• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • פינוקים מהירים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | מתכונים לשבועות | פוקצ'ה ישראלית – מתכון לפוקצ'ה

פוקצ'ה ישראלית – מתכון לפוקצ'ה

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון לפוקצ'ה – במקור זהו לחם איטלקי שטוח ואוורירי שמקורו בעיר גנואה באיטליה.

הלחם מתובל בשמן זית, מלח ותבלינים.
הפעם מכינים פוקצה ישראלית ששודרגה ומוסיפים לה שלל ירקות. אפשר לאפות בתנור ולחמם על המנגל.

פוקצ'ה או ג'בטה?

באיטליה, מקובל לאכול הרבה לחם, שני סוגי לחם פופולריים מאוד באיטליה הם פוקצ'ה וג'בטה. למרות השמות הדומים שעשויים לגרום לבלבול, מדובר בשני מאפים שונים מאוד. פוקצ'ה היא לחם שטוח שנאפה בתנור, בדומה לבצק פיצה. בדרך כלל מתכון לפוקצ'ה כולל פוקצ'ה מתובלת בשמן זית, מלח ולעיתים עשבי תיבול ומשמשת בעיקר כתוספת לארוחה, כבסיס לפיצה או לכריך. בשונה מפוקצ'ה, ניתן להשוות את הג'בטה לבגט צרפתי. מדובר במאפה ארוך, רחב ושטוח, העשוי מקמח חיטה, מים, מלח, שמן זית ושמרים, וניתן לאפות אותו בדרכים רבות ושונות. ג'בטה משמשת בדרך כלל להכנת פניני – כריך חם.

השם פוקצ'ה מגיע מרומאית: פאניס פוקצ'יוס, שפירושו "לחם האח", ומתייחס לעובדה שפוקצ'ה נאפתה באופן מסורתי בתקופה הרומית בגחלים. במתכון של פוקצ'ה מהימים ההם הייתם מוצאים: קמח גס, שמן זית, מים, כמות שמרים קטנה מאוד ומלח.

מתכון לפוקצ'ה – 4 טיפים קצרים

1. פוקצ'ה מספקת פחמימות מורכבות שמספקות אנרגיה ומסייעות בוויסות טוב יותר של רמות הסוכר בדם ואם תשתמשו בקמח מלא, תקבלו כמות גדולה יותר של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
2. פוקצ'ה מתאימה במיוחד בשילוב עם פסטו, גבינה מומסת, סלט או ירקות חתוכים, ביצים מטוגנות, פסטה או מרקים.
3. למרות שמומלץ לאכול פוקצ'ה כשהיא טרייה וחמה. תוכלו לשמור את הפוקצ'ה שלכם פריכה אם תכסו אותה בניילון ובשכבת נייר כסף נוספת.
3. ניתן גם להכניס את הפוקצ'ה המוכנה לשקית נייר ובכל מקרה חשוב לאחסן במקום קריר ויבש.

3/5

רכיבים:

  • חומרים לפוקצ'ה ישראלית:
  • לקישוט הפוקצ'ה

אופן ההכנה:

  • 1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים את מרכיבי הבצק פרט למים. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש אשר ניתק מדפנות המערבל.(כ- 8-10 דקות ערבול).משהים מכוסה כ-30 דקות.

  • 2.מוציאים הבצק למשטח מקומח קלות, מרדדים למלבן בגודל התבנית, מעבירים לתבנית משומנת במעט שמן זית ומהדקים לפינות התבנית. משהים לתפיחה מכוסה לכ-15 דקות נוספות

  • 3.בעזרת אצבעות ידיים משומנות עושים שקעים בבצק, מפזרים את יתרת השמן זית לחורים שיצרנו בבצק, מפזרים מלח גס ועלי רוזמרין. משהים לתפיחה 20 דקות.

  • מרססים מעט מים על הבצק ומכניסים לתנור אפייה שחומם מראש ל –200 מעלות, אופים כ-20 – 25 דקות עד להזהבה,מוציאים הפוקאצ'ה מהתבנית ומקררים על רשת. חותכים לריבועים 10*10 ס"מ, ניתן לחמם מעט לפני ההגשה בתנור או על המנגל.

    ** לפיצה איטלקית>>>
    **לפוקצ'ה בצל ולבנה>>>
    **למתכון לפוקצ'ה שקשוקה>>

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
3/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

2 תגובות על “פוקצ'ה ישראלית – מתכון לפוקצ'ה”

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    15/11/2017 בשעה 03:11

    יש לי את קמח עם השמרים..
    אס על לוותר??

    הגב
    • דפנה הגיב:
      16/11/2017 בשעה 04:11

      היי
      קמח שמרים לפוקצ'ה או פיצה ? זה בסדר גמור את יכולה להשתמש ולוותר על השמרים.

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

פיצה במחבת

קראנץ' פסטו וגבינת עיזים

לחם פרנה מרוקאי

כדורי לחם שום

פוקצ'ה שקשוקה

לחם לחמניות וחלות

  • בצק לבורקס בשר
  • מתכון לפיצה
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו

מאפי שמרים

  • עוגות שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד