לחמניות שיפון תפוחי עץ, דבש וקינמון
אם אתם רוצים להגיש מאפה מיוחד בראש השנה, זהו המתכון בשבילכם! לחמניות שיפון תפוחי עץ, דבש וקינמון זה המאפה עבורכם. לחמניות נימוחות מצד אחד עם חלק עליון קריספי המורכב מ"צ'יפס תפוחים" טבעי. ההנאה מובטחת והמתכון פשוט.
רכיבים:
חומרים לבצק
חומרים לצ'יפס התפוחים
אופן ההכנה:
1.הכנת צ'יפס התפוחים: פורסים את התפוחים לפרוסות בעובי של כ-2 מ"מ. מחממים תנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים את פרוסות התפוחים בתבנית ואופים כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפ' החדר. יוצקים את הדבש על התפוחים ומשהים בתוך הדבש כ-15 דקות.
2.הכנת הבצק: שופכים לקערת מערבל את הסיידר וממיסים את השמרים. מוסיף את שני סוגי הקמח, המלח והשמן. מערבבים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן במהירות בינונית כ-6 דקות נוספות לקבלת בצק חלק ואחיד. מוסיפים את גפרורי התפוחים ולשים לקבלת בצק אחיד. מניחים לבצק לנוח כ-10 דקות.
3.מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק ל-20 כדורים (כל כדור במשקל של כ-50 גרם) ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר. מסדרים על כל לחמניה 3 פרוסות תפוחי עץ, אחת על השנייה ובאמצע מכניסים את מקל הקינמון.
4.לאפייה: אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים 5 דקות נוספות.
להגשה : ניתן למרוח מעט מהדבש הנותר על התפוחים לאחר שהצטננו מעט.
**לחמניות תפוח בדבש לראש השנה>>>
**מתכון ללחם שיפון צרפתי >>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה