הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    4.5 / 5

    חלה מקמח מלא

    מאת צוות האופים של שמרית

    חלה מקמח מלא | מתכון קליל לחלה בריאה - שמרית. חלה לשבת
    • 30764
    • חצי שעה
    • בינוני
    • פרווה

    מתכון לחלה קלילה מקמח מלא,

    שמאפשרת לנו ליהנות בערב שישי מכל הטוב שחלה טריה מביאה איתה, אבל ללא נקיפות המצפון. היא אוורירית, רכה, טעימה ומביאה איתה ניחוח נהדר.

    חלה היא בעצם לחם שמרים, בדומה לבריוש, כאשר ההבדל המשמעותי בין בצק החלה לבצק הבריוש הוא שבריוש מכיל הרבה חמאה בעוד שהחלה מכילה שמן או נטורינה ולא חמאה כדי שתהיה פרווה ותתאים לשולחן השבת.

    לפניכם מתכון לחלה מקמח מלא קלילה במיוחד, נפלאה לכל חג או ארוחת שישי. ניתן להחליף את הדבש שבמתכון בסילאן או להפחית את הסוכר וכך לקבל מאפה פחות מתוק.

     

    וקצת חומר למחשבה, בזמן שאתן.ם קולעים את החלה. למה בעצם קולעים חלה לשבת ובמהלך השבוע אוכלים מכיכר לחם רגילה?
    ניתן למצוא הרבה הסברים לקליעת החלה:
    אחד האהובים עלינו הוא שקליעת חלה מסמלת את קליעת מצב הרוח של יום חול להלך רוח נשגב ורגוע יותר של שבת.
    והשני, שגם הוא יפה מדבר על כך שקליעת החלה מייצגת את רעיון האחדות, הדרך בה אנו קושרים יחד רעיונות ומושגים ומביאים את השוני בחיינו להרמוניה שלווה ואחדות שהשבת מסמלת.
    ואחרון: בבתים מסורתיים, מונחות על שולחן השבת שתי חלות המסמלות את המן הכפול שהוריד האל על בני ישראל במדבר בשישי ושבת.
    שבת שלום ומנוחה 🙏 ❤🙏

    שיתוף

    מצרכים

    2 חלות מקמח מלא - חומרים לבצק:

    • ½3 כוסות קמח מלא (500 גרם)
    • 25 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים אקטיביים
    • ½ כף מלח (10 גרם)
    • 2 כפות סוכר (30 גרם)
    • 1 כף דבש (20 גרם)
    • ⅓ כוס שמן קנולה (80 מ"ל)
    • ⅓1 כוס מים פושרים (320 מ"ל)

    אופן ההכנה

    טיפים של מקצוענים

    את החלה מומלץ לשמור בשקית סגורה, לא במקרר, כדי שתשמור על הטריות שלה. חלה מקמח מלא מתאימה מאוד להכנת טוסטים, פרנצ' טוסט וצינימים.

    ניתן להכין חצי מהכמות אם רוצים רק חלה אחת

    יועצת האפייה שלנו זמינה בוואטסאפ ותשמח לענות על כול שאלה ולסייע במהלך האפייה,פשוט שלחו הודעה למספר: 050-5850082

    תגובות ושיתופים

    6 תגובות (6)

    הוספת תגובה

    דרגו את המתכון

    1. אמיר

      מתכון מנצח! ניסיתי כל מיני ותמיד או שיצא יבש או שלא תפח טוב או שלא נאפה עד הסוף בפנים… פה סוף סוף מצאתי משהו שהוא *בול!*

      תודה!

    2. שלי

      כמה קלוריות יש ב-100 גרם?
      לא שמתי דבש והשתמשתי בסוכר ללא קלוריות

      1. yeela

        שלום,
        אנו לא מתחייבים לערכים תזונתיים במתכונים שאנו מפרסמים, בנוסף
        לפי מה שרשמת לנו, שנית את המתכון המקורי.

    3. שרית

      תקשיבו!!!!!!!! אחרי אינספור נסיונות ומליון מתכונים המתכון הזה לוקח בענק פשוט מושלם מומלץ בחום,

      1. הדס

        שמתי 2 כפות סילאן במקום הדבש והסוכר.
        שמתי 300 מל מים בכוס מדידה
        יצא מדהים

    מחשבון המרה

    הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה

    נפחים

    משקלים

    טמפרטורות