• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • פינוקים מהירים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | עוגות, עוגיות ומאפים מתוקים | מתכון לקרואסון חמאה צרפתי קלאסי

מתכון לקרואסון חמאה צרפתי קלאסי

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון לקרואסון

מתכון נפלא להכנת קרואסון חמאה צרפתי קלאסי עם הוראות מפורטות כולל תמונות וטיפים.

לפניכם מתכון לקרואסון וחמישה טיפים לתוצאה מוצלחת:

1. קרואסון אפוי היטב צריך להיות פריך מבחוץ ונימוח ולח מבפנים, אפוי באופן שווה ומאוורר היטב.
2. ניתן להגיש קרואסונים לארוחת הבוקר במילוי גבינה, פטריות או עוף.
3. מומלץ להגיש קרואסונים טריים ממש לאחר האפייה.
4. יש לאחסן קרואסונים בטמפרטורת החדר בשקית נייר מכיוון שלחות נוטה להרוס את הפריכות.
5. ניתן להקפיא קרואסונים במיכל אטום לאוויר.

3/5

רכיבים:

  • חומרים לבצק
  • לקיפולים

אופן ההכנה:

  • 1.שמים בקערת מערבל את כל החומרים היבשים פרט לחלב והחמאה ומערבבים במהירות איטית, מוסיפים את החלב בהדרגה ולשים כ3 דקות במהירות בינונית עד הטמעה מלאה בבצק, מוסיפים את החמאה הרכה בקוביות ולשים 2 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.

  • 2.מוציאים את הבצק מהמקרר מעבירים למשטח מקומח ומחלקים לשני חלקים שווים.

  • 3.קיפול והרידוד: לכל אחד משני החלקים.  מרדדים כל חלק של הבצק למלבן בגודל 25*40 ס"מ. מרדדים מלמעלה למטה, מסובבים בכל פעם את הבצק חצי סיבוב ומרדדים לאותו הכיוון.

  • 4.מכינים את החמאה: מניחים חמאה במשקל 250 גרם בין שני דפי נייר אפייה. מרדדים את החמאה בין שני הניירות לגודל של 20*20 ס"מ. מכניסים למקרר לכחצי שעה.

  • 5.שלב ב': מפרידים את החמאה מנייר האפייה ומניחים במרכז מלבן הבצק.  עוטפים את החמאה עם הבצק- מקפלים כל צד של הבצק עד מעל החמאה כך שיהיה עטוף עם הבצק מכל הצדדים (הבצק עולה אחד על השני במרכז).

  • 6.שלב ג': מסובבים את הבצק לאורך. מקמחים בעדינות את משטח העבודה והמערוך ומרדדים בעדינות לעובי של ½ ס"מ ומקפלים שוב שליש על גבי שליש (כמו מעטפה), עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה.

  • 7.שלב ד':  עם הבצק שהיה במקרר חוזרים על הרידוד והקיפול כמו שלב ג'. בכל הוצאת הבצק מהמקרר מסובבים לפני הרידוד בחצי סיבוב. עוטפים את הבצק בנילון נצמד ושומרים במקרר כ-½ שעה.  באותו אופן מכינים את גוש הבצק השני.

  • 8.אופן הכנת הקרואסונים:  מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים בעדינות את משטח העבודה והמערוך. מרדדים חלק אחד של הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ בצורת מלבן ברוחב 15 ס"מ. חותכים למשולשים צרים, שבסיסם ברוחב 10 ס"מ ואורכם 15 ס"מ. מבצעים באמצע בסיס המשולש חיתוך קטן להקלת הגלגול. מגלגלים מהבסיס לקודקוד.

  • 9.מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כשהקודקוד פונה כלפי מטה ומעגלים לצורת סהר. ממשיכים כך עם יתר המשולשים ומניחים אותם מכוסים במגבת להתפחה עד להכפלת הנפח.

  • 10.מברישים בעדינות את הקרואסונים בביצה טרופה  ואופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ 20-25 דקות, עד להזהבה מוחלטת של הקרואסונים. אפשר לאפות כמה דקות נוספות על מנת לקבל קרואסונים פריכים יותר, או לחמם ממש לפני האכילה. 

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
3.1/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

מתכונים פופולארים

רוגעלך במילוי קקאו וקינמון

בבקה שוקולד קינמון

רוגעלך שוקולד

בבקה תפוחים וקינמון בזיגוג דבש

בבקה תפוחים ואגסים מקורמלים בדבש

לחם לחמניות וחלות

  • בצק לבורקס בשר
  • מתכון לפיצה
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו

מאפי שמרים

  • עוגות שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד