מתכון ללחם ביתי קראנצ'י
האם יש מאכל יותר מפתה ומריח נפלא מלחם טרי? מתכון ללחם ביתי, קראנצ'י וטעים במיוחד
מחפשים מתכון ללחם מעולה וקל להכנה?
למרות שהכנת לחם ביתי נחשבת לעיתים מסובכת ולא נגישה… אם תעקבו אחרי השלבים של המתכון ללחם בהמשך הדף תגלו שזה גם קל וגם מהנה!
הכנת לחם היא גם פעילות סופר כיפית עם הילדים…
מה נותן תחושה של בית יותר מאשר לחם טרי?
קבלו מתכון ללחם ביתי, קראנצ'י וטעים במיוחד, לחם מפנק וקל להכנה.
אם תעקבו אחרי השלבים של מתכון ללחם ביתי, תגלו שמדובר במשימה קלה ומהנה. מדובר במתכון ללחם ביתי קריספי מבחוץ ורך מבפנים שמתאים לשמש כפעילות נהדרת ומהנה עם הילדים. מתכון ללחם ביתי שנראה יפה, קל להכנה וכל מה שצריך עבורו זה 6 מרכיבים בלבד.
אל תהססו, זה הרבה יותר קל ממה שמספרים לכם! לפניכם מתכון ללחם טעים בשישה צעדים פשוטים, מתאים לאופה המתחיל ולמי שחוששים מהתמודדות עם אפיית לחם.
קבלו מתכון ללחם ביתי שנראה יפה, קריספי מבחוץ ורך מבפנים וגם…קל להכנה עם 6 מרכיבים בלבד!
רכיבים:
1 כיכר לחם (מתכון ללחם)
חומרים לבצק
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, שמרים, המלח, הסוכר והשמן. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך.
2.משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כשעה וארבעים דקות.
3.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מעצבים לכיכר עגולה ומצפים בקמח את כל חלקי הבצק.
4.מניחים בתבנית אפייה מרופדת, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח כ- 40 דקות.
5.בעזרת סכין חדה ומושחזת מבצעים בין שניים לשלושה חתכים בחלקו העליון של הבצק.
6.מחממים תנור ל 200 מעלות, בהגעה לטמפ' הרצויה מכניסים את הבצק ואופים כ 35-40- דקות עד הזהבה, יש להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים במהלך כל האפייה.
לצנן מעט ולהגיש.
**מתכון מושלם ללחם מקמח מלא >>>
**למתכון ללחם בריאות ושפע>>>
**למתכון ללחם יוגורט וזיתים>>>
**למתכון ללחמניות שוקולד >>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מדהים חוסל תוך 10 דקות ויצאה כיכר גדולה מאוד !
יצא מדהים!!
יצא מצויין, וואהו.
נראה יפה, קריספי מבחוץ ורך מבפנים.
תענוג. תודה.
האם ניתן להכניס זיתי קלמנטה? אם כן, באיזה שלב?
האמת שעכשיו אני בידיוק באמצע ההכנה בנתיים נראה מעולה
מדהים ויפה והרעיון של זיתים ממש טוב
שאלתי מספר פעמים איך עושים לחם שהכרום עבה וקרנצ'ית ובפנים אוורירי ולא הצלחתי למצוא תשובה
וואו ניראה מתכון מעולה
אנסה תודה אפשר להוסיף
זיתים או אגוזים או גרעיני חמניה
סתם שיהיה עשיר יותר.
מושלם
למען אויריריות באופן כללי מומלץ שני דברים.
1. ללוש את הבצק מספר פעמים לאורך ההתפחה.
לדוגמא אחרי חצי שעה ללוש חמש דקות ואחרי שעה עוד חמש דקות
2.
לאפות בתנור מרובה אדים.
לשים שתי תבניות אינגליש קייק על תחתית התנור מלאות במים והאדים עולים ומתפשטים בתנור.
שתי העצות מומלצות מנסיון אפיה רב (אני אופה בין 2 ל6 קילו בשבוע לא קונה לחם בחנות… 🙂 )
יצא מעולה קרנצ׳י מבחוץ רך ואוורירי בפנים
ולא היה לי קמח לחם עשיתי את זה עם קמח לפיצה
האם ניתן להשתמש בקמח לבן רגיל?
יצא מדהים , פשוט חוסל
לאנונימי שפירסם טיפים. תוכל בבקשה לפרסם מתכונים טובים שיש לך?
לאנונימי שפירסם טיפים מניסיונו. תוכל בבקשה לפרסם מתכונים טובים שלך?
רון
אני אישית משתמש בקמח לבן של טחנת רוט.ושמן זית.למי שמעוניין לבצק יותר מאוורר פשוט להאריך את זמן ההתפחה בהתפחה ראשונה אני נותן לבצק לנוח שעתיים התפחה שניה אני נותן לבצק לנוח עוד שעה.הלחם יוצא אוורירי.(כמובן שההתפחה לפעמים משתנה בהתאם לאקלים שקיים חם/קר.בהצלחה.
המתכון מצויין! יוצא כמו לחם של ארומה והחלק הכי טוב: אפשר לשנות אותו קצת בשביל ליצור דברים ייחודיים משלך! זה ממש עזר לי להתמודד עם הפחד שלי מבצק
מתכון מעולה!
הכנתי במקום מים מיץ סלק
יצא לחם ורוד ויפה
תודה על המתכון המושלם
שאלה לגבי סעיף 2 –
זה לא הרבה זמן תפיחה שעה ו 40?
כל שיושי מכינה לחמניות-גג 40 דקות תופח.
האם הבצק צריך ךהכפיל נפחו? או ממש להגיע עד סוף הקערה?תודה רבה
לחם צריך לתפוח יותר זמן זה בסדר זה לא הרבה זמן
האם אפשר להקפיא לאחר ההתפחה השנייה ולהפשיר ולאפות בהמשך?
שאלה בקשר למתכון ללחם…האם צריך לשים ביצה למעלה? לפני שמכניסים לתנור?
האם צריך לאפות על 200 כל הזמן?או להוריד טמפרטורה?
מושלם!!!
מוצלח וחלומי
מתכון ללחם מעולההה! הכנתי יצא מושלםם…אבל שמתי 4 כפות שמן זית
האם בשלב 3 או בשלב כולשהו מרדדים ?