• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • פינוקים מהירים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | סופגניות ומאכלים חנוכה | סופגניה של פעם

סופגניה של פעם

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון מנצח לסופגניה, בדיוק כמו שאכלנו שהיינו ילדים. הנוסטלגיה והטעם מובטחים!

3/5

רכיבים:

  • חומרים ל-25 סופגניות קטנות
  • למלית

אופן ההכנה:

  • 1.  בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים את כל החומרים פרט לנטורינה והחלב במהירות איטית כ- 3 דקות. מוסיפים בהדרגה את הנטורינה והחלב ומערבלים כ- 8 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק גמיש ורך מאוד.

  • 2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן בכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח.

  • 3.מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1.5 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומניחים ע"ג נייר אפייה גזור לריבועים, כל עיגול על ריבוע נייר. מכסים ומתפיחים כ- 40 דקות.

  • 4.מחממים ליטר שמן בסיר רחב ועמוק לטמפ' של 170 מעלות (השמן חם דיו, כאשר מכניסים לשמן ידית של כף מעץ ומופיעות בועיות מסביב לכף. אך השמן לא מבעבע). באמצעות נייר האפייה מעבירים 3-4 כדורי בצק לשמן ומטגנים כ- 2-3  דקות מכל צד.

  • 5.מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, מזריקים מיד את המילוי ומפזרים אבקת סוכר. (להחדרת המלית בקלות, מעבירים את הריבה שהיא מהולה במעט מים לבקבוק פלסטיק לחיץ, בדומה לבקבוק קטשופ וחותכים את הפיה באלכסון להחדרה קלה לסופגניה).

  •  

    ** לביבות בלקניות ממולאות גבינות מלוחות
    ** סופגניות עשירות

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
2.9/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

8 תגובות על “סופגניה של פעם”

  1. דסה עליזה הגיב:
    18/11/2018 בשעה 06:11

    מזה לוטורינה

    הגב
    • דפנה הגיב:
      19/11/2018 בשעה 11:11

      היי עליזה, נטורינה הוא תחליף לחמאה או מרגרינה, מתאים לאפייה ובישול, במיוחד למי שנמנע מאכילת חלב מטעמי כשרות (אפייה פרווה) או מטעמי טבעונות.
      הנטורינה מועשרת בשמן קוקוס ועם השימוש בנטורינה אנו נהנים מהיתרונות והערכים הבריאותיים של שמן הקוקוס.
      שלא כמו במרגרינה, נטורינה היא ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים, ללא שומן טראנס ובטעם ניטרלי (כלומר אין טעם של קוקוס כלל).
      מאפים עם נטורינה הם בעלי מרקם נפלא ואוורירי ופריכות שנשארת לאורך זמן, ממליצה בחום להתנסות

      הגב
  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    28/11/2018 בשעה 11:11

    אפשר להחליף את החלב בחל סויה?

    הגב
    • shimrit הגיב:
      29/11/2018 בשעה 01:11

      ניתן בהחלט

      הגב
  3. אדוה הגיב:
    04/12/2018 בשעה 02:12

    יצא טעיםםםםםם
    תודה רבה.
    (רק שהבצק יצא רטוב מדי אז הוספתי קמח)

    הגב
  4. אסנת הגיב:
    15/11/2020 בשעה 02:11

    שלום,
    אני רוצה להכין סופגניות פרווה, אפשר להחליף את החלב במים? או משהו אחר שיהיה פרווה?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      24/11/2020 בשעה 12:11

      שלום אוסנת,
      אפשרי

      הגב
  5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    28/11/2020 בשעה 02:11

    שלום אני מקווה שיצא לי טוב כמו שאני רואה בתמונה

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

צ'ורוס- סופגניות ספרדיות

סופגניות בציפויים

סופגניה אמיתית עשירה

מיני סופגניות אפויות

מיני סופגניות

סופגניות מקושטות

טיפים להכנת סופגניות בחנוכה

לחם לחמניות וחלות

  • בצק לבורקס בשר
  • מתכון לפיצה
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו

מאפי שמרים

  • עוגות שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד