דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | מתכונים לראש השנה וחגי תשרי | עוגת שושנים עשירה
עוגת שושנים עשירה
מתכון לעוגת שושנים משמרים – אחת מן העוגות המרשימות ביותר שניתן לייצר באמצעות שמרים.
עוגה מוצלחת ממגוון חומרי מילוי משוקולד ועד קינמון. בעלת נימוחות וטעם עדין, הכי טעימה שהיא חמה וטרייה מן התנור.
4.5/5
רכיבים:
חומרים לבצק שמרים
חומרים למילוי
אופן ההכנה:
1.מכניסים לתוך קערה קמח, משפר לאפיה ביתית, שמרית, סוכר, ביצים חמאה, קליפת לימון ומלח ולשים במהירות איטית. במידת הצורך, מוסיפים את החלב וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק קטיפתי וחלק.
2.משהים בכלי מכוסה במקרר כ 3 שעות (הבצק אינו תופח בשלב זה).
3.מרדדים לעלה, מורחים במרגרינה ומפזרים באופן שווה את המילוי. מגלגלים לרולדה.
4.פורסים את הרולדה לפרוסות שוות ומניחים בתבנית עגולה ומשומנת מס' 24 אחת ליד השניה.
מכסים את התבנית ומשהים לתפיחה במקום חמים עד למילוי התבנית. מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 40 דקות.
** למתכון לחלה לראש השנה >>>
** למתכון לעוגת שמרים שושנים קינמון >>>
**מתכונים לראש השנה>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה