• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • פינוקים מהירים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | לחם, לחמניות, חלה | מתכונים עם אופה לחם

מתכונים עם אופה לחם

שתפו:
.....................................................................................................

מבחר מתכונים לאופה לחם, כולל:  לחם לבן בסיסי, לחם מקמח מלא, לחם איטלקי עם תוספות, לחם דגנים, לחם צימוקים, לחם בצל, ולחם קמח שיפון עם אגוזים.

המתכונים נבדקו על אופה לחם של חברת מרפי ריצ'רדס דגם 48289.
בכל מקרה יש לפעול על פי הוראות המכשיר. בכל המתכונים, מדידת חומרים תעשה רק עם כוס מדידה וכף מדידה מקוריות של המכשיר (הכמויות הן לתבנית של 2.0 פאונד -לכיכר של 900 גר')
טיפ "שמרית" השימוש בשמרית בגרגירים מבטיח פיזור אחיד וקל של השמרים הטריים השימוש במשפר אפיה שמרית תורם לשמירת הטריות והארכת חיי הלחם.

 

לחם לבן בסיסי

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• כ-¼1 כוסות מים (300 מ"ל)
• 3 כפות שמן זית
• 1 כף סוכר
• 2 כפיות מלח
• 4 כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')
• 2 כפות שמרים טריים בגרגרים
• 2 כפיות משפר אפיה (לא חובה)
תוכנית אפיה מס' 1
צבע הקליפה: Dark
• טיפ "שמרית" אם רוצים להשתמש בתוכנית טיימר, יש לשים קודם את הנוזלים שבמתכון. אחר כך את החומרים היבשים (קמח,משפר ושמרית). השמרית מעל הקמח.
ניתן להוסיף 2 כפות של פשתן / שומשום / קצח ביחד עם החומרים היבשים.
*חשוב בזמן הפסקת הלישה "לנקות" בזהירות בעזרת "לקקן" את פינות הקערה משאריות קמח

whitebread

לחם מקמח מלא

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• ½1 כוסות מים (350 מ"ל)
• 3 כפות שמן זית
• ½1 כפות סוכר
• 2 כפיות מלח
• 4 כוסות קמח מלא מנופה (500 גר')
• 2 כפות שמרים טריים בגרגרים
• ½ כף משפר אפיה (לא חובה)
תוכנית אפיה מס' 3
צבע הקליפה: Dark

• טיפ "שמרית"- ניתן להוסיף גרעינים (½ כוס פשתן או ½ כוס חמניות או 1/2 כוס דלעת) אחרי ששומעים צפצוף ("ביפ").
לפני הוספת הדגנים מנקים היטב את פינות הקערה מקמח ומוסיפים כף מים. ניתן לגוון עם אגוזים למיניהם (1/2 כוס).

 

wholewheat

לחם איטלקי עם תוספות

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• ½1 כוסות מים (350 מ"ל)
• 3 כפות שמן זית
• ½2 כפות סוכר
• 2 כפיות מלח
• 4 כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')
• תערובת של 2 כפיות תבלינים: כוסברה/רוזמרין/שמיר/אורגנו
או ¼ כוס: עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות או אצבעות
• 2 כפות שמרים טריים בגרגרים ·
•2 כפיות משפר אפיה (לא חובה)
תוכנית אפיה מס' 1
צבע הקליפה: Dark

italianbread

 

לחם דגנים

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• כ-½1 כוסות מים (350 מ"ל)
• 3 כפיות שמן זית
• 2 כפיות מלח
• ½2 כוסות קמח לבן מנופה
• 2 כוסות קמח מלא מנופה
• 3 כפות שמרים טריים בגרגרים
• 1 כף משפר אפיה (לא חובה)
• תוספות: ¼ כוס גרעיני דלעת ופשתן ושומשום וחמניות (סך הכל 1 כוס גרעינים).
תוכנית אפיה מס' 1 (אפשרי גם 3)
צבע הקליפה: Dark

grainbreadbread

לחם צימוקים

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• כ-½1 כוסות מים (350 מ"ל)
• 4 כפות שמן
• 4 כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')
• 2 כפיות מלח
• 3 כפות סוכר
• 1 כפית קינמון
• 3 כפות שמרים טריים בגרגרים
• 1 כף משפר אפיה (לא חובה)
• ¾ כוס צימוקים – את הצימוקים מוסיפים אחרי ששומעים צפצוף ("ביפ").
תוכנית אפיה מס' 5
צבע הקליפה: Dark

raisinbread

לחם בצל

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• ⅓1 כוסות מים (320 מ"ל)
• 3 כפות שמן זית
• 2 כפיות מלח
• 4 כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')
• 2 כפות שמרים טריים בגרגרים
• 2 כפיות משפר אפיה (לא חובה)
• 1 כוס מלאה תערובת בצל עם תבלינים (מטגנים קלות בצל אחד ומטבלים לטעמכם). את הבצלים מוסיפים כאשר שומעים צפצוף ("ביפ").
תוכנית אפיה מס' 5 צבע הקליפה: Dark

onionbread

לחם תמרים ופקאן

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• 1 כוס קמח שיפון (180 גר')
• 3 כוסות קמח לבן (320גר')
• 50 גר' שמרים טריים שמרית
• כף מלח
• 3 כפות סילאן תמרים
• 1 ו-3/4 כוסות מים (375 מ"ל)
לאחר הציפצוף להוסיף:
• 1/2 כוס תמרים מגולענים קצוצים גס
• כוס פקאן קצוץ גס
תוכנית אפיה מס' 3 צבע הקליפה: Dark

לחם כוסמין פשתן

מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
•2 כוסות קמח כוסמין
• 2 כוסות קמח לבן
• כף מלח
• 2 כפות דבש
• 50 גר' שמרים טריים שמרית
• כוס ו-3/4 מים
• 1/2 כוס פשתן
תוכנית אפיה מס' 5 צבע הקליפה: Dark

לחם ללא גלוטן באופה לחם/ באדיבות עמותת צליאק בישראל

חומרים:
• 2 כפות שמן זית
• 2 ביצים טרופות
• ½1 כוסות מים
• 1 כף חומץ תפוחים
• 1 כפית מלח
• 2 כפות סוכר חום
תערובת קמחים העשויה מ:
• 2 כוסות קמח ללא גלוטן
• ½ כוס קמח טפיוקה
• ½ כוס קמח אורז דביק
• ⅓ כוס קמח חומוס
• 1 כף "משפר אפיה 10"
• ½2 כפות שמרית
אופן ההכנה:
מכניסים את כנף הבחישה לתבנית האפייה של המכונה.
מכניסים את החומרים, לפי הסדר הרשום, לתבנית האפייה.
מפעילים את המכונה על-פי תוכנית אפייה קצרה, (שבה יש רק מחזור תפיחה אחד).
בסיום האפייה מוציאים את הלחם מן התבנית (באמצעות כפפות מבודדות), על ידי טפיחות קלות תוך כדי הפיכתה.
מקררים כחצי שעה על גבי רשת כשהלחם עומד (ולא שוכב) ופורסים לפרוסות.
את פרוסות הלחם ניתן לשמור בשקיות אטומות במקרר למשך מספר ימים או שבועיים בהקפאה.
3/5

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
3.2/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

52 תגובות על “מתכונים עם אופה לחם”

  1. דיאגו לניאדו הגיב:
    25/11/2017 בשעה 07:11

    בחוברת רשום אבקת חלב כמעט בכל המתכונים ואצלכם אין .
    מה הדרך הנכונה???

    הגב
    • דפנה הגיב:
      25/11/2017 בשעה 07:11

      שלום
      אני לא מכירה את מה שרשום בחוברת אני ממליצה להכין כמו שכתוב באתר.

      הגב
  2. שלומית הגיב:
    03/12/2017 בשעה 09:12

    היי
    לא רשום מה משקל הלחם ?

    הגב
  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    28/12/2017 בשעה 09:12

    לא צריך סוכר בלחם הדגנים?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      29/12/2017 בשעה 09:12

      אין צורך.

      הגב
  4. יאיר הגיב:
    08/01/2018 בשעה 07:01

    מנסה את המתכון של הלחם קמח מלא
    החלפתי כוס אחת של קמח מלא בכוס כוסמין (המטרה כמה שיותר כוסמין)
    תוכנית מס 3
    הלחם יותר דביק , כנראה לא מבושל.
    אשמח לעזרה
    שוב ,המטרה לחם כוסמין..

    הגב
    • דפנה הגיב:
      08/01/2018 בשעה 07:01

      אני ממליצה שתנסה למצוא מתכון של קמח מקמח כוסמין לאופה לחם.

      הגב
  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    08/01/2018 בשעה 11:01

    אבל אז על איזה תוכנית לעשות באופה הזה?
    עושה את התוכנית מס 3
    יכול להיות שכוסמין צריך יותר זמן אפייה או יותר מים ביחס לקמח מלא?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      08/01/2018 בשעה 12:01

      כוסמין מצריך קצת יותר נוזלים די דומה לקמח מלא, וכמו שכתוב במתכון מספר 3.

      הגב
  6. זויה הגיב:
    11/01/2018 בשעה 07:01

    עם אני רוצה לעשות את הלחם ללא גלוטן גם ללא סוכר, האם פשוט להוריד את הסוכר או להוסיף משהו במקום? וגם לאיזה גודל כוסות הכוונה?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      11/01/2018 בשעה 09:01

      הי
      את צריכה להשתמש בתחליף סוכר במקום הסוכר, לגבי הכוסות 240 מ"ל.

      הגב
  7. חנה הגיב:
    23/01/2018 בשעה 08:01

    מה הכמות של שמרים יבשים במקום השמרית

    הגב
    • דפנה הגיב:
      23/01/2018 בשעה 10:01

      הי חנה
      לאיזה מתכון הכוונה ?

      הגב
  8. מירב הגיב:
    05/02/2018 בשעה 11:02

    שלום, מה כמות של שמרים יבשים במתכון של לחם מלא?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      06/02/2018 בשעה 08:02

      היי מירב, במתכון ללחם מלא שמים 2 כפות שמרים יבשים אקטיביים של שמרית, במידה ואת משתמשת בשמרים יבשים אחרים כדאי להוסיף משפר אפייה, בהצלחה! נשמח להתעדכן איך יצא 🙂

      הגב
  9. חני הגיב:
    07/02/2018 בשעה 09:02

    אני מחפשת מתכון ללחם שום..
    אשמח לעזרה

    הגב
    • דפנה הגיב:
      08/02/2018 בשעה 08:02

      היי חני, מצרפת לינקים למתכוני לחם שום:
      https://shimrit.co.il/recipes/%D7%9C%D7%97%D7%9D-%D7%A9%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94/
      https://shimrit.co.il/recipes/%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%9C%D7%97%D7%9D-%D7%A9%D7%95%D7%9D/
      בלינק הבא יש מקבץ מתכוני לחם עם אופה לחם, המתכון השלישי הוא ללחם איטלקי עם תוספות, את יכולה להחליף את תערובת התבלינים בשום (או בנוסף)-
      https://shimrit.co.il/recipes/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%94-%D7%9C%D7%97%D7%9D/
      בהצלחה!

      הגב
  10. יוליה מיטרני הגיב:
    12/02/2018 בשעה 09:02

    ניסית את הלחם מקמח מלא רק ששמתי חצי מהכמות של הסוכר והמלח ויצא לחם מדהים!!!

    הגב
    • דפנה הגיב:
      12/02/2018 בשעה 09:02

      היי יוליה, תודה על השיתוף!! שמחים לשמוע על הטיפ

      הגב
  11. מורן הגיב:
    18/02/2018 בשעה 07:02

    יש לי אופה של מורפי ריצרדס דגם 48039,
    שם יש לחם בגודל 750 או 900.
    איך אני ממירה את המתכונים?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      19/02/2018 בשעה 06:02

      מורן שלום, בבקשה תצייני מתכון ספציפי שאת רוצה לאפות ואני אתייעץ עם האופה של שימרית

      הגב
  12. מורן הגיב:
    19/02/2018 בשעה 10:02

    לחם מקמח מלא, ולחם בצל

    הגב
    • דפנה הגיב:
      19/02/2018 בשעה 11:02

      היי מורן, תאפי לפי כמות של 900 גרם. בהנחה שהמתכון המקורי מבוסס על קילו קמח- תפחיתי 10% מכמות הקמח, הנוזלים ושאר המרכיבים, בהצלחה

      הגב
  13. דפי הגיב:
    28/04/2018 בשעה 08:04

    מה זה אומר קמח ללא גלוטן (2 כוסות)? יש הרבה סוגים

    הגב
  14. תומר הגיב:
    09/05/2018 בשעה 09:05

    יש לי אופה לחם של מורפי ריצרדס דגם 48291, האם אפשר לקבל מתכון ללחם מקמח שיפון, או לחלופין לחם המורכב מתערובת של קמח חיטה מלאה וקמח שיפון?
    תודה מראש

    הגב
  15. עמוס הגיב:
    07/07/2018 בשעה 04:07

    במתכונים כתוב לפי כפות שמרית, איך יחס ההמרה לקוביות שמרים טריים?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      08/07/2018 בשעה 08:07

      היי עמוס, לכל קילו קמח נדרש 50 גרם שמרים טריים שזה 2 קוביות של 25 גרם או שקית גרגירים, בהצלחה!

      הגב
  16. miri הגיב:
    02/08/2018 בשעה 01:08

    יש לי אופה לחם של חברת welbilt ABM3030 המיכל קטן (1 פאונט) אך לחלק את כמות המצרכים?

    הגב
  17. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    08/10/2018 בשעה 01:10

    האם אפשר להישתמש במחמצת במקום בשמרים ? במכונה ?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      09/10/2018 בשעה 11:10

      היי, ניתן להשתמש במחמצת בלחמים שנאפים באופה לחם

      הגב
  18. זיו הגיב:
    20/10/2018 בשעה 01:10

    יש לי אופה לחם 1250 גרם ואין לי מתכון לחולי סכרת תוכלי לעזור לי עם זה בבקשה

    הגב
  19. דליה רימר הגיב:
    26/01/2019 בשעה 02:01

    שלום. אני התייאשתי מאופה הלחם. הם "נופלים" לי בסוף. ניסיתם לעזור ותודה על כך. עשיתי בול לפי הכתוב עם כלים של מומחים שקניתי במיוחד למידות מדוייקת. לא עוזר. אז חזרתי לתבניות והמתכונים שלכם מעולים. תודה.

    הגב
  20. אינה הגיב:
    03/07/2019 בשעה 09:07

    מה הכוונה לכוס מיים.איזה גודל? האם כוס חד פעמית סטנדרטית מתאימה?
    אני מתכוונת לאפוצ לחם קמח מלא
    תודה

    הגב
  21. Anneta הגיב:
    04/08/2019 בשעה 06:08

    שלום קבלתי אופה הלחם Novac אולי יש למשהו הוראות לשימוש?

    הגב
  22. נועה הגיב:
    25/08/2019 בשעה 11:08

    היי האם יש לכם מתכון ללחם שיפון 100 אחוז?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      26/08/2019 בשעה 09:08

      היי נועה, המתכונים שלנו עם קמח שיפון הם שילובים של קמחים. מומלץ להשתמש בגלוטן, אחרת הלחם יוצא מאוד דחוס. תוכלי למצוא את מגוון מתכוני השיפון שלנו בשורת החיפוש. בהצלחה!

      הגב
  23. שי הגיב:
    20/12/2019 בשעה 02:12

    הי נועה,

    איך ניתן לעשות את לחם הלבן הבסיסי יותר אוורירי ופחות דחוס?

    תודה
    שי

    הגב
  24. לינוי הגיב:
    03/01/2020 בשעה 08:01

    רציתי לשאול, במידה ואני משתמשת בשמרים יבשים, מה היחס אם רשום 2 כפות שמרים טריים?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      05/01/2020 בשעה 11:01

      באופן כללי כשממירים שמרים טריים לשמרים יבשים היחס הוא 1 ל- 3. במקרה של אפייה הלחם, במקום 2 כפות שמרים טריים (כ-22 גר') אפשר להמיר לכף+ כפית שמרים יבשים שמרית.

      הגב
  25. עידן הגיב:
    06/04/2020 בשעה 09:04

    היי,
    יש מתכון לחלה שניתן להכין באופן מלא באופה לחם (ולא רק הלישה של הבצק)?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      08/04/2020 בשעה 01:04

      לכל אופה לחם יש הנחיות שונות, תוכלי להיעזר בהנחיות של המכשיר

      הגב
  26. לאה הגיב:
    19/04/2020 בשעה 03:04

    האם יש מתכון לקמח כוסמין מעורב עם קמח לבן באופה לחם?

    הגב
  27. גילי הגיב:
    30/04/2020 בשעה 09:04

    לגבי לחם כוסמין –
    האם אפשר לוותר על הפשתן?
    איך נקראת תוכנית מספר 5?
    יש לי דגם 48291 – באיזו תוכנית לעשות את זה באופה לחם הזה? בתוכנית של לחם מלא? (3)

    הגב
  28. טניה הגיב:
    09/05/2020 בשעה 02:05

    ניסיתי להכין עוגת גזר… לפי המתכון שכתוב בספר.לצערי יצא גוש בתחתית הסיר.

    הגב
  29. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    23/05/2020 בשעה 03:05

    ניסיתי את המתכון של לחם צימוקים… אבל כל הצימוקים היו בתחתית.
    מה יכולה להיות הסיבה לזה?

    הגב
  30. אסף הגיב:
    06/06/2020 בשעה 06:06

    לא מצאתי כאן את התכון ללחם שיפון ואגוזים לאופה הלחם, זו הסיבה שהגעתי לפה… משהו בבקשה יכל לעזור?

    הגב
  31. שמעון חמיאס הגיב:
    11/06/2020 בשעה 04:06

    שאלה לאופים באופה לחם.
    איך אפשר לאפות באופה לחם בלי שהלחם "יקבל בטן" ?

    תודה

    הגב
  32. מעיין הגיב:
    11/07/2020 בשעה 02:07

    אשמל למתכון בתוכנה מהירה

    הגב
  33. לאה הגיב:
    13/09/2020 בשעה 12:09

    היי, מה כמות המים בלחם מקמח מלא או כוסמין,הלכה לי לאיבוד הכוס המקורית.
    תודה

    הגב
  34. שלומי הגיב:
    21/11/2020 בשעה 08:11

    מתכון ללחם כומין מלא באופה לחם מרפי 48296:
    900 – 1000מ"ל מים
    4 כפות שמן (זית)
    1 קילו קמח כוסמין מלא
    4 כפיות סוכר
    1 כפית גדושה שמרים יבשים
    הפעלה על תכנית מס' 2 (צרפתי) – לישה במכסה פתוח בגלל הכמות. לסגור בהתפחה.
    תוספת מלח ומה שבא לכם (גרעינים וכו'…) אחרי הצפצוף של לישה 2.
    בתיאבון

    הגב
  35. אוריה הגיב:
    07/01/2021 בשעה 10:01

    היי,
    יש לי דגם 48239 מתאים ל700-900 גרם. איך אני ממירה את המתכון של הלחם לבן בסיסי?
    והשמרים טריים גרגירים הכוונה לשמרים יבשים?
    תודה רבה

    הגב
  36. רינה הגיב:
    31/01/2021 בשעה 05:01

    מה לגבי לחם שיפון מלא אפיתי כמו לחם מחיטה מלאה וזה יצא קצת פרורי. האם זה אותו מתכון כמו לחם מקמח מלא אשמח לתגובה

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

None found

לחם לחמניות וחלות

  • בצק לבורקס בשר
  • מתכון לפיצה
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו

מאפי שמרים

  • עוגות שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד