבה לחם, שני סוגי לחם פופולריים מאוד באיטליה הם פוקצ'ה וג'בטה. למרות השמות הדומים שעשויים לגרום לבלבול, מדובר בשני מאפים שונים מאוד. פוקצ'ה היא לחם שטוח שנאפה בתנור, בדומה לבצק פיצה. בדרך כלל מתכון לפוקצ'ה כולל פוקצ'ה מתובלת בשמן זית, מלח ולעיתים עשבי תיבול ומשמשת בעיקר כתוספת לארוחה, כבסיס לפיצה או לכריך. בשונה מפוקצ'ה, ניתן להשוות את הג'בטה לבגט צרפתי. מדובר במאפה ארוך, רחב ושטוח, העשוי מקמח חיטה, מים, מלח, שמן זית ושמרים, וניתן לאפות אותו בדרכים רבות ושונות. ג'בטה משמשת בדרך כלל להכנת פניני – כריך חם.
השם פוקצ'ה מגיע מרומאית: פאניס פוקצ'יוס, שפירושו "לחם האח", ומתייחס לעובדה שפוקצ'ה נאפתה באופן מסורתי בתקופה הרומית בגחלים. במתכון של פוקצ'ה מהימים ההם הייתם מוצאים: קמח גס, שמן זית, מים, כמות שמרים קטנה מאוד ומלח.
מתכון לפוקצ'ה – 4 טיפים קצרים
1. פוקצ'ה מספקת פחמימות מורכבות שמספקות אנרגיה ומסייעות בוויסות טוב יותר של רמות הסוכר בדם ואם תשתמשו בקמח מלא, תקבלו כמות גדולה יותר של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
2. פוקצ'ה מתאימה במיוחד בשילוב עם פסטו, גבינה מומסת, סלט או ירקות חתוכים, ביצים מטוגנות, פסטה או מרקים.
3. למרות שמומלץ לאכול פוקצ'ה כשהיא טרייה וחמה. תוכלו לשמור את הפוקצ'ה שלכם פריכה אם תכסו אותה בניילון ובשכבת נייר כסף נוספת.
3. ניתן גם להכניס את הפוקצ'ה המוכנה לשקית נייר ובכל מקרה חשוב לאחסן במקום קריר ויבש.
רכיבים:
חומרים לפוקצ'ה ישראלית:
לקישוט הפוקצ'ה
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים את מרכיבי הבצק פרט למים. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש אשר ניתק מדפנות המערבל.(כ- 8-10 דקות ערבול).משהים מכוסה כ-30 דקות.
2.מוציאים הבצק למשטח מקומח קלות, מרדדים למלבן בגודל התבנית, מעבירים לתבנית משומנת במעט שמן זית ומהדקים לפינות התבנית. משהים לתפיחה מכוסה לכ-15 דקות נוספות
3.בעזרת אצבעות ידיים משומנות עושים שקעים בבצק, מפזרים את יתרת השמן זית לחורים שיצרנו בבצק, מפזרים מלח גס ועלי רוזמרין. משהים לתפיחה 20 דקות.
מרססים מעט מים על הבצק ומכניסים לתנור אפייה שחומם מראש ל –200 מעלות, אופים כ-20 – 25 דקות עד להזהבה,מוציאים הפוקאצ'ה מהתבנית ומקררים על רשת. חותכים לריבועים 10*10 ס"מ, ניתן לחמם מעט לפני ההגשה בתנור או על המנגל.
** לפיצה איטלקית>>>
**לפוקצ'ה בצל ולבנה>>>
**למתכון לפוקצ'ה שקשוקה>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

יש לי את קמח עם השמרים..
אס על לוותר??
היי
קמח שמרים לפוקצ'ה או פיצה ? זה בסדר גמור את יכולה להשתמש ולוותר על השמרים.