עוגת שכבות קרם וניל ותותים
מתכון לעוגת טורט שכבות, אוורירית במיוחד בזכות ההקצפה של הנטורינה והסוכר, עם קרם גבינה מתוק והמון תותים! יפה וחגיגית – מושלמת לאירוח
רכיבים:
ל-2 בסיסים (קוטר 20ס"מ)
לקרם:
לסירופ הסוכר:
לקישוט:
אופן ההכנה:
1.בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את הנטורינה והסוכר במהירות גבוהה למשך כ-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
2.מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה – יש לוודא שהביצה נטמעה היטב בתוך התערובת לפני שמוסיפים ביצה נוספת. לאחר מכן, מוסיפים את תמצית הווניל והיוגורט וממשיכים להקציף.
3.מוסיפים לקערת המיקסר 1/2 מכמות הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. לאחר מכן, מוסיפים את החלב ויתרת הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה בהירה, חלקה וסמיכה.
4.משמנים 2 תבניות עגולות ומחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180מעלות 30-40 דקות עד שהעוגות מזהיבות, תופחות ונסדקות מעט במרכז והקיסם שננעץ יוצא יבש בלי פירורים.
5.מכינים את סירופ הסוכר: שמים את המים והסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות. מצננים, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים. כשהעוגות יוצאות מהתנור, מברישים אותן בנדיבות בסירופ הסוכר, בעודן חמות.
6.מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא מתחילה להסמיך. מוסיפים את גבינת השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הווניל וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם סמיך. שומרים במקרר עד להרכבת העוגה.
7.מרכיבים את העוגה: מניחים את השכבה הראשונה על צלחת הגשה ומורחים מעל את 1/2 מכמות הקרם. מאפשרים לו לגלוש מעט על דפנות השכבה. מניחים מעל את השכבה השנייה ויוצקים מעל את יתרת הקרם.
מקשטים בתותים ומגישים. ניתן לשמור את העוגה בכלי אטום במקרר.
**למתכון לעוגת גבינה טירמיסו ללא אפייה >>>
**למתכון לוטרושקה – מאפה רוסי במילוי וניל>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.את התותים ניתן להחליף בפירות יער אחרים.
2.ניתן להוסיף אבקת סוכר לקרם למי שאוהב מתוק יותר.
3.אפשר להכין את שכבות העוגה 1-2 ימים מראש. עוטפים בניילון ושומרים במקרר.
4.אפשר לאפות את כל הבלילה בתבנית אחת (זמן האפייה יעלה ל- 70 דקות בערך, תבדקו עם קיסם), ולפרוס את העוגה המוכנה ל-2 שכבות
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה