• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • פינוקים מהירים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | כדורי לחם שום

כדורי לחם שום

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון מדהים, קל ופשוט להכנת כדורי לחם שום ביתי, טעים ומהיר שאי אפשר להפסיק לאכול!

לפניכם מתכון משמח במיוחד של כדורי לחם שום פריכים. קחו בחשבון: הבצק יוצא רך יותר מבצק לחם רגיל. בהחלט ניתן לאפות את כדורי הלחם יום לפני ולחמם לפני הגשה.

רוצים להשתמש בקמח רגיל במקום קמח לחם?
החליפו את הקמח שבמתכון בקמח רגיל. לחצי קילו קמח צריך להוסיף 25 גרם שמרים טריים.

רוצים להפוך את המתכון לפרווה?
למתכון פרווה ניתן להשתמש בנטורינה קוקוס של שמרית (תחליף מרגרינה מועשר בשמן קוקוס בטעם ניטרלי וללא טעם קוקוס).

לתוצאה טובה מומלץ להשתמש בתבנית אפייה  עגולה סטנדרטית קוטר 24/26 ס"מ.

רוצים לטבען את המתכון? 
במקום החלב פושר המופיע במתכון ניתן להשתמש במים פושרים במקום החלב.

מעדיפים קמח אחר?
ניתן להחליף 60% מהקמח לקמח כוסמין.

4/5

רכיבים:

  • חומרים לבצק:
  • לציפוי:

אופן ההכנה:

  • 1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, הסוכר, השום והמלח. מוסיפים בהדרגה את השמן, החלב והמים ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך.

  • 2.משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה  של כשעה.

  • 3.מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים הבצק ל 13-14 חלקים של 50 גרם. מכל חלק יוצרים כדור מניחים בתבנית אפייה עגולה במרווחים מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

  • 4.מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי. מברישים את כדורי הבצק בנדיבות בחצי מכמות הציפוי.

  • אופים בתנור שחומם מראש ל 175° מעלות כ 25- דקות  עד הזהבה. מברישים ביתר הציפוי. מצננים ומגישים 

    **למתכון לקרקרים עשבי תיבול ושום>>>
    **למתכון ללחם שום של פיצה עגבניה>>>

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
4/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

19 תגובות על “כדורי לחם שום”

  1. nikib הגיב:
    18/09/2017 בשעה 09:09

    מתכון נפלא 🙂

    הגב
  2. אריאלה הגיב:
    12/05/2018 בשעה 08:05

    האם אפשר להכין יום לפני ההגשה ?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      13/05/2018 בשעה 01:05

      היי אריאלה, אפשר להכין יום לפני ולחמם לפני הגשה

      הגב
  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    18/05/2018 בשעה 06:05

    אפשר. עם קמח רגיל ושמרים טרים שימרית?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      21/05/2018 בשעה 12:05

      כן, לחצי קילו קמח צריך להוסיף 25 גרם שמרים טריים

      הגב
  4. רחלי הגיב:
    25/05/2018 בשעה 06:05

    האם אפשר חהמיר לקמח תופח ללא גלוטן? לחוליי צליאק? תודה רבה

    הגב
    • דפנה הגיב:
      30/05/2018 בשעה 09:05

      הי רחלי במתכון הזה זה לא אפשרי, יש באתר שמרית מתכון ללחמניות ללא גלוטן, מוזמנן להסתכל

      הגב
  5. נטלי שמיר הגיב:
    15/07/2018 בשעה 09:07

    אם אני רוצה שהלחמניות שום תהינה פרווה מה התחליף? ואיזה תבנית עגולה הכוונה?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      15/07/2018 בשעה 02:07

      היי נטלי, למתכון פרווה ניתן להשתמש בנטורינה קוקוס של שמרית (תחליף מרגרינה מועשר בשמן קוקוס בטעם ניטרלי וללא טעם קוקוס). במתכון מדובר על תבנית אפייה עגולה סטנדרטית קוטר 24/26 ס"מ

      הגב
  6. נטלי שמיר הגיב:
    15/07/2018 בשעה 11:07

    במקום החלב פושר בבצק במה אני יכולה להחליף?

    הגב
  7. נטלי שמיר הגיב:
    15/07/2018 בשעה 11:07

    השאלה שלי היא כזאת בבצק כתוב חלב פושר מה אני יכולה לשים במקום החלב

    הגב
    • דפנה הגיב:
      17/07/2018 בשעה 09:07

      היי נטלי, את יכולה לשים מים פושרים במקום החלב

      הגב
  8. ליאת הגיב:
    26/10/2018 בשעה 09:10

    לעטוף את בצד או את הקערה במיליון נצמד?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      28/10/2018 בשעה 07:10

      היי ליאת, מניחים את הבצק המשומן לתפיחה בקערה ואת הקערה עוטפים בניילון נצמד, בהצלחה

      הגב
  9. חיה הגיב:
    07/11/2018 בשעה 06:11

    הבצק אמור לצאת רך אוכמו בצק של לחם

    הגב
    • דפנה הגיב:
      08/11/2018 בשעה 08:11

      היי חיה, הבצק יוצא רך יותר מבצק לחם רגיל

      הגב
  10. יפעת כהן הגיב:
    06/06/2019 בשעה 08:06

    הי האם אפשר עם קמח כוסמין?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      10/06/2019 בשעה 03:06

      היי יפעת, אפשר להחליף 60% מהקמח לכוסמין.
      בהצלחה!

      הגב
  11. נעמי הגיב:
    08/11/2020 בשעה 02:11

    האם אפשר להחליף את הקמח לחם לקמח פיצה?

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

לחמניות שום מהירות

פוקאצ'ה בצל וכדורי לבנה

פוקצ'ה ישראלית - מתכון לפוקצ'ה

לחם כפרי עם אגוזים

פלעצלך - לחמניות ממולאות עם בצל מטוגן ופרג

לחם שום של פיצה עגבניה

לחמניות ממולאות בסלט טונה

לחם לחמניות וחלות

  • בצק לבורקס בשר
  • מתכון לפיצה
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו

מאפי שמרים

  • עוגות שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד