לחם שום של פיצה עגבניה
מתכון ללחם שום של פיצה עגבניה
רכיבים:
חומרים ללחם שום
חומרים לציפוי
אופן ההכנה:
1.בקערה גדולה שמים את הקמח והסוכר ומפוררים לתוכו את השמרים. מוסיפים את המים ולשים מספר דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד כ- 3 דקות. מוסיפים את שמן הזית ולשים 3 דקות נוספות. הבצק יהיה רך ודביק.
2.מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר. בכל חצי שעה "מפילים" את הבצק (מוציאים ממנו את האוויר) ולשים חצי דקה.
3.מחלקים את הבצק ל-4 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח בנדיבות ומקמחים גם את הצד העליון של הכדורים. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כשעה.
4. מחממים את התנור לחום 250 מעלות עם תבנית או אבן אפייה בשליש התחתון שלו.
פותחים כדור בצק בזהירות (בידיים, לא במערוך) בלי להוציא ממנו את האוויר ומניחים על גיליון נייר אפייה מקומח. מברישים שמן זית מלמעלה ומפזרים מעט מלח ים גס, שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה וממשיכים באותה הצורה עם שאר הכדורים ואופים כ- 10-11 דקות או עד שמתקבל צבע זהוב. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון.
** למתכון לפיצה איטלקית>>>
**מתכון לכדורי לחם שום>>>
**למתכון ללחם פרנה מרוקאי>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

היי אני ילדה בת 11 וזה קל להכנה וזה טעים