עוגת ז'רבו
מאת צוות האופים של שמרית
מתכון לעוגת ז'רבו של הקונדיטורית עמית דונסקוי – העוגה המפורסמת שבמאפי הונגריה, וקרויה על שמו של האופה אמיל ז'רבו (Emil Gerbeaud) שיצר אותה. תמיד מרשימה, טעימה ומתאימה.
חומרים לבצק לתבנית מרובעת בגודל 30X30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
4 כוסות קמח (560 גרם)
½ שקית או ½ קוביית שמרית (25 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
3 חלמונים (גודל M)
¼ כוס סוכר (50 גרם)
3 כפות מים
250 גרם נטורינה/חמאה רכה
¼ כוס חלב פושר
חומרים למילוי
1 כוס סוכר (200 גרם)
300 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 כוס ריבת משמש
חומרים לציפוי
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם נטורינה/חמאה
2 כפות שמנת מתוקה
1 כף סירופ תירס להברקה (אם רוצים)
הדפס רשימת קניות
שלחו לי רשימת קניות לוואטסאפ
אופן ההכנה
1
הכנת הבצק: בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, אבקת אפייה, חלמונים ומערבלים במהירות בינונית. מוסיפים מים, חלב וחמאה ומערבלים כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק.
2
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 20 דקות.
3
מערבבים בקערה את האגוזים והסוכר.
4
הכנת העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 גושים שווים. מרדדים כל גוש לעלה מרובע בעובי 3 מ"מ המתאים לגודל התבנית (30X30 ס"מ). מניחים עלה אחד בתבנית, מורחים כמחצית מכמות הריבה ומפזרים למעלה מחצית מתערובת האגוזים.
5
מניחים מעליו שכבת בצק נוספת, מורחים את הריבה שנותרה ומפזרים את תערובת האגוזים שנותרה. מכסים בעלה הבצק האחרון ומניחים בצד כחצי שעה. כדאי לדקור את הבצק למעלה בכדי שכל שכבות הבצק ייאפו היטב.
6
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
7
שמים בקערה חסינת חום שוקולד מריר, חמאה ושמנת ומחממים במיקרו עד להמסה. מוסיפים סירופ תירס, מערבבים היטב ומורחים על העוגה.
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)