• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • מתכונים לילדים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | מתכונים לראש השנה וחגי תשרי | עוגת שמרים תפוחים וקינמון

עוגת שמרים תפוחים וקינמון

שתפו:
.....................................................................................................

עוגת משוך אותי בסימן ראש השנה. מתכון לעוגת שמרים נתלשת מרשימה וטעימה עם חתיכות תפוחים מקורמלים בתוספת קינמון, ללא צורך בחיתוך שולפים פרוסה ונהנים.

4/5

רכיבים:

  • חומרים לבצק שמרים
  • חומרים למלית

אופן ההכנה:

  • 1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח והשמרים, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבלים קצרות. מוסיפים בהדרגה את קוביות הנטורינה/מרגרינה והחלב  שקדים הפושר ומערבלים כ- 8 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.

  • 2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (או לילה במקרר).

  • 3.הכנת המלית: קולפים וחותכים את התפוחים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מבשלים את פרוסות התפוחים במחבת כבדה בתוספת 1 כפית קינמון, נטורינה/מרגרינה ורבע כוס סוכר לבן כ- 10 דקות עד להתרככות התפוחים. מסירים מהאש ומוסיפים תמצית וניל. מסננים את הנוזלים לכלי נפרד לשימוש מאוחר יותר. ומצננים את פרוסות התפוחים.

  • 4.מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 50 ס"מ ובעובי של חצי ס"מ. מערבבים בקערה סוכר חום בתוספת 1 כפית קינמון. מברישים את הבצק בשמן ובוזקים מעליו שכבה אחידה של תערובת הסוכר והקינמון. מפזרים מעל את התפוחים המקורמלים.

  • 5.חותכים את הבצק ל- 6 רצועות שוות בעוביין ומניחים זו על גבי זו. חותכים את הערמה שהתקבלה ל- 6 חלקים שווים. מניחים כל ערמה בצורה אנכית צמוד זה לזה בתוך תבנית.  מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

  • אופים בתנור שחומם מראש ל 175° מעלות כ- 25 דקות, עד להזהבה. מברישים את העוגה בנוזלי התפוחים מצננים ומגישים.

    **למתכון לעוגת שושנים נתלשת>>
    **למתכון חלת דבש כתר ושושנים לראש השנה >>>
    **למתכון לעוגת שמרים פתוחה עם תפוחים>>
    **למתכון לשבלולי שמרים קינמון ואגוזים>>>

טיפים להכנת המתכון:

  • 1.לגרסה חלבית ניתן להמיר את הנטורינה/מרגרינה לחמאה ואת החלב שקדים לחלב

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
4/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

עוגת תפוחים הפוכה

בבקה שוקולד קינמון

לחם לחמניות וחלות
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו
  • מתכון לפיצה
  • מתכון לפוקצ'ה
מאפי שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה
מתכוני אפיה לחגים
  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד