עוגת שמרים תפוחים וקינמון
עוגת משוך אותי בסימן ראש השנה. מתכון לעוגת שמרים נתלשת מרשימה וטעימה עם חתיכות תפוחים מקורמלים בתוספת קינמון, ללא צורך בחיתוך שולפים פרוסה ונהנים.
רכיבים:
חומרים לבצק שמרים
חומרים למלית
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח והשמרים, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבלים קצרות. מוסיפים בהדרגה את קוביות הנטורינה/מרגרינה והחלב שקדים הפושר ומערבלים כ- 8 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (או לילה במקרר).
3.הכנת המלית: קולפים וחותכים את התפוחים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מבשלים את פרוסות התפוחים במחבת כבדה בתוספת 1 כפית קינמון, נטורינה/מרגרינה ורבע כוס סוכר לבן כ- 10 דקות עד להתרככות התפוחים. מסירים מהאש ומוסיפים תמצית וניל. מסננים את הנוזלים לכלי נפרד לשימוש מאוחר יותר. ומצננים את פרוסות התפוחים.
4.מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 50 ס"מ ובעובי של חצי ס"מ. מערבבים בקערה סוכר חום בתוספת 1 כפית קינמון. מברישים את הבצק בשמן ובוזקים מעליו שכבה אחידה של תערובת הסוכר והקינמון. מפזרים מעל את התפוחים המקורמלים.
5.חותכים את הבצק ל- 6 רצועות שוות בעוביין ומניחים זו על גבי זו. חותכים את הערמה שהתקבלה ל- 6 חלקים שווים. מניחים כל ערמה בצורה אנכית צמוד זה לזה בתוך תבנית. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל 175° מעלות כ- 25 דקות, עד להזהבה. מברישים את העוגה בנוזלי התפוחים מצננים ומגישים.
**למתכון לעוגת שושנים נתלשת>>
**למתכון חלת דבש כתר ושושנים לראש השנה >>>
**למתכון לעוגת שמרים פתוחה עם תפוחים>>
**למתכון לשבלולי שמרים קינמון ואגוזים>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.לגרסה חלבית ניתן להמיר את הנטורינה/מרגרינה לחמאה ואת החלב שקדים לחלב
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה