לחם זיתים
מתכון ללחם זיתים פריך חם ומענג, מבית שמרית.
לחם מושלם עם פריכות נהדרת וטעם משגע של זיתים.
רכיבים:
חומרים ל 3 כיכרות לחם זיתים
אופן ההכנה:
1.מכניסים לקערת מערבל עם וו-לישה: קמח (600 גר'), שמרית ומשפר אפיה. מוסיפים בהדרגה את המים, מגבירים מהירות לישה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2.משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.
3.מייבשים היטב את הזיתים ומוסיפים לבצק הלחם. מוסיפים נטורינה/שמן זית, מלח, קמח 200 גר', אורגנו ולשים במהירות איטית עד לקבלת פיזור אחיד של כל המרכיבים בבצק. משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.
4.טופחים על הבצק להוצאת האויר, מחלקים את הבצק ל 3 חלקים שווים וצרים 3 ככרות מוארכות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. בעזרת סכין חדה מאד מבצעים 3 חתכים אלכסוניים לרוחבה של הככר.
5.משהים עד להכפלת הנפח, מורחים בשמן זית ומפזרים מעט קמח.
6.אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ 25 דקות.
מצננים את לחם הזיתים על גבי רשת.
**מתכון ללחם מקמח מלא >>>
**מתכון ללחם זיתים וגבינות>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

3 תגובות על “לחם זיתים”
כתיבת תגובה לבטל
מתכונים פופולארים
None found
לחם מאוד טעים וקל להכין תודה
שמחים לשמוע! תודה על השיתוף
החלפתי חצי מהקמח בכטסמין מלא. יצא מעולה ממש! תודה