סופגניה של פעם
מתכון מנצח לסופגניה, בדיוק כמו שאכלנו שהיינו ילדים. הנוסטלגיה והטעם מובטחים!
רכיבים:
חומרים ל-25 סופגניות קטנות
למלית
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים את כל החומרים פרט לנטורינה והחלב במהירות איטית כ- 3 דקות. מוסיפים בהדרגה את הנטורינה והחלב ומערבלים כ- 8 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק גמיש ורך מאוד.
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן בכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח.
3.מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1.5 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים ע"ג נייר אפייה גזור לריבועים, כל עיגול על ריבוע נייר. מכסים ומתפיחים כ- 40 דקות.
4.מחממים ליטר שמן בסיר רחב ועמוק לטמפ' של 170 מעלות (השמן חם דיו, כאשר מכניסים לשמן ידית של כף מעץ ומופיעות בועיות מסביב לכף. אך השמן לא מבעבע). באמצעות נייר האפייה מעבירים 3-4 כדורי בצק לשמן ומטגנים כ- 2-3 דקות מכל צד.
5.מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, מזריקים מיד את המילוי ומפזרים אבקת סוכר. (להחדרת המלית בקלות, מעבירים את הריבה שהיא מהולה במעט מים לבקבוק פלסטיק לחיץ, בדומה לבקבוק קטשופ וחותכים את הפיה באלכסון להחדרה קלה לסופגניה).
** לביבות בלקניות ממולאות גבינות מלוחות
** סופגניות עשירות
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מזה לוטורינה
היי עליזה, נטורינה הוא תחליף לחמאה או מרגרינה, מתאים לאפייה ובישול, במיוחד למי שנמנע מאכילת חלב מטעמי כשרות (אפייה פרווה) או מטעמי טבעונות.
הנטורינה מועשרת בשמן קוקוס ועם השימוש בנטורינה אנו נהנים מהיתרונות והערכים הבריאותיים של שמן הקוקוס.
שלא כמו במרגרינה, נטורינה היא ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים, ללא שומן טראנס ובטעם ניטרלי (כלומר אין טעם של קוקוס כלל).
מאפים עם נטורינה הם בעלי מרקם נפלא ואוורירי ופריכות שנשארת לאורך זמן, ממליצה בחום להתנסות
אפשר להחליף את החלב בחל סויה?
ניתן בהחלט
יצא טעיםםםםםם
תודה רבה.
(רק שהבצק יצא רטוב מדי אז הוספתי קמח)
שלום,
אני רוצה להכין סופגניות פרווה, אפשר להחליף את החלב במים? או משהו אחר שיהיה פרווה?
שלום אוסנת,
אפשרי
שלום אני מקווה שיצא לי טוב כמו שאני רואה בתמונה