מאפה בשר ותפוחים
מאפה שמרים מיוחד במינו שיתאים לארוחת צהריים או ארוחה חגיגית אחרת בזכות מילוי הבשר המעודן שבו. המילוי מבוסס על תבשיל בשר איכותי המבושל יחד עם תפוחים ומקבל מטעמם.
רכיבים:
חומרים לבצק
חומרים למלית
אופן ההכנה:
1.תבשיל הבשר- חותכים הבשר לקוביות קטנות (כ-2 ס”מ). צורבים את הבשר בסיר בינוני עם מעט שמן. מוסיפים את הירקות החתוכים ומטגנים כ- 2 דקות. מוסיפים התבלינים והסילאן ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים המים ומביאים לרתיחה.
2.מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי, מוסיפים התפוחים ומבשלים עד שהבשר רך. מסננים הנוזלים ומצננים.
3.הכנת הבצק- בקערת מערבל מערבבים את כל החומרים במהירות איטית כ 10 דקות. ומניחים בקערה משומנת להתפחה של כחצי שעה.
4.מרדדים הבצק למלבן בעובי של 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים גדולים בקוטר של 12 ס”מ.
5.מניחים במרכז כי עיגול כף מהתבשיל, מורחים מעט מים על הדפנות של הבצק, מניחים עיגול נוסף מעל ומהדקים בעדינות.
6.מניחים על תבנית אפייה מרופדת ובעזרת סכין חדה חותכים חתכים דקים לאורך ורוחב הבצק העליון, להוצאת אדים. מניחים לתפיחה נוספת של כחצי שעה.
מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 15-20 דקות, עד הזהבה.
** למתכונים מתוקים נוספים לחצו כאן >>>
**מתכון למאפה בצק פריך ממולא בשר>>>
**בורקס בשר>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים
