צ'ורוס- סופגניות ספרדיות
מתכון לצ'ורוס נפלא וקל להכנה- הסופגנייה הפריכה במיוחד שמככבת בספרד, מקסיקו ואפילו צרפת- דליקטס!
רכיבים:
רכיבים לכ 15 יחידות צ'ורוס:
למטבל שוקולד:
לטיגון:
לעיטור:
לזילוף:
אופן ההכנה:
1.בסיר בינוני ממיסים נטורינה, חלב וסוכר על אש בינונית גבוהה עד שהתערובת נמסה, במהירות מוסיפים קמח ומלח, ובעזרת כף עץ מערבבים מהר עד שהתערובת נפרדת מהדפנות לחלוטין
2.מעבירים את התערובת לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבלים למשך 2-3 דק' עד שהתערובת מתקררת מעט
3.מוסיפים את הביצים, תחילה מוסיפים אחת ורק אחרי שהיא נטמעת לחלוטין בבצק מוסיפים את השנייה, מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה
4.מחממים שמן עמוק בסיר קטן בינוני, ומורידים מעט את האש לחום בינוני גבוהה (170 מעלות)
5.מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים רצועות בצק ישירות לתוך השמן הרותח, חותכים בעזרת מספריים את קצה הבצק וכך הוא נפרד משק הזילוף.
6.מטגנים משני הצדדים עד הזהבה, ומעבירים לקערה מרופדת בנייר סופג.
7.למטבל השוקולד: בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד ושמנת מתוקה, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לקערה קטנה.
מקשטים את הסופגניות באבקת סוכר, טובלים מעט בשוקולד ואוכלים.
**למתכון ללביבות מתוקות יווניות בדבש אגוזים וקינמון>>>
**למתכון לספינג'>>>
**למתכון לסופגניות בציפויים>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מה זה נטורינה
היי רחל, נטורינה הוא תחליף לחמאה או מרגרינה, מתאים לאפייה ובישול, במיוחד למי שנמנע מאכילת חלב מטעמי כשרות (אפייה פרווה) או מטעמי טבעונות.
הנטורינה מועשרת בשמן קוקוס ועם השימוש בנטורינה אנו נהנים מהיתרונות והערכים הבריאותיים של שמן הקוקוס.
שלא כמו במרגרינה, נטורינה היא ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים, ללא שומן טראנס ובטעם ניטרלי (כלומר אין טעם של קוקוס כלל).
מאפים עם נטורינה הם בעלי מרקם נפלא ואוורירי ופריכות שנשארת לאורך זמן, ממליצה בחום להתנסות