לחם עשבי תיבול
מאת צוות האופים של שמרית
לחם עשבי תיבול נפוץ בעיקר במטבח הים התיכון ובמטבח האיטלקי, אך הוא פופולרי גם בקרב אוהבי האוכל הטבעוני והטבעוני. לחם עשבי תיבול מתאים לכל מי שמעוניין להוסיף טעם מיוחד ללחם היומיומי שלו. אחת הדרכים הנפוצות להכנת לחם עשבי תיבול היא על ידי כיסוי הלחם בשכבה דקה של שמן זית ואז פיזור עשבי תבלון, במתכון שלפניכם עשבי התיבול נמצאים גם בתוך הבצק ותורמים לטעמו העשיר.
מצרכים
ל-4 לחמים עם עשבי תיבול:
- 1 קמח לבן או כוסמין (1 ק"ג)
- 1 שקית או קובית שמרית (50 גר')
- ½ כוס שמן (100 גר')
- 1 כף מלח (15 גר')
- 2 כוסות מים (500 מ"ל)
עשבי תיבול:
- ניתן להוסיף 2 כפות ומכל אחד מהתבלינים הבאים לפי בחירה (לא חובה להוסיף את כולם): אורגנו, רוזמרין, בזיליקום, עגבניות מיובשות, טימין, מיורן.
- לפיזור: גרגרי פשתן, גרעיני חמניות, גרגרי שומשום.
אופן ההכנה
טיפים של מקצוענים
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להחליף את השמרים הטריים בשתי כפות שמרים יבשים שמרית
2.ניתן לערבב קמח לבן וקמח כוסמין ביחס של 50-50
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)