דף הבית | מתכונים | נבחרת האופים שלנו | בורקס תפו"א מעלי פילו של סוויט דולי
בורקס תפו"א מעלי פילו של סוויט דולי
מתכון קליל להכנת בורקס מבצק פילו במלית תפוח אדמה שאפשר להכין ב10 דקות!
3/5
רכיבים:
1 חבילת דפי פילו שמרית מהמקרר
3-4 תפו"א בינוניים
מלח
שמן זית
ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
1.מבשלים את תפוחי האדמה המקולפים. מוסיפים מלח ונטורינה ומועכים לפירה.
2.פותחים את הפילו, מורחים דף אחד בשמן זית ומניחים עוד דף.
3.מורחים מעט מהפירה (שכבה דקה), מגלגלים לגליל ארוך ואותו לשבלול. מכינים את כל הדפים בצורה הזו.
4.משמנים בשמן זית תבנית ועליה שמים דף אחד משומן. מסכים את השבלולים עד שהתבנית מלאה.
5.מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים ביצה, מוסיפים שומשום ואופים כ-30 דקות עד השחמה.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה