מתכונים עם אופה לחם
מבחר מתכונים לאופה לחם, כולל: לחם לבן בסיסי, לחם מקמח מלא, לחם איטלקי עם תוספות, לחם דגנים, לחם צימוקים, לחם בצל, ולחם קמח שיפון עם אגוזים.
המתכונים נבדקו על אופה לחם של חברת מרפי ריצ'רדס דגם 48289.
בכל מקרה יש לפעול על פי הוראות המכשיר. בכל המתכונים, מדידת חומרים תעשה רק עם כוס מדידה וכף מדידה מקוריות של המכשיר (הכמויות הן לתבנית של 2.0 פאונד -לכיכר של 900 גר')
טיפ "שמרית" השימוש בשמרית בגרגירים מבטיח פיזור אחיד וקל של השמרים הטריים השימוש במשפר אפיה שמרית תורם לשמירת הטריות והארכת חיי הלחם.
לחם לבן בסיסי
מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• כ-¼1 כוסות מים (300 מ"ל)
• 3 כפות שמן זית
• 1 כף סוכר
• 2 כפיות מלח
• 4 כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')
• 2 כפות שמרים טריים בגרגרים
• 2 כפיות משפר אפיה (לא חובה)
תוכנית אפיה מס' 1
צבע הקליפה: Dark
• טיפ "שמרית" אם רוצים להשתמש בתוכנית טיימר, יש לשים קודם את הנוזלים שבמתכון. אחר כך את החומרים היבשים (קמח,משפר ושמרית). השמרית מעל הקמח.
ניתן להוסיף 2 כפות של פשתן / שומשום / קצח ביחד עם החומרים היבשים.
*חשוב בזמן הפסקת הלישה "לנקות" בזהירות בעזרת "לקקן" את פינות הקערה משאריות קמח
לחם מקמח מלא
מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• ½1 כוסות מים (350 מ"ל)
• 3 כפות שמן זית
• ½1 כפות סוכר
• 2 כפיות מלח
• 4 כוסות קמח מלא מנופה (500 גר')
• 2 כפות שמרים טריים בגרגרים
• ½ כף משפר אפיה (לא חובה)
תוכנית אפיה מס' 3
צבע הקליפה: Dark
• טיפ "שמרית"- ניתן להוסיף גרעינים (½ כוס פשתן או ½ כוס חמניות או 1/2 כוס דלעת) אחרי ששומעים צפצוף ("ביפ").
לפני הוספת הדגנים מנקים היטב את פינות הקערה מקמח ומוסיפים כף מים. ניתן לגוון עם אגוזים למיניהם (1/2 כוס).
לחם איטלקי עם תוספות
מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• ½1 כוסות מים (350 מ"ל)
• 3 כפות שמן זית
• ½2 כפות סוכר
• 2 כפיות מלח
• 4 כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')
• תערובת של 2 כפיות תבלינים: כוסברה/רוזמרין/שמיר/אורגנו
או ¼ כוס: עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות או אצבעות
• 2 כפות שמרים טריים בגרגרים ·
•2 כפיות משפר אפיה (לא חובה)
תוכנית אפיה מס' 1
צבע הקליפה: Dark
לחם דגנים
מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• כ-½1 כוסות מים (350 מ"ל)
• 3 כפיות שמן זית
• 2 כפיות מלח
• ½2 כוסות קמח לבן מנופה
• 2 כוסות קמח מלא מנופה
• 3 כפות שמרים טריים בגרגרים
• 1 כף משפר אפיה (לא חובה)
• תוספות: ¼ כוס גרעיני דלעת ופשתן ושומשום וחמניות (סך הכל 1 כוס גרעינים).
תוכנית אפיה מס' 1 (אפשרי גם 3)
צבע הקליפה: Dark
לחם צימוקים
מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• כ-½1 כוסות מים (350 מ"ל)
• 4 כפות שמן
• 4 כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')
• 2 כפיות מלח
• 3 כפות סוכר
• 1 כפית קינמון
• 3 כפות שמרים טריים בגרגרים
• 1 כף משפר אפיה (לא חובה)
• ¾ כוס צימוקים – את הצימוקים מוסיפים אחרי ששומעים צפצוף ("ביפ").
תוכנית אפיה מס' 5
צבע הקליפה: Dark
לחם בצל
מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• ⅓1 כוסות מים (320 מ"ל)
• 3 כפות שמן זית
• 2 כפיות מלח
• 4 כוסות קמח לבן מנופה (500 גר')
• 2 כפות שמרים טריים בגרגרים
• 2 כפיות משפר אפיה (לא חובה)
• 1 כוס מלאה תערובת בצל עם תבלינים (מטגנים קלות בצל אחד ומטבלים לטעמכם). את הבצלים מוסיפים כאשר שומעים צפצוף ("ביפ").
תוכנית אפיה מס' 5 צבע הקליפה: Dark
לחם תמרים ופקאן
מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
• 1 כוס קמח שיפון (180 גר')
• 3 כוסות קמח לבן (320גר')
• 50 גר' שמרים טריים שמרית
• כף מלח
• 3 כפות סילאן תמרים
• 1 ו-3/4 כוסות מים (375 מ"ל)
לאחר הציפצוף להוסיף:
• 1/2 כוס תמרים מגולענים קצוצים גס
• כוס פקאן קצוץ גס
תוכנית אפיה מס' 3 צבע הקליפה: Dark
לחם כוסמין פשתן
מכניסים לקערת המכשיר לפי הסדר:
•2 כוסות קמח כוסמין
• 2 כוסות קמח לבן
• כף מלח
• 2 כפות דבש
• 50 גר' שמרים טריים שמרית
• כוס ו-3/4 מים
• 1/2 כוס פשתן
תוכנית אפיה מס' 5 צבע הקליפה: Dark
לחם ללא גלוטן באופה לחם/ באדיבות עמותת צליאק בישראל
• 2 כפות שמן זית
• 2 ביצים טרופות
• ½1 כוסות מים
• 1 כף חומץ תפוחים
• 1 כפית מלח
• 2 כפות סוכר חום
• 2 כוסות קמח ללא גלוטן
• ½ כוס קמח טפיוקה
• ½ כוס קמח אורז דביק
• ⅓ כוס קמח חומוס
• 1 כף "משפר אפיה 10"
• ½2 כפות שמרית
מכניסים את כנף הבחישה לתבנית האפייה של המכונה.
מכניסים את החומרים, לפי הסדר הרשום, לתבנית האפייה.
מפעילים את המכונה על-פי תוכנית אפייה קצרה, (שבה יש רק מחזור תפיחה אחד).
בסיום האפייה מוציאים את הלחם מן התבנית (באמצעות כפפות מבודדות), על ידי טפיחות קלות תוך כדי הפיכתה.
מקררים כחצי שעה על גבי רשת כשהלחם עומד (ולא שוכב) ופורסים לפרוסות.
את פרוסות הלחם ניתן לשמור בשקיות אטומות במקרר למשך מספר ימים או שבועיים בהקפאה.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

52 תגובות על “מתכונים עם אופה לחם”
כתיבת תגובה לבטל
מתכונים פופולארים
None found
בחוברת רשום אבקת חלב כמעט בכל המתכונים ואצלכם אין .
מה הדרך הנכונה???
שלום
אני לא מכירה את מה שרשום בחוברת אני ממליצה להכין כמו שכתוב באתר.
היי
לא רשום מה משקל הלחם ?
לא צריך סוכר בלחם הדגנים?
אין צורך.
מנסה את המתכון של הלחם קמח מלא
החלפתי כוס אחת של קמח מלא בכוס כוסמין (המטרה כמה שיותר כוסמין)
תוכנית מס 3
הלחם יותר דביק , כנראה לא מבושל.
אשמח לעזרה
שוב ,המטרה לחם כוסמין..
אני ממליצה שתנסה למצוא מתכון של קמח מקמח כוסמין לאופה לחם.
אבל אז על איזה תוכנית לעשות באופה הזה?
עושה את התוכנית מס 3
יכול להיות שכוסמין צריך יותר זמן אפייה או יותר מים ביחס לקמח מלא?
כוסמין מצריך קצת יותר נוזלים די דומה לקמח מלא, וכמו שכתוב במתכון מספר 3.
עם אני רוצה לעשות את הלחם ללא גלוטן גם ללא סוכר, האם פשוט להוריד את הסוכר או להוסיף משהו במקום? וגם לאיזה גודל כוסות הכוונה?
הי
את צריכה להשתמש בתחליף סוכר במקום הסוכר, לגבי הכוסות 240 מ"ל.
מה הכמות של שמרים יבשים במקום השמרית
הי חנה
לאיזה מתכון הכוונה ?
שלום, מה כמות של שמרים יבשים במתכון של לחם מלא?
היי מירב, במתכון ללחם מלא שמים 2 כפות שמרים יבשים אקטיביים של שמרית, במידה ואת משתמשת בשמרים יבשים אחרים כדאי להוסיף משפר אפייה, בהצלחה! נשמח להתעדכן איך יצא 🙂
אני מחפשת מתכון ללחם שום..
אשמח לעזרה
היי חני, מצרפת לינקים למתכוני לחם שום:
https://shimrit.co.il/recipes/%D7%9C%D7%97%D7%9D-%D7%A9%D7%95%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%94/
https://shimrit.co.il/recipes/%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%9C%D7%97%D7%9D-%D7%A9%D7%95%D7%9D/
בלינק הבא יש מקבץ מתכוני לחם עם אופה לחם, המתכון השלישי הוא ללחם איטלקי עם תוספות, את יכולה להחליף את תערובת התבלינים בשום (או בנוסף)-
https://shimrit.co.il/recipes/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%94-%D7%9C%D7%97%D7%9D/
בהצלחה!
ניסית את הלחם מקמח מלא רק ששמתי חצי מהכמות של הסוכר והמלח ויצא לחם מדהים!!!
היי יוליה, תודה על השיתוף!! שמחים לשמוע על הטיפ
יש לי אופה של מורפי ריצרדס דגם 48039,
שם יש לחם בגודל 750 או 900.
איך אני ממירה את המתכונים?
מורן שלום, בבקשה תצייני מתכון ספציפי שאת רוצה לאפות ואני אתייעץ עם האופה של שימרית
לחם מקמח מלא, ולחם בצל
היי מורן, תאפי לפי כמות של 900 גרם. בהנחה שהמתכון המקורי מבוסס על קילו קמח- תפחיתי 10% מכמות הקמח, הנוזלים ושאר המרכיבים, בהצלחה
מה זה אומר קמח ללא גלוטן (2 כוסות)? יש הרבה סוגים
יש לי אופה לחם של מורפי ריצרדס דגם 48291, האם אפשר לקבל מתכון ללחם מקמח שיפון, או לחלופין לחם המורכב מתערובת של קמח חיטה מלאה וקמח שיפון?
תודה מראש
במתכונים כתוב לפי כפות שמרית, איך יחס ההמרה לקוביות שמרים טריים?
היי עמוס, לכל קילו קמח נדרש 50 גרם שמרים טריים שזה 2 קוביות של 25 גרם או שקית גרגירים, בהצלחה!
יש לי אופה לחם של חברת welbilt ABM3030 המיכל קטן (1 פאונט) אך לחלק את כמות המצרכים?
האם אפשר להישתמש במחמצת במקום בשמרים ? במכונה ?
היי, ניתן להשתמש במחמצת בלחמים שנאפים באופה לחם
יש לי אופה לחם 1250 גרם ואין לי מתכון לחולי סכרת תוכלי לעזור לי עם זה בבקשה
שלום. אני התייאשתי מאופה הלחם. הם "נופלים" לי בסוף. ניסיתם לעזור ותודה על כך. עשיתי בול לפי הכתוב עם כלים של מומחים שקניתי במיוחד למידות מדוייקת. לא עוזר. אז חזרתי לתבניות והמתכונים שלכם מעולים. תודה.
מה הכוונה לכוס מיים.איזה גודל? האם כוס חד פעמית סטנדרטית מתאימה?
אני מתכוונת לאפוצ לחם קמח מלא
תודה
שלום קבלתי אופה הלחם Novac אולי יש למשהו הוראות לשימוש?
היי האם יש לכם מתכון ללחם שיפון 100 אחוז?
היי נועה, המתכונים שלנו עם קמח שיפון הם שילובים של קמחים. מומלץ להשתמש בגלוטן, אחרת הלחם יוצא מאוד דחוס. תוכלי למצוא את מגוון מתכוני השיפון שלנו בשורת החיפוש. בהצלחה!
הי נועה,
איך ניתן לעשות את לחם הלבן הבסיסי יותר אוורירי ופחות דחוס?
תודה
שי
רציתי לשאול, במידה ואני משתמשת בשמרים יבשים, מה היחס אם רשום 2 כפות שמרים טריים?
באופן כללי כשממירים שמרים טריים לשמרים יבשים היחס הוא 1 ל- 3. במקרה של אפייה הלחם, במקום 2 כפות שמרים טריים (כ-22 גר') אפשר להמיר לכף+ כפית שמרים יבשים שמרית.
היי,
יש מתכון לחלה שניתן להכין באופן מלא באופה לחם (ולא רק הלישה של הבצק)?
לכל אופה לחם יש הנחיות שונות, תוכלי להיעזר בהנחיות של המכשיר
האם יש מתכון לקמח כוסמין מעורב עם קמח לבן באופה לחם?
לגבי לחם כוסמין –
האם אפשר לוותר על הפשתן?
איך נקראת תוכנית מספר 5?
יש לי דגם 48291 – באיזו תוכנית לעשות את זה באופה לחם הזה? בתוכנית של לחם מלא? (3)
ניסיתי להכין עוגת גזר… לפי המתכון שכתוב בספר.לצערי יצא גוש בתחתית הסיר.
ניסיתי את המתכון של לחם צימוקים… אבל כל הצימוקים היו בתחתית.
מה יכולה להיות הסיבה לזה?
לא מצאתי כאן את התכון ללחם שיפון ואגוזים לאופה הלחם, זו הסיבה שהגעתי לפה… משהו בבקשה יכל לעזור?
שאלה לאופים באופה לחם.
איך אפשר לאפות באופה לחם בלי שהלחם "יקבל בטן" ?
תודה
אשמל למתכון בתוכנה מהירה
היי, מה כמות המים בלחם מקמח מלא או כוסמין,הלכה לי לאיבוד הכוס המקורית.
תודה
מתכון ללחם כומין מלא באופה לחם מרפי 48296:
900 – 1000מ"ל מים
4 כפות שמן (זית)
1 קילו קמח כוסמין מלא
4 כפיות סוכר
1 כפית גדושה שמרים יבשים
הפעלה על תכנית מס' 2 (צרפתי) – לישה במכסה פתוח בגלל הכמות. לסגור בהתפחה.
תוספת מלח ומה שבא לכם (גרעינים וכו'…) אחרי הצפצוף של לישה 2.
בתיאבון
היי,
יש לי דגם 48239 מתאים ל700-900 גרם. איך אני ממירה את המתכון של הלחם לבן בסיסי?
והשמרים טריים גרגירים הכוונה לשמרים יבשים?
תודה רבה
מה לגבי לחם שיפון מלא אפיתי כמו לחם מחיטה מלאה וזה יצא קצת פרורי. האם זה אותו מתכון כמו לחם מקמח מלא אשמח לתגובה