כדורי לחם שום
מאת צוות שמרית
מתכון ללחם שום מדהים, קל ופשוט להכנה:
כדורי לחם שום ביתי, טעים ומהיר שאי אפשר להפסיק לאכול!
לפניכם מתכון משמח במיוחד של כדורי לחם שום פריכים. קחו בחשבון: הבצק יוצא רך יותר מבצק לחם רגיל. בהחלט ניתן לאפות את כדורי הלחם יום לפני ולחמם לפני הגשה.
מצרכים
חומרים לבצק:
- ½3 קמח לחם (500 גרם)
- כף שמרים יבשים אקטיביים או 25 גר' שמרים טריים
- 1 כפית מלח (6 גרם)
- 1 כף סוכר (15 גרם)
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית (30 מ"ל)
- ¼ כוס חלב פושר (60 מ"ל)
- 1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)
לציפוי:
- 75 גרם נטורינה/חמאה מומסת
- 4 שיני שום כתושות
- צרור בזיליקום טרי (קצוץ דק)
אופן ההכנה
טיפים של מקצוענים
רוצים להשתמש בקמח רגיל במקום קמח לחם?
החליפו את הקמח שבמתכון בקמח רגיל. לחצי קילו קמח צריך להוסיף 25 גרם שמרים טריים.
רוצים להפוך את המתכון לפרווה?
למתכון פרווה ניתן להשתמש בנטורינה קוקוס של שמרית (תחליף מרגרינה מועשר בשמן קוקוס בטעם ניטרלי וללא טעם קוקוס).
לתוצאה טובה מומלץ להשתמש בתבנית אפייה עגולה סטנדרטית קוטר 24/26 ס"מ.
רוצים לטבען את המתכון?
במקום החלב פושר המופיע במתכון ניתן להשתמש במים פושרים במקום החלב.
מעדיפים קמח אחר?
ניתן להחליף 60% מהקמח לקמח כוסמין
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)