בורקס בשר – בצק לבורקס בשר
מאת צוות האופים של שמרית
מתכון קל להכנה לבורקס בשר שתמיד מצליח!
מתכון לבורקס בשר ללקק את האצבעות. מאפה בשרי שלא תוכלו לעמוד בפניו…
בצק לבורקס בשר שמכינים בקלי קלות וזה ממש … טעים..
יש מאפים שעומדים במבחן הזמן, בעיקר אולי משום שמדובר במתכון פשוט למנה מנחמת, משביעה ומהנה – בורקס בשר הוא אחד מהם.
בשורות הבאות תקבלו מתכון לבורקס בשר, קל להכנה שתמיד מצליח, מתכון לבורקס בשר ללקק את האצבעות. מאפה בשרי שלא תוכלו לעמוד בפניו.
הטריק שלנו הוא מתכון בורקס בשר עם בצק עלים מצונן שמרית, שיכול לשמש לארוחת צהריים או כמנה לאירוח. אם רוצים, ניתן להכין את המילוי יום קודם ולהרכיב את המאפה סמוך לאפייה, כך תקבלו בורקס בשר, חם וטרי במינימום מאמץ.
מצרכים
שני בורקסים גדולים
- 1 בצק עלים מצונן שמרית
- 500 גר' בשר טחון
- 4 כפות שמן זית
- 50 גר' צנוברים
- 1 כף בהרט
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 בצל גדול קצוץ
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- 4 כפות שומשום
אופן ההכנה
טיפים של מקצוענים
הכירו את הטיפים שלנו לבורקס בשר מושלם:
דבר ראשון – בחרו בבצק המצונן של שמרית להכנת הבורקס, לא רק בגלל שהוא שלנו, הוא פשוט פריך יותר, נוח לעבודה, ללא מרגרינה והטעם שלו פשוט נהדר. אחרי שתכינו בורקס בשר עם הבצק המצונן של שמרית, לא תוכלו להשתמש באחר.
בשלב השני – בחרו בשר טחון איכותי למילוי ובקשו שיוסיפו לו מעט שומן, זה מבטיח שהמאפה יהיה עסיסי יותר
שימו לב – שכבה אחת של בצק מספיקה בהחלט לעיטוף הבשר. אין צורך בשכבה כפולה. חתכו את הבצק בקצה והדביקו בעזרת ביצה
בהצלחה ❤
תגובות ושיתופים
3 תגובות (3)הוספת תגובה
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
מאז שגיליתי את הבצק עלים שלכם, לא מחליפה אותו באף בצק עלים אחר, הוא מושלם ונוח מאוד לעבודה, מכינה בורקס בשר ובכל פעם משתמשת ב-2 חבילות בצק.
תודה רבה איזה כיף ❤️
אחלה בצק עשיתי בורקסים בשר כמו במתכון עם רוטב פטריות יצא חגיגה. תודה רבה לכם