חלת דבש עגולה
מאת צוות האופים של שמרית
מתכון מיוחד לחלת דבש של אורי שפט השף-קונדיטור של מאפית "לחמים".
זוהי חלה שתתאים לא רק לחגי תשרי, אלא לכל עת שבה תרצו להגיש לחם מתוק ואהוב על השולחן שקשה שלא להתפתות לו.
מתכון לחלה חגיגית בטעם עשיר
לפניכם מתכון לחלה חגיגית בטעם עשיר, הדבש במתכון משמש כממתיק במקום סוכר בו משתמשים בדרך כלל ומעניק לחלה טעם עמוק וחגיגי יותר. חשוב לזכור כי 20% מהדבש הם מים אז צריך לקחת אותם בחשבון בחישוב כמות הנוזלים. בנוסף, דבש מתוק יותר מסוכר לבן, לכן היחס הוא של כ- 75% דבש מכמות הסוכר הנדרשת בדרך כלל.
מצרכים
2 חלות דבש | חומרים לבצק
- 1 ק"ג קמח חיטה לבן (מנופה)
- 1 שמרית שמרים טריים (50 גר')
- 1 שקית משפר לאפיה ביתית
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 ביצה מס' 2
- 1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה
- ½ כוס (160 גר') דבש
- ¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים
חומרים לקישוט
- ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
אופן ההכנה
טיפים של מקצוענים
יועצת האפייה שלנו זמינה בוואטסאפ ותשמח לענות על כול שאלה ולסייע במהלך האפייה,פשוט שלחו הודעה למספר: 050-5850082
הידעתם?
דבש עשוי להרוג את השמרים אם הוסיפו לו חומרים למניעת עובש. בנוסף, מאחר ולדבש תכונות אנטי בקטריאליות טבעיות שעשויות להרוג את השמרים, כדאי להפעיל את השמרים בצד לפני העירוב עם הקמח, הטעם הייחודי שנוסף לחלה בהחלט שווה את המאמץ.
חלת דבש מתאימה לא רק לחגי תשרי, אלא לכל עת שבה תרצו להגיש חלה מתוקה וטעימה עם ניחוח מדהים.
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)