הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    5 / 5

    מתכון לחלה מתוקה קלאסית

    מאת צוות האופים של שמרית

    מתכון לחלה מתוקה לראש השנה, לערבי חג,לאירוח וערב שישי, חלה מתוקה נהדרת ורכה
    מתכון לחלה מתוקה לשבת ולערב חג, חלה מתוקה אוורירית ורכה
    שמרית: חלת שושנים של אביה מלכא. מתכון לחלה, חלה לראש השנה
    חלה מתוקה לראש השנה ולערב שבת. מתכון קל לחלה מתוקה נהדרת ורכה
    • 43587
    • שעה
    • בינוני
    • פרווה

    זהו, כבר לא צריך לחפש כל שבת מתכון לחלה מתוקה קלאסית לשבת, אפשר פשוט לזכור או לשמור את המתכון הזה. מתכון לחלה קלאסית לשבת עם ריח של בית בשישי בצהריים. מתכון בסיסי מחומרי גלם שיש בכל בית,  3 שעות מרגע שהחלטתם להתחיל ועד שתצא מהתנור חלה יפה וריחנית. שבת שלום ומנוחה ❤

    שיתוף

    מצרכים

    מצרכים לשלוש חלות קטנות:

    • 1 ק״ג קמח מנופה
    • חצי כוס סוכר
    • 100 גר' נטורינה רכה / חצי כוס שמן
    • 1 שקית שמרית
    • 1 כף מלח
    • 2 וחצי כוסות (600 מ"ל) מים

    לציפוי:

    • ביצה טרופה
    • שומשום

    אופן ההכנה

    טיפים של מקצוענים

    12 טיפים עבור מתכון לחלה מתוקה:

    1. לושי את הבצק לפחות 10 דקות כדי ליצור גלוטן ולמנוע דחיסה.

    2. שמי דגש על רכות הבצק , חשוב לשמור אותו רך כדי שתוכלי לאפות חלה קלילה ואוורירית.

    3. כמות הנוזלים חשובה מאוד, אל תתפתי להוסיף קמח אם הבצק מעט דביק או רך, במקום זאת הוסיפי קמח בשלב הרידוד.

    4. קלעי את החלה מהמרכז כלפי חוץ ואז הפוך אותה וקלעי את החצי השני.

    5. חשוב לקלוע את החלה בצורה עדינה ורכה כדי ליצור רווחים קטנים שיאפשרו לבצק להתפשט.

    6. כדי ליצור חלה אחידה בגודל ומרקם, חלקי את הבצק לחתיכות שוות במשקלן.

    7. הבחירה בנטורינה קוקוס ולא בשמן – למה אנחנו מעדיפים לאפות חלה עם נטורינה? מי שניסה פעם אחת, כבר לא ישאל שוב – הנטורינה ,שעשויה משמן קוקוס, מעניקה למאפה אווריריות וקראנצ'יות ייחודית, הטעם של הקוקוס אינו מורגש, הוא ניטראלי (זו הגאונות של נטורינה) ומבחינתנו היא חלופה פרווה נהדרת למרגרינה או שמן בכל מאפה.

    8. שמירת הטריות – כשהחלות כבר לא חמות, מכניסים לשקית ניילון סגורה בחוץ, לא במקרר

    9. שמרים – כמובן שאפשר להשתמש בשמרים טריים או יבשים, היחס הוא 3:1 לשמרים הטריים, כך שאם כתוב במתכון 1 כף שמרים יבשים ואתם מעדיפים לעבוד עם שמרים טריים, שימו 3 כפות שמרים טריים

    10. לישת הבצק – אם אין בבית מיקסר (או סתם אין רצון לנקות אותו אחר כך…) אפשר ללוש את הבצק עם הידיים עד שיהיה אחיד ונעים למגע, ניתן ללוש בתוך הקערה או על שיש משומן. לישה ידנית תיקח יותר זמן מלישה במיקסר (אבל היי, חיזקתם את הזרועות על הדרך… )

    11. התפחה – האם להתפיח במקרר או על השיש? אז ככה: אם אתם אנשים מתוכננים שמכינים את הבצק לילה מראש, השאירו אותו לתפיחה במקרר, הוא יתפח יפה ויהיה נוח לעבודה, אבל אם זמנכם קשר והכנתם את הבצק באותו יום, השאירו אותו להתפחה מחוץ למקרר, במקום מוצל ולא חם מדי

    12. האם חייבים לשים ביצים בחלה? – התשובה היא לא. יש הטוענים אפילו שחלה ללא ביצים יוצאת אוורירית יותר. במתכונים שלנו לרוב אין ביצים ולרגישים לביצים או שומשום, אפשר לוותר עליהן גם בציפוי.

    יועצת האפייה שלנו זמינה בוואטסאפ ותשמח לענות על כול שאלה ולסייע במהלך האפייה,פשוט שלחו הודעה למספר: 050-5850082

    תגובות ושיתופים

    0 תגובות (0)

    הוספת תגובה

    דרגו את המתכון

    מחשבון המרה

    הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה

    נפחים

    משקלים

    טמפרטורות