דף הבית | מתכונים | לחם, לחמניות, חלה | לחם חמישה זרעים
3/5
.....................................................................................................
.....................................................................................................
לחם חמישה זרעים
מתעון ללחם לבן מועשר במגוון זרעים, פצצת בריאות טעימה הכוללת לא מעט אומגה 3, סיבים תזונתיים, ויטמינים וחומצות שומן חיוניות
3/5
רכיבים:
חומרים לשתי כיכרות לחם בריאות
אופן ההכנה:
1.קולים מראש בתנור את גרעיני החמנייה, השומשום והדלעת כ- 10 דקות ב- 160 מעלות ומצננים.
2.לקערת מיקסר מכניסים את כל החומרים פרט לגרעינים הקלויים, לשים כ- 10 דקות. עד לקבלת בצק רך ואלסטי.
3.בסיום הלישה מוסיפים את הגרעינים הקלויים ולשים במהירות איטית עד הבלעותם בבצק.
4.יוצרים כדור בצק, מקמחים קלות,מכסים במגבת לחה ל- 20 דקות.
5.מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומעצבים מכל גוש את כיכר הלחם, לקישוט ניתן למרוח עם מברשת מעט מים על הבצק ולצפות בתערובת דגנים.
6.מניחים בתבנית אפיה. מכסים ומניחים להתפחה שניה למשך 30-40 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש כ- 10 דקות ב-200 מעלות, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 20 דקות נוספות.
**למתכון ללחם מקמח מלא >>>
**מתכון לבגט עם טפנד זיתים>>>
**למתכון ללחם שיפון צרפתי>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
אפשר באופה לחם?
אפשר לאפות באופה לחם, יותר מומלץ לקחת מתכון שכבר מותאם לאופה לחם מבחינת הכמויות, את מוזמנת להסתכל כאן http://shimrit.co.il/recipes/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%94-%D7%9C%D7%97%D7%9D/
האם אפשר להכין עם קמח שיפון בלבד או קמח כוסמין מלא בלבד?
תודה