מאפה שמרים וריבת פירות יער
מתכון למאפה שמרים מתוק עם ריבת פירות יער, קינוח נהדר לראש השנה
רכיבים:
חומרים ל– 25 יחידות
לציפוי הריבה
לעיטור
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו הלישה מערבבים קמח, שמרים, משפר האפייה ואבקת סוכר במהירות נמוכה. מוסיפים את המים, הביצה והחלמון ומערבלים כדקה. מוסיפים מחצית מכמות החמאה וממשיכים לערבל כ-2 דקות נוספות, עד להטמעת החמאה בבצק. מוסיפים את המחצית השנייה של החמאה ומערבלים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את המלח, קליפת הלימון והשקדים ומערבלים דקה נוספת עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ-3 שעות, עד שהבצק רך ונוח לעבודה.
3.הכנת הריבה: מכניסים את כל רכיבי הריבה מלבד השקדים לסיר קטן ומבשלים -35 דקות על להבה בינונית ללא כיסוי, מערבבים מידי פעם, עד שנוצרת ריבה סמיכה. שומרים בקירור.
4.מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1 ס"מ, קורצים 25 עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ. מניחים בתפנית אפייה מרודפת בנייר אפייה במרווחים של כ 2 ס"מ.
5.מורחים מעל ביצה טרופה ומפזרים את השקדים. משהים מכוסה כ-45 דקות לתפיחה נוספת ואופים כ 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד הזהבה.
להגשה: מניחים כף ריבה מעל כל מאפה, בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.
**מתכון לתפוחי עץ במעטפת >>>
**מתכון לשבלולי שמרים עם סירופ טופי >>>
**למתכון למאפי שטולן ממולאים>>>
**למתכון למאפה שמרים מלוח במילוי גבינה ופסטו>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה