לחמניות זיתים מבצק יוגורט
מאת רות אוליבר
מתכון של רות אוליבר ללחמניות מבצק יוגורט. היוגורט מוסיף לבצק חמצמצות שאופיינית דווקא לבצק שאור. אופים בסמוך להגשה
מצרכים
חומרים ל-10 לחמניות:
- 25 גרם (1/2 שמרית) שמרים טריים
- 45 מ"ל (3 כפות) מים פושרים
- 1 כפית סוכר
- 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח לחם
- 1 כפית מלח
- 160 מ"ל (2/3 כוס) יוגורט סמיך (3% שומן ומעלה)
- 3 כפות שמן זית
- 100 גרם זיתים מגולענים
- עלעלים מגבעול תימין אחד
- מחטים מגבעול רוזמרין אחד קצוצים דק
חומרים להברשה
- שמן זית
חומרים לזרייה
- מלח ים (או קצת או שומשום)
אופן ההכנה
טיפים של מקצוענים
טיפ – "שמרית" להכנת לחמניות מתקתקות עם דבלים או מרציפן
מוסיפים בצק כף דבש (יחד עם היוגורט) וממירים את הזיתים, התימין והרוזמרין ב-100 גרם דבלים קצוצות דק או 100 גרם מרציפן חתוך לפרוסות. לפני האפייה מברישים בביצה טרופה עם כפית סוכר (במקום שמן זית). כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים שנית בשכבה דקיקה של ביצה טרופה עם סוכר.
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)