חלת דבש עגולה
מתכון מיוחד לחלת דבש של אורי שפט השף-קונדיטור של מאפית "לחמים".
זוהי חלה שתתאים לא רק לחגי תשרי, אלא לכל עת שבה תרצו להגיש לחם מתוק ואהוב על השולחן שקשה שלא להתפתות לו.
מתכון לחלה חגיגית בטעם עשיר
לפניכם מתכון לחלה חגיגית בטעם עשיר, הדבש במתכון משמש כממתיק במקום סוכר בו משתמשים בדרך כלל ומעניק לחלה טעם עמוק וחגיגי יותר. חשוב לזכור כי 20% מהדבש הם מים אז צריך לקחת אותם בחשבון בחישוב כמות הנוזלים. בנוסף, דבש מתוק יותר מסוכר לבן, לכן היחס הוא של כ- 75% דבש מכמות הסוכר הנדרשת בדרך כלל.
הידעתם?
דבש עשוי להרוג את השמרים אם הוסיפו לו חומרים למניעת עובש. בנוסף, מאחר ולדבש תכונות אנטי בקטריאליות טבעיות שעשויות להרוג את השמרים, כדאי להפעיל את השמרים בצד לפני העירוב עם הקמח, הטעם הייחודי שנוסף לחלה בהחלט שווה את המאמץ.
רכיבים:
2 חלות דבש
חומרים לבצק
חומרים לקישוט
אופן ההכנה:
1.מערבבים את הנוזלים: מים, שמן, ביצים,ודבש במיקסר (ראה טיפ להוספת הדבש)
2.מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.
3.מוסיפים המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
4.מחלקים הבצק לארבע כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.
5.מכל שני כדורים מכינים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ.
6.מפתלים שני גלילים יחד לצורת בורג (או קולעים צמה משני הגלילים על פי הטיפ של "שמרית"), יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שני הקצוות, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
7.מפתלים את שני הגלילים הנותרים ובאותו אופן מכינים את החלה השניה.
8.מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
אופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
**לכל המתכונים לראש השנה וסוכות >>>
**למתכון לעוגת כתר דבש >>>
**מתכון לחלה מתוקה לראש השנה>>
טיפים להכנת המתכון:
1.למזיגה קלה של הדבש-יש לשמן את כוס המדידה לפני הוספת הדבש וכך יחליק הדבש בקלות לקערה.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכון מדהים אין דברים כאלה פשוט פרפקט
מתכון פשוט מושלם .
האם יש אפשרות לוותר על הביצה? אולי להחליף ברסק תפוחים או להשמיט בכלל?…
הרי בלחם לרוב אין ביצים.
אפשרי בלי ביצה, בלי להוסיף מרכיב אחר.
לא