פיצה מחיטה מלאה
מתכון לפיצה מחיטה מלאה – אם יש מאכל שהוא אהוב גם על מבוגרים וגם על ילדים- זו פיצה. ואם אפשר לעשות את המאכל האהוב קצת יותר בריא, אז מה רע?
רכיבים:
2 פיצות מחיטה מלאה
חומרים לבצק
חומרים לרוטב עגבניות
לציפוי
אופן ההכנה:
2.משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד הכפלת נפח כ- שעה.
3.מכינים את הרוטב- מערבבים בקערה את העגבניות המגורדות, רסק עגבניות, תבלינים, שמן זית ושום לתערובת אחידה.
4.מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של 30 ס"מ מורחים על הבצק כמות קטנה של הרוטב (כף אחת) .
5.מחממים את התנור לחום מקסימאלי ומניחים במרכזו אבן אפייה או תבנית אפייה הפוכה (לקבלת שטח פנים גדול יותר).
6.אופים כ 5 דקות. מוציאים מהתנור ומורחים מעל עוד רוטב, מפזרים את הגבינות והתוספות ואופים כ 5-7 דקות נוספות עד שהגבינה מבעבעת והבצק שחום ויציב. מוציאים ומגישים את הפיצה מיד
7.אופציות לגיוון – פיצה פסטו: מחליפים את רוטב העגבניות ברוטב פסטו, מפזרים פטריות מסוגים שונים (שיטאקי, פורטבלו, שמפיניון) ומשלבים פרמזן ומוצרלה.
8.פיצה קפרזה: מוותרים על הרוטב ומפזרים פרוסות דקות של עגבנייה טרייה, בזיליקום ומוצרלה טרייה, מלח ושמן זית.
** למתכון לפיצה איטלקית>>>
** למתכון ללחם שום>>>
** למתכון לפיצה נפוליטנה דקה>>>
**למתכון לפיצה מהירה>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

You are a great writer thank you.