חלת כתר מהודרת
מתכון לחלת כתר מהודרת טעימה מתאימה לכל יום במהלך השנה ובפרט לחג ראש השנה. שילוב של חלה מתוקה, פריכה עם דבש מתקתק – פשוט, קל ומהיר להכנה.
רכיבים:
2 חלות כתר בקוטר 26 ס"מ
חומרים לבצק
לזיגוג דבש
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח והשמרית (קובייה יש לפורר ישירות לקמח), מוספים את הסוכר, הביצים, הנטורינה המומסת, הדבש והמלח במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים כ- 10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
3.מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מכל חלק יוצרים חלה אחת.
4.מכל חלק יוצרים 8 כדורי בצק בקוטר 4 ס"מ ובמשקל 70 גרם, משארית הבצק (שגודלו כשלושה כדורים) מרדדים עיגול בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בבסיס התבנית, מעל החלק המרודד מניחים את 8 הכדורים במרווחים שווים סמוך לדפנות התבנית.
5.חותכים בעזרת סכין חד מהמרכז החוצה 8 משולשים אך לא עד סוף היקף הבצק, כך שבכל משולש יונח כדור בצק בבסיס הרחב. מרימים את קצה המשולש ועוטפים את הכדור לכוון היקף התבנית. מכסים ומתפיחים כ 40 דקות.
6.אופים בתנור שחומם מראש ל 175° מעלות כ 25- דקות, עד להזהבה.
מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים, מברישים כל חלה כמחצית מהכמות בעת היציאה מהתנור. מצננים ומגישים.
**למתכון לחלה עם צימוקים ואגוזים>>>
** מתכון לחלה לשבת בשלוש קליעות>>
** מתכון לחלת דבש עגולה>>
** מתכון לחלת דבש בצורת דלעת>>
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להכין מראש, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

במתכון הרשום כתבתם 2 ביצים ובסירטון יש רק ביצה אחת למה
היי נחמה, הסרטון מתייחס לחצי כמות (חצי קילו קמח) יש להתייחס למתכון הכתוב, בהצלחה
במה אפשר להחליף את המצרך 80 גרם נטורינה?
היי שירז, לא ניתן להחליף את הנטורינה במתכון הזה, זה יפגע בתוצאה. בנוסף- המתכון הינו פרווה והנטורינה הינו התחליף המתאים ביותר. ממליצה מאוד, מתכון חגיגי, טעים ומאוד מרשים
לא הבנתי. בסעיף 3 כתוב "מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מכל חלק יוצרים חלה", אז איך בסעיף 4 נהיו " 8 כדורי בצק בקוטר 4 ס"מ ובמשקל 70 גרם"?
איפה רואים את הסרטון?????.