• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • מתכונים לילדים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | מתכונים לראש השנה וחגי תשרי | חלת דבש עגולה

חלת דבש עגולה

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון מיוחד לחלת דבש של אורי שפט השף-קונדיטור של מאפית "לחמים".

זוהי חלה שתתאים לא רק לחגי תשרי, אלא לכל עת שבה תרצו להגיש לחם מתוק ואהוב על השולחן שקשה שלא להתפתות לו.

5/5

רכיבים:

2 חלות דבש

  • חומרים לבצק
  • חומרים לקישוט

אופן ההכנה:

  • 1.מערבבים את הנוזלים: מים, שמן, ביצים,ודבש במיקסר (ראה טיפ להוספת הדבש)

  • 2.מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.

  • 3.מוסיפים המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.

  • 4.מחלקים הבצק לארבע כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.

  • 5.מכל שני כדורים מכינים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ.

  • 6.מפתלים שני גלילים יחד לצורת בורג (או קולעים צמה משני הגלילים על פי הטיפ של "שמרית"), יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שני הקצוות, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.

  • 7.מפתלים את שני הגלילים הנותרים ובאותו אופן מכינים את החלה השניה.

  • 8.מתפיחים בטמפרטורת  החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.

  • אופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 

    **לכל המתכונים לראש השנה וסוכות >>>
    **למתכון לעוגת כתר דבש >>>
    **מתכון לחלה מתוקה לראש השנה>>

טיפים להכנת המתכון:

  • 1.למזיגה קלה של הדבש-יש לשמן את כוס המדידה לפני הוספת הדבש וכך יחליק הדבש בקלות לקערה. 

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
5/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

4 תגובות על “חלת דבש עגולה”

  1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    14/09/2020 בשעה 07:09

    מתכון מדהים אין דברים כאלה פשוט פרפקט
    מתכון פשוט מושלם .

    הגב
  2. Avatar שני הגיב:
    16/09/2020 בשעה 05:09

    האם יש אפשרות לוותר על הביצה? אולי להחליף ברסק תפוחים או להשמיט בכלל?…
    הרי בלחם לרוב אין ביצים.

    הגב
  3. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    17/09/2020 בשעה 09:09

    אפשרי בלי ביצה, בלי להוסיף מרכיב אחר.

    הגב
  4. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    11/01/2021 בשעה 08:01

    לא

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

חלת מפתח

חלת דבש

לחם לחמניות וחלות

  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו
  • מתכון לפיצה
  • מתכון לפוקצ'ה

מאפי שמרים

  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד