הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    צריך או לא צריך, זאת השאלה! מדריך כלי מטבח חיוניים לאופים מתחילים

    מאת צוות שמרית | 16.07.2023

    שיתוף
    צריך או לא צריך, זאת השאלה! מדריך כלי מטבח חיוניים לאופים מתחילים

    היציאה למסע של אופים מתחילים היא חוויה מרגשת ומספקת קשת רחבה של חושים. המטבח הופך למקלט היצירתי בו הופכים מרכיבים בסיסיים לפינוקים מעוררי תיאבון. כדי להבטיח שמאמצי האפייה שלכם יצליחו, חשוב שיעמדו לרשותכם הכלים הנכונים. במאמר זה, נחקור את כלי המטבח החיוניים שכל אופה מתחיל צריך (או לא צריך...).

    אפיה: כלי מדידה

    אפייה היא מדע מדויק ומדידות מדויקות קריטיות לאפייה מוצלחת. השקיעו בסט של כוסות וכפות מדידה כדי להבטיח כמויות מדויקות של מרכיבים. משקל מטבח הוא גם בעל ערך רב למדידת מרכיבים לפי משקל, למען דיוק ועקביות התורמים לתוצרים מוצלחים.

    אפיה: קערות ערבוב

    סט טוב של קערות ערבוב הוא חובה לכל אופה. בחרו קערות בגדלים שונים כדי להתאים למתכונים שונים. קערות נירוסטה או זכוכית עמידות, קלות לניקוי ואינן שומרות על ריחות או טעמים ממרכיבים קודמים.

    אפיה: מטרפה ומרית

    מטרפה היא כלי הכרחי למיזוג מרכיבים, הקצפת ביצים ולשילוב אוויר בבלילה. חפשו מטרפה עם ידית אחיזה נוחה וחוטים חזקים.

    אפיה: לקקן / מרית גומי

    מרית גומי או סיליקון מעולה לגרוד דפנות הקערות ולקיפול מרכיבים בעדינות.

    אפיה: מרית מתכת

    כשצריך להעביר עוגיות טריות מחוץ לתנור לרשת צינון או להגיש חתיכת עוגה הישר מהתבנית, אין כלי טוב יותר ממרית מתכת. מרית עם להב מתכת דק יכול להיות שימושית במיוחד, ותהיה גמישה מספיק כדי להחליק בקלות מתחת לכל מאפה שצריך להזיז מבלי למעוך את הבצק או לפורר את העוגיות.

    אפיה: כף עץ

    כף עץ אחת מספיקה, אבל מדובר בכלי מאוד שימושי, שלפעמים יכול להיות מועיל שיהיה זוג בסביבה. כפות עץ כל כך יציבות שהן מעולות לכל מיני ערבובים. תוכלו להשתמש בהם אפילו עם הבצקים הכבדים ביותר. רק זכרו לשטוף אותם ביד כשתסיימו ולא להכניס למדיח כדי שלא יסדקו.

    אפיה: תבניות ודפי אפייה

    השקיעו בכמה תבניות ודפי אפייה בסיסיים כדי להתאים למגוון מתכונים. אוסף רב-תכליתי עשוי לכלול תבנית מלבנית, תבנית עגולה קפיצית, תבנית לחם ותבנית אינגליש קייק. ודאו שהתבניות עשויות חומרים איכותיים שאינם נשרטים או נדבקים בקלות, מה שמקל על שחרור קל של מאפים.

    אפיה: מד חום לתנור

    תנורים שונים מתחממים לטמפרטורה שונה וטמפרטורה מדויקת היא גורם מכריע לאפייה מוצלחת. מדחום לתנור מבטיח שהתנור שלכם כויל כראוי, ומאפשר לכם לאפות יצירות פריכות בטמפרטורה הנכונה לקבלת תוצאות אופטימליות.

    אפיה: רשת קירור

    לאחר הוצאת המאפים מהתנור רשת קירור חיונית כדי לאפשר לאוויר להסתובב סביב המאפים ולמנוע רטיבות. חפשו רשת עם מבנה יציב ומרווח מספיק בין החוטים כדי להכיל גדלים שונים של מאפים.

    אפיה: מברשת

    מברשת מאפים שימושית למשימות כמו זיגוג, שטיפת ביצים ומריחת חמאה מומסת. בחרו במברשת עם זיפים טבעיים או מברשת סיליקון עמידה בחום, מברשת שקל לניקות ולא משילה זיפים.

    אפיה: מערוך

    למי שיוצאים להרפתקה בעולם המאפים, מערוך הוא אביזר הכרחי. בחרו מערוך יציב מחומר שלא נדבק כדי לרדד בצק ללא מאמץ לפשטידות, עוגיות ומאפים. מערוך הוא כלי שימושי כשמדובר ברידוד בצק עוגיות או בצק עלים, אבל יש דרכים אחרות בהן ניתן להפעיל את הכלי הזה במטבח. לדוגמה, אם אין לכם מעבד מזון ואתם צריכים לכתוש עוגיות, צ'יפס או קרקרים למתכון, פשוט שימו אותם בשקית אטומה, והשתמשו במערוך כדי לרסק אותם לחתיכות.

    אפיה: מספריים למטבח

    בכל פעם שאנחנו נגשים למלאכת האפייה חשוב שיהיו מספריים למטבח בהישג יד. הם יכולים להיות שימושיים בכל כך הרבה דרכים, כולל חיתוך עשבי תיבול טריים, חיתוך נייר פרגמנט שיתאים לתבנית, או אפילו סתם לפתיחת חבילות ומיכלים עקשניים.

    אפיה: מסננת עדינה

    אפשר להפעיל מסננת בהרבה דרכים שונות. עבור אופים, מסננת משמשת בעיקר לניפוי חומרים יבשים או הוספת אבקת סוכר לבראוניז או עוגיות חמאה. אולם מסננת איכותית תועיל גם לניקוז מרכיבים רטובים (במיוחד פריטים קטנים, כמו קינואה, שיחליקו דרך מסננת רגילה) והסרת זרעים מרטבי פטל.

    אפיה: נייר פרגמנט ומשטחי אפייה

    נייר פרגמנט ומשטחי אפייה מסיליקון מצוינים לריפוד תבניות אפייה, מניעת הידבקות והפיכת תהליך הניקוי לפשוט. הם שימושיים במיוחד כאשר עובדים עם בצקים דביקים ומאפים עדינים.

    ציוד המטבח בכלים מתאימים הוא הבסיס להרפתקאות אפייה מוצלחות. על ידי השקעה בפריטים חיוניים כמו כלי מדידה, קערות ערבוב, תבניות אפייה וכלים בסיסיים, תהיו מוכנים היטב להתמודד עם מגוון רחב של מתכונים בביטחון. זכרו, כאשר צוברים ניסיון ומנסים מתכונים חדשים, אפשר להרחיב את אוסף הכלים כדי שיתאימו לצרכי האפייה המתפתחים שלכם. אולם מומלץ להימנע מקניות גחמניות שיהפכו את ארונות המטבח למחסנים מעיקים. אז, הפשילו שרוולים, אספו את הכלים שלכם ותנו למסע האפייה שלכם להתחיל!

    כדי להפוך את המסע המרגש הזה למוצלח הרבה יותר, אנחנו מזמינים אתכם לטטיל באתר שמרית ולהתרשם ממתכונים של מיטב האופים והקונדיטורים, מתכונים שכבר נוסו באלפי בתים בארץ:
    קחו למשל מתכון לפיצה איטלקית מתכון קל להכנה והמון טיפים מועילים שיביאו לתוצאה מובטחת ומוצלחת
    או מתכון לקרואסון חמאה צרפתי קלאסי שזכה ללמעלה מ- 40 אלף הצבות בעד!
    מתכון ללחם ביתי קראנצ'י, אחד ממתכוני הדגל שלנו, מתכון קל הכנה עם 6 מרכיבים בלבד

    בהנאה!