• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • מתכונים לילדים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מתכונים לילדים | לחם חמישה זרעים

לחם חמישה זרעים

שתפו:
.....................................................................................................

מתעון ללחם לבן מועשר במגוון זרעים, פצצת בריאות טעימה הכוללת לא מעט אומגה 3, סיבים תזונתיים, ויטמינים וחומצות שומן חיוניות

3/5

רכיבים:

  • חומרים לשתי כיכרות לחם בריאות

אופן ההכנה:

  • 1.קולים מראש בתנור את גרעיני החמנייה, השומשום והדלעת כ- 10 דקות ב- 160 מעלות ומצננים.

  • 2.לקערת מיקסר מכניסים את כל החומרים פרט לגרעינים הקלויים, לשים כ- 10 דקות. עד לקבלת בצק רך ואלסטי.

  • 3.בסיום הלישה מוסיפים את הגרעינים הקלויים ולשים במהירות איטית עד הבלעותם בבצק.

  • 4.יוצרים כדור בצק, מקמחים קלות,מכסים במגבת לחה ל- 20 דקות.

  • 5.מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומעצבים מכל גוש את כיכר הלחם, לקישוט ניתן למרוח עם מברשת מעט מים על הבצק ולצפות בתערובת דגנים.

  • 6.מניחים בתבנית אפיה. מכסים ומניחים להתפחה שניה למשך 30-40 דקות.

  • אופים בתנור שחומם מראש כ- 10 דקות ב-200 מעלות, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 20 דקות נוספות.

    **למתכון ללחם מקמח מלא >>>
    **מתכון לבגט עם טפנד זיתים>>>
    **למתכון ללחם שיפון צרפתי>>>

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
3/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

3 תגובות על “לחם חמישה זרעים”

  1. Avatar מרסל גורן הגיב:
    19/11/2017 בשעה 04:11

    אפשר באופה לחם?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      19/11/2017 בשעה 06:11

      אפשר לאפות באופה לחם, יותר מומלץ לקחת מתכון שכבר מותאם לאופה לחם מבחינת הכמויות, את מוזמנת להסתכל כאן https://shimrit.co.il/recipes/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%94-%D7%9C%D7%97%D7%9D/

      הגב
  2. Avatar ורדה הגיב:
    22/09/2020 בשעה 10:09

    האם אפשר להכין עם קמח שיפון בלבד או קמח כוסמין מלא בלבד?
    תודה

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

לחם פרנה מרוקאי

חלה מקמח מלא

לחם שום של פיצה עגבניה

לחם לחמניות וחלות

  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו
  • מתכון לפיצה
  • מתכון לפוקצ'ה

מאפי שמרים

  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד