הבקלאווה של קרן אגם
מאת קרן אגם
בקלאווה ביתית הורסת! בקלאווה מבצק פילו של שמרית - בצק איכותי ונוח מאוד לעבודה, ללא צורך בהפשרה.
הבקלאווה המרשימה הזו נראית מורכבת להכנה, אך אם תעקבו אחרי ההוראות, תגלו קינוח קל להכנה שקוצר מחמאות.
מצרכים
למאפה:
- 1.5 חבילות (450 גר׳) עלי פילו מצוננים למקרר של חברת שימרית
- 150 גר׳ חמאה מומסת
- 150 גר׳ פיסטוק (קלוף ולא קלוי) טחון דק
- 150 גר׳ אגוזי מלך טחונים דק
- 1/4 כוס (50 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)
- 2 כפיות אבקת קינמון
לסירופ סוכר ודבש:
- 3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
- 1 כוס (240 מ״ל) מי ברז
- 2-3 כפות דבש
אופן ההכנה
טיפים של מקצוענים
**את הבקלאווה שומרים כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד במקרר או מחוץ למקרר הכי טוב ליומיים שלושה ולא יותר.
**ניתן להמיר אגוזים ופיסטוקים בכל אגוז אחר שאוהבים
**אפשר להוסיף מעט מי ורדים לסירופ למי שאוהב ממש טיפה שתיים בזמן הבישול
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)