• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • פינוקים מהירים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | מתכונים לשבועות | לחם מקמח מלא

לחם מקמח מלא

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון ללחם מקמח מלא, ביתי, בריא, וקל להכנה.

אם אתם מחפשים מתכון ללחם מקמח מלא פשוט וקל הכנה, מתכון ללחם מקמח מלא שרבים ניסו אותו וקיבלו מלא מחמאות – מצאתם! לפניכם מתכון ללחם מקמח מלא, ביתי, בריא, וקל להכנה.
לחם מקמח מלא עשוי מדגנים מלאים שנטחנו למרקם עדין. לחם מקמח מלא מכיל יותר סיבים, ויטמינים ומינרלים מלחם שנאפה מקמח לבן.

לפניכם מתכון מנצח וכדי שהתוצאה האיכותית תהיה מובטחת אספנו עבורכם מספר טיפים שיקלו על העבודה:

1. לא, זאת לא טעות! אין צורך בתוספת סוכר במתכון שלפניכם, השמרים יתחילו לעבוד כשתוסיפו לתערובת נוזלים ותתחילו ללוש.
2. ניתן להחליף את הקמח שמופיע במתכון בקמח כוסמין מלא או קמח מלא ולכל קילו קמח הוסיפו 2 כפות שמרים יבשים אקטיבים שמרית.
3. ניתן להתפיח את הבצק בלפחות זמן, רק אז מומלץ להפחית מעט בכמות השמרים.
4. את הבצק ניתן ללוש גם בעזרת הידיים ובכל מקרה אין צורך ללוש אותו שוב אחרי החלוקה.
5. מומלץ לאפות את הלחם כשהתנור במצב טורבו.
6. ניתן להוסיף לבצק עצמו גרעינים שונים לאחר ההתפחה הראשונה

4/5

רכיבים:

2 ככרות לחם

  • חומרים לבצק
  • חומרים לציפוי

אופן ההכנה:

  • 1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח עם השמרים ומוסיפים את המלח. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך.

  • 2.משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה.

  • 3.מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים הבצק לשניים.

  • 4.מכל חלק יוצרים כיכר מוארכת ומניחים בתבנית אפייה משומנת. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח.

  • 5.מברישים את החלק העליון במים ומפזרים את הגרעינים.

  • 6.אופים בתנור שחומם מראש ל 175° מעלות כ- 50 דקות עד הזהבה.לכל המתכונים עם קמח שמרים  מבית שמרית הכנסו ללינק 

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
4.1/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

34 תגובות על “לחם מקמח מלא”

  1. ליבא הגיב:
    20/02/2018 בשעה 02:02

    ראיתי את המתכון. האם לא צריך להוסיף סוכר בכדי שהשמרים יעבדו? האם יש אפשרות שהשמרים יעבדו בלי סוכר?

    הגב
    • ליבא הגיב:
      20/02/2018 בשעה 03:02

      האם לא צריך םוכר במתכון האם יש אפשרות שהשמרים יעבדו בלי תוספת סוכר?

      הגב
      • דפנה הגיב:
        21/02/2018 בשעה 09:02

        היי ליבא, אין צורך בתוספת סוכר במתכון הזה, השמרים יתחילו לעבוד כשתוסיפי נוזלים ותתחילי ללוש. מניסיוני האישי יוצא מעולה!
        אם את אוהבת מתכונים מקמח מלא אני מאוד ממליצה גם על המתכון לחלה עם קמח מלא, בהצלחה

        הגב
  2. ליבא הגיב:
    06/03/2018 בשעה 09:03

    תודה מאד הצליח וטעים

    הגב
    • דפנה הגיב:
      07/03/2018 בשעה 11:03

      שמחה לשמוע, תודה על השיתוף

      הגב
  3. ליבא הגיב:
    14/03/2018 בשעה 04:03

    אני מאוד רוצה מתכון שמרים שוקולד אם תחליף סוכר כמו סוכרלוס תודה

    הגב
  4. נתי הגיב:
    22/05/2018 בשעה 11:05

    האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא או קמח מלא ושמרים בנפרד זה מה שיש לי כרגכ
    אם כן כמה שמרים על קילו קמח

    הגב
    • דפנה הגיב:
      23/05/2018 בשעה 11:05

      היי נתי, בהחלט אפשר, לכל קילו קמח להוסיף 2 כפות שמרים יבשים אקטיבים

      הגב
  5. הדר הגיב:
    14/03/2019 בשעה 01:03

    אם הבצק יתפח שעתיים שלוש זה בסדר או שאי אפשר?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      17/03/2019 בשעה 09:03

      היי הדר,
      באופן כללי אפשרי, רק חשוב להוריד מעט בכמות השמרים.
      בהצלחה 🙂

      הגב
  6. יעקב הגיב:
    30/04/2019 בשעה 08:04

    האם לאחר ההתפחה הראשונה ולפני החלוקה לשנים צריך ללוש שוב (או רק לחלק את הבצק התפוח) ?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      14/05/2019 בשעה 07:05

      היי יעקב,
      אין צורך ללוש שוב.

      הגב
  7. משה הגיב:
    09/10/2019 בשעה 10:10

    היי האם אפשר לחלק את כל הכמויות ב2 בשביל כיכר לחם אחד? והאם אפשר להשתמש בקמח שיפון?

    הגב
  8. עופרה אבטבי הגיב:
    21/01/2020 בשעה 03:01

    הכנתי יצא לי טעים מאד וההסבר שלכם מעולה תודה

    הגב
    • דפנה הגיב:
      16/02/2020 בשעה 08:02

      איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף 🙂

      הגב
  9. מור הגיב:
    22/03/2020 בשעה 06:03

    האם אפשר ללוש ידנית ללא מיקסר?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      25/03/2020 בשעה 01:03

      היי מור, אפשר 🙂

      הגב
  10. Alon הגיב:
    27/03/2020 בשעה 12:03

    שלום
    האם התנור על מצב טורבו או חימום רגיל?
    תודה

    הגב
    • דפנה הגיב:
      23/04/2020 בשעה 01:04

      מומלץ טורבו

      הגב
  11. מורן הגיב:
    20/04/2020 בשעה 06:04

    אם יש לי שמרים יבשים רגילים ולא אקטיביים, הכמות משתנה?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      23/04/2020 בשעה 01:04

      לא, אותה כמות 🙂

      הגב
  12. אתי הגיב:
    21/04/2020 בשעה 07:04

    באמת המתכון הזה הכי מוצלח מכל מה שניסיתי . ללא סוכר בכלל זה מעניין יוצא הכי טעים.

    הגב
    • דפנה הגיב:
      23/04/2020 בשעה 01:04

      איזה כיף לשמוע!!

      הגב
  13. אלה הגיב:
    09/05/2020 בשעה 07:05

    האם גם כאן יש צורך בתבנית עם מים בתחתית?
    תודה

    הגב
  14. ג'ורג הגיב:
    05/06/2020 בשעה 01:06

    פשוט קל וטעים

    הגב
  15. Liron הגיב:
    23/06/2020 בשעה 06:06

    האם אפשר לשלב גרעינים בתוך הבצק עצמו? אחרי ההתפחה הראשונה?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      24/06/2020 בשעה 12:06

      אפשר 🙂

      הגב
  16. משה הגיב:
    27/07/2020 בשעה 05:07

    אם אני רוצה שהלחם יהיה טיפה מתוק ובלי סוכר למשל עם: סטיביה, סוכרדיאט, סוכרזית, וכדומה כמה עליי לשים על מנת שיורגש טעם והאם זה לא יהרוס משהו באפיה של הלחם בגלל התוספת

    הגב
  17. נירה הגיב:
    26/08/2020 בשעה 10:08

    מעולה מעולה

    הגב
  18. אברהם הגיב:
    27/08/2020 בשעה 02:08

    נצמדתי למתכון יצא לחם טעים וקראנצי , קיבלתי מאחייניות שלי ציון עשר , חבל שאי אפשר להעלות תמונות הייתי מראה לכם , תודה רבה על המתכון כמה פשוט כמה טעים

    הגב
  19. ורדה ליבמן הגיב:
    25/09/2020 בשעה 09:09

    כמה גרם שמרים יבשים זה 2 כפות |? השגתי את הקמח שלכם עם השמרים וכעת חסר

    הגב
  20. דן הגיב:
    30/10/2020 בשעה 04:10

    אני מוסיף 65 גרם סילן רגיל ו 75 גרם שמן זית .
    את המלח אני מוסיף לאחר המים.
    גם זה יוצא נהדר .

    הגב
  21. מוריה הגיב:
    05/11/2020 בשעה 02:11

    הלחם נשאר טעים גם אחרי כמה יימים או שהוא לאכילה ישר אחרי האפיה?

    הגב
  22. שושנה הגיב:
    05/02/2021 בשעה 06:02

    שלןם הכנתי אין ספור פעמים לחמים מכל הסוגים.אך המתכון הניפלא והקל הזה והתוצאה של קבלת כירות לחם ..מעוצבות,טעימות,משביעות ,אה פשוט ניפלא העברתי את המתכון הקל והניפלא הזה למכריי ..תודה ל" שימרית" על מתכונים נהדרים שאפו

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

None found

לחם לחמניות וחלות

  • בצק לבורקס בשר
  • מתכון לפיצה
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו

מאפי שמרים

  • עוגות שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד