הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    4 / 5

    חלה מתוקה גדולה ומרשימה

    מאת הקונדיטור אלון דה מונטה

    חלה מתוקה גדולה ומרשימה של הקונדיטור אלון דה מונטה - חלה לשבת
    • 859
    • 30 דקות
    • בינוני
    • פרווה

    לקח לנו זמן להשיג מתכון לחלה מתוקה לשבת של הקונדיטור אלון דה מונטה, אבל היה שווה והנה היא כאן לפניכם: חלה רכה ומתוקה לשבת
    תפוחה וזהובה, עם ריח משגע שממלא את כל הבית לקראת שבת. ניתן להכין מהמתכון 2 חלות קטנות ולקשט איך שאוהבים.

    שיתוף

    מצרכים

    לחלה:

    • 1 ק"ג קמח
    • 1 כוס סוכר
    • 1 כפות מלח
    • 2 כפות שמרים יבשים שמרית
    • חצי חבילת נטורינה /מרגרינה
    • 1 ביצה
    • 1.3/4 כוסות מים

    להברשה:

    • ביצה
    • שומשום

    אופן ההכנה

    טיפים של מקצוענים

    יועצת האפייה שלנו זמינה בוואטסאפ ותשמח לענות על כול שאלה ולסייע במהלך האפייה,פשוט שלחו הודעה למספר: 050-5850082

    חלה מתוקה לשבת היא בהחלט מאפה נהדר שכל אחד ואחת יכולים לאפות בעצמם בבית. נכון, אפשר לקנות חלה מוכנה במאפיה, אבל אין כמו הריח שממלא את הבית ביום שישי, כשהחלה היפה נכנסת לתנור ואין כמו הטעם שלה, כשהיא מוגשת טרייה טרייה לשולחן וכולם בוצעים ממנה, וטובלים בהנאה ברוטב של הדגים 🙂 ואין כמו תחושת הסיפוק שחשים ברגעים האלה.

    כמה כללים בסיסיים שיבטיחו לכם הצלחה באפיית חלה:

    1. מים – הוסיפו את כמות המים בהדרגה כדי לוודא שהבצק לא רטוב מדי
    2. חומרים יבשים ורטובים – התחיל בערבוב החומרים היבשים ואז הוסיפו את הרטובים
    3. לישת הבצק – מומלץ להכין את הבצק במיקסר עם וו לישה, ליצירת בצק אחיד, אך ניתן כמובן ללוש גם בידיים. לישה ארוכה ויסודית שתאשפר לגלוטן להיפתח ולהשפיע על מרקם בצק גמיש ונעים
    4. התפחת הבצק – בצק שמרים לחלה מתפחים פעמיים, הפעם הראשונה – עד להכפלת הנפח – אחרי שלשים את החלה, הפעם השניה – לאחר עיצוב החלה לצורה הרצויה, למשך כ-30-45 דקות. אם אתם אנשים מתוכננים המכינים את הבצק לחלה ערב קודם, ניתן להתפיח את הבצק במקרר למשך כל הלילה.
    חשוב להיות סבלניים להתפחה, היא חשובה לתוצאה הסופית, לא להניח את הבצק במקום חם, כדי לזרז את התהליך. לכסות אותו ולתת לו את הזמן הדרוש במקום מצונן
    5. בחירת השמרים – חלה ניתן לאפות גם אם שמרים לחים וגם עם שמרים יבשים, כמו כל מאפה שמרים אחר. בכל מתכון לחלה שתבחרו, ניתן להמיר את יחס השמרים ליבשים או לחים.
    6. איך תדעו שהחלה מוכנה – כשהבית מתמלא בריח נפלא 🙂 כשתראו שהחלה זהובה מכל צידיה, יציבה למגע – לא רכה. הוציאו אותה מהתנור והניחו אותה לצינון על השיש.
    7. שמירת הטריות – לשמירת טריות החלה שמרו אותה, לאחר שהצטננה לחלוטין, בשקית סגורה היטב.
    בהצלחה ושבת שלום.
    למידע נוסף ניתן לפנות ליועצת האפיה של שמרית בווטסאפ

    תגובות ושיתופים

    0 תגובות (0)

    הוספת תגובה

    דרגו את המתכון

    מחשבון המרה

    הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה

    נפחים

    משקלים

    טמפרטורות