עוגת ז'רבו
מתכון לעוגת ז'רבו של הקונדיטורית עמית דונסקוי – העוגה המפורסמת שבמאפי הונגריה, וקרויה על שמו של האופה אמיל ז'רבו (Emil Gerbeaud) שיצר אותה. תמיד מרשימה, טעימה ומתאימה.
רכיבים:
חומרים לבצק לתבנית מרובעת בגודל 30X30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
חומרים למילוי
חומרים לציפוי
אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק: בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, אבקת אפייה, חלמונים ומערבלים במהירות בינונית. מוסיפים מים, חלב וחמאה ומערבלים כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק.
2.מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 20 דקות.
3.מערבבים בקערה את האגוזים והסוכר.
4.הכנת העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 גושים שווים. מרדדים כל גוש לעלה מרובע בעובי 3 מ"מ המתאים לגודל התבנית (30X30 ס"מ). מניחים עלה אחד בתבנית, מורחים כמחצית מכמות הריבה ומפזרים למעלה מחצית מתערובת האגוזים.
5.מניחים מעליו שכבת בצק נוספת, מורחים את הריבה שנותרה ומפזרים את תערובת האגוזים שנותרה. מכסים בעלה הבצק האחרון ומניחים בצד כחצי שעה. כדאי לדקור את הבצק למעלה בכדי שכל שכבות הבצק ייאפו היטב.
6.מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
שמים בקערה חסינת חום שוקולד מריר, חמאה ושמנת ומחממים במיקרו עד להמסה. מוסיפים סירופ תירס, מערבבים היטב ומורחים על העוגה.
**למתכון לעוגת קוקילידה >>>
**למתכון לעוגת שוקולד>>>
**למתכון לעוגת שכבות תפוחים עם פירורים>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן לחלק את העוגה ל-3 יח' מאורכות
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים
