לחם מקמח מלא
מתכון ללחם מקמח מלא, ביתי, בריא, וקל להכנה.
אם אתם מחפשים מתכון ללחם מקמח מלא פשוט וקל הכנה, מתכון ללחם מקמח מלא שרבים ניסו אותו וקיבלו מלא מחמאות – מצאתם! לפניכם מתכון ללחם מקמח מלא, ביתי, בריא, וקל להכנה.
לחם מקמח מלא עשוי מדגנים מלאים שנטחנו למרקם עדין. לחם מקמח מלא מכיל יותר סיבים, ויטמינים ומינרלים מלחם שנאפה מקמח לבן.
לפניכם מתכון מנצח וכדי שהתוצאה האיכותית תהיה מובטחת אספנו עבורכם מספר טיפים שיקלו על העבודה:
1. לא, זאת לא טעות! אין צורך בתוספת סוכר במתכון שלפניכם, השמרים יתחילו לעבוד כשתוסיפו לתערובת נוזלים ותתחילו ללוש.
2. ניתן להחליף את הקמח שמופיע במתכון בקמח כוסמין מלא או קמח מלא ולכל קילו קמח הוסיפו 2 כפות שמרים יבשים אקטיבים שמרית.
3. ניתן להתפיח את הבצק בלפחות זמן, רק אז מומלץ להפחית מעט בכמות השמרים.
4. את הבצק ניתן ללוש גם בעזרת הידיים ובכל מקרה אין צורך ללוש אותו שוב אחרי החלוקה.
5. מומלץ לאפות את הלחם כשהתנור במצב טורבו.
6. ניתן להוסיף לבצק עצמו גרעינים שונים לאחר ההתפחה הראשונה
רכיבים:
2 ככרות לחם
חומרים לבצק
חומרים לציפוי
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח עם השמרים ומוסיפים את המלח. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך.
2.משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה.
3.מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים הבצק לשניים.
4.מכל חלק יוצרים כיכר מוארכת ומניחים בתבנית אפייה משומנת. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח.
5.מברישים את החלק העליון במים ומפזרים את הגרעינים.
6.אופים בתנור שחומם מראש ל 175° מעלות כ- 50 דקות עד הזהבה.לכל המתכונים עם קמח שמרים מבית שמרית הכנסו ללינק
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

34 תגובות על “לחם מקמח מלא”
כתיבת תגובה לבטל
מתכונים פופולארים
None found
ראיתי את המתכון. האם לא צריך להוסיף סוכר בכדי שהשמרים יעבדו? האם יש אפשרות שהשמרים יעבדו בלי סוכר?
האם לא צריך םוכר במתכון האם יש אפשרות שהשמרים יעבדו בלי תוספת סוכר?
היי ליבא, אין צורך בתוספת סוכר במתכון הזה, השמרים יתחילו לעבוד כשתוסיפי נוזלים ותתחילי ללוש. מניסיוני האישי יוצא מעולה!
אם את אוהבת מתכונים מקמח מלא אני מאוד ממליצה גם על המתכון לחלה עם קמח מלא, בהצלחה
תודה מאד הצליח וטעים
שמחה לשמוע, תודה על השיתוף
אני מאוד רוצה מתכון שמרים שוקולד אם תחליף סוכר כמו סוכרלוס תודה
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא או קמח מלא ושמרים בנפרד זה מה שיש לי כרגכ
אם כן כמה שמרים על קילו קמח
היי נתי, בהחלט אפשר, לכל קילו קמח להוסיף 2 כפות שמרים יבשים אקטיבים
אם הבצק יתפח שעתיים שלוש זה בסדר או שאי אפשר?
היי הדר,
באופן כללי אפשרי, רק חשוב להוריד מעט בכמות השמרים.
בהצלחה 🙂
האם לאחר ההתפחה הראשונה ולפני החלוקה לשנים צריך ללוש שוב (או רק לחלק את הבצק התפוח) ?
היי יעקב,
אין צורך ללוש שוב.
היי האם אפשר לחלק את כל הכמויות ב2 בשביל כיכר לחם אחד? והאם אפשר להשתמש בקמח שיפון?
הכנתי יצא לי טעים מאד וההסבר שלכם מעולה תודה
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף 🙂
האם אפשר ללוש ידנית ללא מיקסר?
היי מור, אפשר 🙂
שלום
האם התנור על מצב טורבו או חימום רגיל?
תודה
מומלץ טורבו
אם יש לי שמרים יבשים רגילים ולא אקטיביים, הכמות משתנה?
לא, אותה כמות 🙂
באמת המתכון הזה הכי מוצלח מכל מה שניסיתי . ללא סוכר בכלל זה מעניין יוצא הכי טעים.
איזה כיף לשמוע!!
האם גם כאן יש צורך בתבנית עם מים בתחתית?
תודה
פשוט קל וטעים
האם אפשר לשלב גרעינים בתוך הבצק עצמו? אחרי ההתפחה הראשונה?
אפשר 🙂
אם אני רוצה שהלחם יהיה טיפה מתוק ובלי סוכר למשל עם: סטיביה, סוכרדיאט, סוכרזית, וכדומה כמה עליי לשים על מנת שיורגש טעם והאם זה לא יהרוס משהו באפיה של הלחם בגלל התוספת
מעולה מעולה
נצמדתי למתכון יצא לחם טעים וקראנצי , קיבלתי מאחייניות שלי ציון עשר , חבל שאי אפשר להעלות תמונות הייתי מראה לכם , תודה רבה על המתכון כמה פשוט כמה טעים
כמה גרם שמרים יבשים זה 2 כפות |? השגתי את הקמח שלכם עם השמרים וכעת חסר
אני מוסיף 65 גרם סילן רגיל ו 75 גרם שמן זית .
את המלח אני מוסיף לאחר המים.
גם זה יוצא נהדר .
הלחם נשאר טעים גם אחרי כמה יימים או שהוא לאכילה ישר אחרי האפיה?
שלןם הכנתי אין ספור פעמים לחמים מכל הסוגים.אך המתכון הניפלא והקל הזה והתוצאה של קבלת כירות לחם ..מעוצבות,טעימות,משביעות ,אה פשוט ניפלא העברתי את המתכון הקל והניפלא הזה למכריי ..תודה ל" שימרית" על מתכונים נהדרים שאפו