קרואסון חמאה צרפתי קלאסי
מתכון נפלא להכנת קרואסון חמאה צרפתי קלאסי עם הוראות מפורטות כולל תמונות וטיפים.
רכיבים:
חומרים לבצק
לקיפולים
אופן ההכנה:
1.שמים בקערת מערבל את כל החומרים היבשים פרט לחלב והחמאה ומערבבים במהירות איטית, מוסיפים את החלב בהדרגה ולשים כ3 דקות במהירות בינונית עד הטמעה מלאה בבצק, מוסיפים את החמאה הרכה בקוביות ולשים 2 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
2.מוציאים את הבצק מהמקרר מעבירים למשטח מקומח ומחלקים לשני חלקים שווים.
3.קיפול והרידוד: לכל אחד משני החלקים. מרדדים כל חלק של הבצק למלבן בגודל 25*40 ס”מ. מרדדים מלמעלה למטה, מסובבים בכל פעם את הבצק חצי סיבוב ומרדדים לאותו הכיוון.
4.מכינים את החמאה: מניחים חמאה במשקל 250 גרם בין שני דפי נייר אפייה. מרדדים את החמאה בין שני הניירות לגודל של 20*20 ס”מ. מכניסים למקרר לכחצי שעה.
5.שלב ב’: מפרידים את החמאה מנייר האפייה ומניחים במרכז מלבן הבצק. עוטפים את החמאה עם הבצק- מקפלים כל צד של הבצק עד מעל החמאה כך שיהיה עטוף עם הבצק מכל הצדדים (הבצק עולה אחד על השני במרכז).
6.שלב ג’: מסובבים את הבצק לאורך. מקמחים בעדינות את משטח העבודה והמערוך ומרדדים בעדינות לעובי של ½ ס”מ ומקפלים שוב שליש על גבי שליש (כמו מעטפה), עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
7.שלב ד’: עם הבצק שהיה במקרר חוזרים על הרידוד והקיפול כמו שלב ג’. בכל הוצאת הבצק מהמקרר מסובבים לפני הרידוד בחצי סיבוב. עוטפים את הבצק בנילון נצמד ושומרים במקרר כ-½ שעה. באותו אופן מכינים את גוש הבצק השני.
8.אופן הכנת הקרואסונים: מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים בעדינות את משטח העבודה והמערוך. מרדדים חלק אחד של הבצק לעלה בעובי 3 מ”מ בצורת מלבן ברוחב 15 ס”מ. חותכים למשולשים צרים, שבסיסם ברוחב 10 ס”מ ואורכם 15 ס”מ. מבצעים באמצע בסיס המשולש חיתוך קטן להקלת הגלגול. מגלגלים מהבסיס לקודקוד.
9.מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כשהקודקוד פונה כלפי מטה ומעגלים לצורת סהר. ממשיכים כך עם יתר המשולשים ומניחים אותם מכוסים במגבת להתפחה עד להכפלת הנפח.
10.מברישים בעדינות את הקרואסונים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ 20-25 דקות, עד להזהבה מוחלטת של הקרואסונים. אפשר לאפות כמה דקות נוספות על מנת לקבל קרואסונים פריכים יותר, או לחמם ממש לפני האכילה.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים
