בצק בסיסי ללחמניות ללא גלוטן
הלחמניות יוצאות מושלמות קלות וזהובות, מתאימות במיוחד לילדים שמאוד נהנים לאכול אותן. מתכון קל פשוט וטעים של שמרית.
לחמניות ללא גלוטן, מתכון ללחמניות מושלמות וזהובות, לחמניות שמתאימות במיוחד לילדים שמניסיוננו, מאוד נהנים לאכול אותן.
לחמניות ללא גלוטן, מתכון קל, פשוט וטעים של שמרית שיצליח גם אם אין לכם מיקסר! תוכלו להכין לחמניות ללא גלוטן בעזרת לישה עם הידיים עד להתגבשות הבצק.
חשוב לזכור: בשימוש בקמחים ללא גלוטן הבצק יוצא דביק מבדרך כלל.
המלצתנו לקמח לתוצאה מוצלחת: קמח תמי. ניתן להחליף שמרים טריים בכף שמרים יבשים אקטיביים שמרית. לאחר האפייה, ניתן להקפיא את הלחמניות בכלי אטום.
רכיבים:
14 לחמניות ללא גלוטן
אופן ההכנה:
1.מערבבים במיקסר עם וו- גיטרה במהירות איטית, את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד גמיש אך קצת דביק. משהים מכוסה 30 דקות.
2.בידיים רטובות מכדררים כדורים קטנים ומניחים על נייר אפיה או בתבנית שקעים סיליקון. מתפיחים כ20 דקות נוספות.
3.ניתן גם לייצר כיכר ארוכה בתבנית מוארכת, מתפיחים כ 40 דקות נוספות. בעזרת מברשת לחה (עם מים או ביצה טרופה) מברישים בעדינות ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 12 עד 15 דקות ללחמניות וכ25 עד 30 דקות לכיכר לחם. מצננים ומייד עוטפים בניילון ניצמד לשמירת טריות.
** למתכונים של לחם, לחמניות וחלות לחצו כאן >>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

ואיפה הקמח?
בבקשה 500 גרם קמח ללא גלוטן
הולכת להכין לחם, מקווה שאצליח. נסיונות קודמים ממתכונים שונים לא הצליחו ויצאו כמו בלוקים מבטון. אשלח לכם תגובה לאחר האפיה. תודה.
הולכת להכין לחם, מקווה שאצליח. נסיונות קודמים ממתכונים שונים לא הצליחו ויצאו כמו בלוקים מבטון. אשלח לכם תגובה לאחר האפיה. תודה. זו פעם ראשונה שאני מגיבה לכם, אם מישהו כבר כתב תגובה כזו , זו לא אני
אין לי מיקסר. האם אפשר להכין את הלחמניות הללו ללא מיקסר?
היי דנה
אפשר להכין ללא מיקסר, זה קצת עבודת ידיים אבל אפשרי.
איך מכינים לחמניות ללא גלוטן?
האם חובה להשים שמרים עם הקמח ללא גלוטן?
האם בלי שמרים לא ייצאו לי לחמניות?
היי דנה,
את נמצאת במתכון של לחמניות ללא גלוטן כפי שרצית, חובה לשים את השמרים.
איזה קמח ללא גלוטן מה שמו
הי שי
אני ממליצה לך לבדוק את קמח תמי
שבוע טוב
אפשר עם קמח קונדטור?
הי שושנה
לדעתי עדיף קמח תמי הוא נחשב יותר טוב, אין לי תשובה ודאית בקשר לקונדיטור.
האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים ואם כן מה הכמות?
תודה
הי אלונה
כף שמרים יבשים אקטיביים של חברת שמרית.
איך אפשר להכין בלי מיקסר? איך אפשר עבודת ידיים? מה זה עבודת ידיים?
היי דנה, ניתן ללוש ידנית יש ללוש מעט יותר עד להתגבשות הבצק, בהצלחה
יש לי קמח ללא גלוטן רב תכליתי של free
ויש לי גם קמח לחם של כרגיל
איזה קמח מתאים יותר ללחמניות?
דנה שלום, באופן כללי קמח לחם הוא המתאים יותר לאפיית לחמניות אבל לא לפי המתכון אליו התייחסת. במתכון הספציפי הזה יש להשתמש בקמח ללא גלוטן, הוא מיועד לאנשים שנמנעים מגלוטן, אם את לא רגישה לגלוטן את יכולה לאפות לחמניות מצויינות לפי מתכוני לחמניות שונים שיש באתר של שמרית, בהצלחה ופורים שמח
מה הכוונה לחצי קוביה שמרים?
כמה גרם?
שלום, הכוונה ל-25 גרם שמרים טריים. ניתן גם להמיר לכף אחת של שמרים יבשים אקטיביים, בהצלחה!
אפשר עם אבקת אפייה במקום שמרים?
שלום, במתכון הזה זה לא אפשרי
האם אפשר להקפיא את הלחמניות?
היי ורדה, כן, אפשר להקפיא את הלחמניות לאחר אפייה בכלי אטום
זו אני האנונימית בטעות שלחתי לפני שהוספתי את הפרטים.
האם ניתן לתקן במשהו את הלחמניות הללו? אולי לעשות שימוש בלחמניות במתכון אחר
היי רחל, לא הבנתי את שאלתך, מה הכוונה לעשות שימוש בלחמניות במתכון אחר?
האם יש תחליף לביצים?
לא בריא לעטוף בניילון,אולי דף אפייה?כמה זמן נשמר?אפשר להקפיא?
ניתן להקפיא
אני לא מבינה איזה קמח עדיף…
יש כל מיני סוגים
זאת הפעם הראשונה שאני אנסה וחייבת שיצא מושלם יש לי אורחים
איזה קמח הכי עדיף
קמח אורז ללא גלוטן קמח חומוס
איזה עדיף?
כמה זמן מחזיקות הלחמניות?
שלום, על מנת להאריך ולשמור על טריות הלחמניות מומלץ להקפיא אותן (עד חודש, עטופות בשקית) , להפשיר ולחמם רק לקראת השימוש.
שלום, האם אפשר להקפיא את הלחמניות לפני אפייה?
היי יונתן, לא ניתן להקפיא לפני האפייה
יש תחליף לביצים?
שלום מלי, הביצים מהוות את החומר המקשר ולא ניתן להחליפן
יש תחליפי ביצים, תסתכלי באתרים של טבעוניים. בעיקרון ניתן להחליף ביצה בטחינה גולמית/ קמח עדשים או חומוס/ קונפלור מעורבב עם מעט מים. ישנם תחליפים נוספים למי שגם צליאקי וגם טבעוני (כמוני).
היי, תודה על המתכון. הבצק יצא לי דבק מאד. (הוספתי קצת קמח ועדין דביק) האם זה בסדר? איזה מרקם של בצק צריך לקבל?
היי חן, בשימוש בקמחים ללא גלוטן הבצק יוצא דביק מבדרך כלל, נשמע תקין.
ממליצה לך לפנות אלינו בוואטספ (דרך כפתור הוואטסאפ בכל מתכון)
אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה ?
האם ניתן להכין את הלחמניות עם תערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן?
והאם מתאים להפוך לפוקצות/לחם שום?
המתכון נראה מצוין רציתי רק לשאול האם ניסית עם קמח תמי מסוים או רב תכליתי [פשוט יש להם כמה סוגים] הבן שלי בן 11 חייב להמנע פתאום מגלוטן אני חייבת שזה יצא טעים לפחות דומה מאד ללחמניות רגילות
אפשר לעשות מזה גם חלות?
אולי להוסיף סוכר או שאין קשר?
הכנתי.לא תפח כל כך.יצאו לחמניות לא אוריריות.קצת כבדות.
האם טעיתי איפה שהוא?
היי המתכון נראה מעולה וקל אבל סוכר כמה לשים?
ניתן להשתמש במתכון לחמניות המבורגר ללא גלוטן?
לא תפח לי כמעט בכלל, איפה טעיתי???
שמתי.כף שמרים יבשים יצאו לחמניות קשות מאד, אשמח לדעת מה הבעיה
מה אפשר לעשות מקמח תמי תופח ללא גלוטן איך אפשר למצוא מתכונים מקמח תמי תופח ומה אפשר לעשות מי זה
עכשיו ניסיתי עם קמח קונדיטור מחכה ליראות מה התוצאות
יצא רך וטעים ממש טעים מתכון מעולה !
לקמח תמי יש אתר עם הרבה מאד מתכונים. אני משתמשת בקמחים הללו לכל דבר. גם כיסונים, גם רביולי ועוד.
לא צריך ללוש כ 10 דקות???