פוגאס תמרים וגבינת עיזים
מתכון עם טוויסט למאפה הצרפתי שמגיע אלינו מפרובאנס הרחוקה. קבלו מתכון מיוחד שישאיר בבית ניחוח אירופאי.
רכיבים:
חומרים ל-4 מאפי פוגאס
תוספות
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים במהירות נמוכה למשך 5 דקות, פרט למלח ולשמן, מוסיפים את המלח ואת השמן בהדרגה וממשיכים ללוש במהירות בינונית עד לקבלת בצק דביק.
2.מתפיחים את הבצק עד הכפלת הגודל, מוציאים את האוויר מתוכו ומתפיחים שוב עד הכפלת הגודל.מחלקים את הבצק לארבעה כדורים ומתפיחים 20 דקות.
3.מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של חצי ס"מ.מפזרים על ארבעת העיגולים קוביות תמרים, קוביות גבינת עיזים, עלי אורגנו ,עלי מרווה קצוצה גס ומעט פלפל שחור גרוס.
4.בעזרת מערוך או באמצעות הידיים, מרדדים מעט ובעדינות את הפוגאס כדי שיהיה שטוח ואחיד.מניחים על מגש וחורצים חריצים לפי התמונה (אם הבצק רך מדי, ניתן לקרר את הפוגאס לפני החירוץ).
5.מורחים בשמן זית, מפזרים מעט קמח תירס ומלח אטלנטי ואופים בחום של 220 מעלות למשך כעשרים דקות או עד אשר הבצק מזהיב.
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להחליף את התמרים בזיתי קלמטה מגולענים
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה