כדורי לחם שום
מתכון מדהים, קל ופשוט להכנת כדורי לחם שום ביתי, טעים ומהיר שאי אפשר להפסיק לאכול!
לפניכם מתכון משמח במיוחד של כדורי לחם שום פריכים. קחו בחשבון: הבצק יוצא רך יותר מבצק לחם רגיל. בהחלט ניתן לאפות את כדורי הלחם יום לפני ולחמם לפני הגשה.
רוצים להשתמש בקמח רגיל במקום קמח לחם?
החליפו את הקמח שבמתכון בקמח רגיל. לחצי קילו קמח צריך להוסיף 25 גרם שמרים טריים.
רוצים להפוך את המתכון לפרווה?
למתכון פרווה ניתן להשתמש בנטורינה קוקוס של שמרית (תחליף מרגרינה מועשר בשמן קוקוס בטעם ניטרלי וללא טעם קוקוס).
לתוצאה טובה מומלץ להשתמש בתבנית אפייה עגולה סטנדרטית קוטר 24/26 ס"מ.
רוצים לטבען את המתכון?
במקום החלב פושר המופיע במתכון ניתן להשתמש במים פושרים במקום החלב.
מעדיפים קמח אחר?
ניתן להחליף 60% מהקמח לקמח כוסמין.
רכיבים:
חומרים לבצק:
לציפוי:
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, הסוכר, השום והמלח. מוסיפים בהדרגה את השמן, החלב והמים ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך.
2.משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה של כשעה.
3.מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים הבצק ל 13-14 חלקים של 50 גרם. מכל חלק יוצרים כדור מניחים בתבנית אפייה עגולה במרווחים מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
4.מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי. מברישים את כדורי הבצק בנדיבות בחצי מכמות הציפוי.
אופים בתנור שחומם מראש ל 175° מעלות כ 25- דקות עד הזהבה. מברישים ביתר הציפוי. מצננים ומגישים
**למתכון לקרקרים עשבי תיבול ושום>>>
**למתכון ללחם שום של פיצה עגבניה>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכון נפלא 🙂
האם אפשר להכין יום לפני ההגשה ?
היי אריאלה, אפשר להכין יום לפני ולחמם לפני הגשה
אפשר. עם קמח רגיל ושמרים טרים שימרית?
כן, לחצי קילו קמח צריך להוסיף 25 גרם שמרים טריים
האם אפשר חהמיר לקמח תופח ללא גלוטן? לחוליי צליאק? תודה רבה
הי רחלי במתכון הזה זה לא אפשרי, יש באתר שמרית מתכון ללחמניות ללא גלוטן, מוזמנן להסתכל
אם אני רוצה שהלחמניות שום תהינה פרווה מה התחליף? ואיזה תבנית עגולה הכוונה?
היי נטלי, למתכון פרווה ניתן להשתמש בנטורינה קוקוס של שמרית (תחליף מרגרינה מועשר בשמן קוקוס בטעם ניטרלי וללא טעם קוקוס). במתכון מדובר על תבנית אפייה עגולה סטנדרטית קוטר 24/26 ס"מ
במקום החלב פושר בבצק במה אני יכולה להחליף?
השאלה שלי היא כזאת בבצק כתוב חלב פושר מה אני יכולה לשים במקום החלב
היי נטלי, את יכולה לשים מים פושרים במקום החלב
לעטוף את בצד או את הקערה במיליון נצמד?
היי ליאת, מניחים את הבצק המשומן לתפיחה בקערה ואת הקערה עוטפים בניילון נצמד, בהצלחה
הבצק אמור לצאת רך אוכמו בצק של לחם
היי חיה, הבצק יוצא רך יותר מבצק לחם רגיל
הי האם אפשר עם קמח כוסמין?
היי יפעת, אפשר להחליף 60% מהקמח לכוסמין.
בהצלחה!
האם אפשר להחליף את הקמח לחם לקמח פיצה?