לחם פרנה מרוקאי
מתכון ללחם פרנה מרוקאי עם גבינת פטה וירקות גינה.
זהו מתכון של השף קונדיטור יקי שגיא מתחרות "מערוך הזהב" של מגזין האוכל "על השולחן". יקי מספר שריח הפרנה בבית של סבתא הוא אחד מזכרונות הילדות הנעימים שיש לו. היא היתה מלהיטה חלוקי נחל בתנור ואז מניחה עליהם את הבצק. במתכון החלפנו את חלוקי הנחל באבן שמוט, שאפשר לקנות בכל חנות לכלי מטבח. התוצאה שווה את ההשקעה החד-פעמית.
רכיבים:
חומרים ל-5 לחמי פרנה אישיות (או אחת גדולה)
חומרים לתוספות
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק רך מאד (אפשר גם לערבב וללוש בידיים). מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעתיים).
2.מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ובידיים משומנות מרדדים קלות לעובי 1 ס"מ. מזלפים מעל כף שמן זית.
3.מזלפים את יתר שמן הזית על לבנת השמוט ומניחים עליה בזהירות את הפרנות.
4.אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה מקסימלית כ-10 דקות עד שהפרנות אפויות וזהובות. מוציאים מהתנור וממתינים מספר דקות.
5.אופן סידור התוספות: מפזרים על הפרנות עגבניות שרי, גזרים, צנוניות, פטה ופטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל ומזלפים מעל שמן זית.
טיפים להכנת המתכון:
1.לשדרוג כדאי לאפות על לבנת שמוט שחוממה במשך 20 דקות.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה