לחם שיפון צרפתי
מאת צוות האופים של שמרית
לחם שיפון צרפתי מסורתי, מתכון של אבנר לסקין. לחם מלא בריאות בזכות קמח השיפון המלא שבו וקל במיוחד להכנה. לחם שיפון צרפתי, הידוע גם בשם "pain de seigle", הוא לחם שמאופיין בטעמו העשיר, האגוזי ובמרקמו הדחוס, הודות לשיעור הגבוה של קמח שיפון המשמש בבצק שמעניק ללחם את טעמו הייחודי וצבע כהה יותר בהשוואה ללחם חיטה מסורתי. לחם שיפון צרפתי משתלב בצורה יוצאת דופן עם מגוון תוספות וממרחים, כגון חמאה, גבינה, בשרים מבושלים או דגים מעושנים. הטעם החזק שלו משלים גם מרקים ותבשילים דשנים, מה שהופך אותו לבחירה רב-תכליתית לארוחות חגיגיות.
מצרכים
חומרים ל -2 לחמי שיפון:
- ¾1 כוסות קמח לחם (250 גרם)
- ¾1 כוסות קמח שיפון מלא (250 גרם)
- ½ שמרית שמרים טריים (25 גרם)
- ½ משפר אפייה שמרית
- ½1 כוסות מים (370מ"ל)
- ½1 כפיות מלח (14 גרם)
אופן ההכנה
טיפים של מקצוענים
**למתכון לפוגאס תמרים וגבינת עיזים>>>
**למתכון ללחם בריאות חמישה זרעים>>>
**למתכונים עם אופה לחם>>>
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)