רוגעלך שוקולד
אם יש מאכל שתמיד נראה טוב, מריח נפלא ומעורר תאבון- הם רוגעלך טריים, ביתיים ומלאים בשוקולד, הנה מתכון לרוגעלך שוקולד של שמרית שמוכיח פעם נוספת שאין כמו השילוב של שמרים ושוקולד
רכיבים:
חומרים לבצק לכ-35 יחידות רוגעלך שוקולד
חומרים למלית:
חומרים לסירופ סוכר
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את כל החומרים מלבד החלב. מוסיפים בהדרגה את החלב ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
2.משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה של כשעה ולאחר מכן מעבירים לקירור של שעתיים (ניתן להתפיח במקרר למשך הלילה).
3.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח או משומן קלות. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X30 ס"מ.
4.מורחים על כל מלבן מחצית מכמות המלית בשכבה דקה ואחידה. מקפלים את הבצק לשניים שהצלע הארוכה סוגרת על הצלע המקבילה לה. מרדדים בעדינות את המלבן עד שהמלית נראית מבעד לבצק.
5.בעזרת סכין חדה יוצרים משולשים. אורך בסיס המשולש 7 ס"מ, מגלגלים מקצה אחד של הבסיס לקצה הנגדי בחלק העליון (יוצרים אלכסון ).
6.מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה לתפיחה של כ -40 דקות.
7.מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל 175° מעלות כ 15- דקות עד הזהבה.
8.מברישים לאחר האפייה בסירופ הסוכר. להכנת הסירופ מבשלים 2-3 דקות 1/2 כוס סוכר עם 1/3 כוס מים.
הרוגעלך נשמרים יומיים נוספים בקופסא אטומה בטמפ' החדר.
**מתכון לקרואסון חמאה צרפתי קלאסי>>>
**למתכון לרוגעלך במילוי גבינות>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

זה 5 שנים להכין אני מחכה לתוצאה
ממש מוגזם אולי נקפיא את זה לשנתיים ואז נאפה את זה מה הסיפור??רעב??