הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    בצק פריך - טיפים של מקצוענים

    מאת צוות האופים של שמרית | 09.05.2022

    שיתוף
    בצק פריך

    בצק פריך

    בצק פריך משמש לעתים קרובות לבסיס של טארט, קיש, פשטידה, מאפים מתוקים או מתאבנים. ניתן להשתמש בבצק פריך להכנת פשטידות מתוקות ומלוחות כאחד כמו פאי תפוחים, קיש, מרנג לימון או פאי עוף. מתכונים עם בצק פריך, דורשים פי שניים קמח משומן במשקל בדרך כלל פי שניים קמח משומן. את השומן משפשפים לתוך קמח רגיל כדי ליצור תערובת רופפת שנקשרה לאחר מכן באמצעות כמות קטנה של מי קרח, מגלגלים, ואז מעוצבים ומניחים ליצירת החלק העליון או התחתון של פַּאִי.

    בצק פריך בסיסי מכיל רק ארבעה מרכיבים:
    קמח
    מלח
    חמאה
    מים.
    לבצק פריך יש יחס גבוה בין חמאה לקמח מה שנותן למאפה הסופי את המרקם הפירורי ואת הטעם החמאתי שלו. למרות שניתן להכין בצק פריך ביד, מעבד מזון עושה עבודה מהירה של מיזוג מרכיבי הבצק.
    ניתן להוסיף לתערובת חלמונים המכילים שומן ומשמשים כדי להוסיף צבע ועושר למאפה.
    כשאתם מוסיפים מים למאפה, הקפידו להוסיף רק מספיק כדי להביא את התערובת מבצק פירורי לבצק שניתן ללוש ולגלגל בקלות.

    מתכון לבצק פריך, טיפים של מקצוענים

    כשמכינים בצק פריך חשוב להתחיל את עיבוד הבצק רק כשהכל מוכן: מצרכים, כלים וסביבת עבודה קרירה. לתוצאות עקביות, עדיף לשקול הכל, במיוחד את הקמח והחמאה. קצת יותר או פחות מכל אחד מהמרכיבים הללו עלול לקלקל את התוצאה הסופית.

    יש פתגם עתיק שאומר שידיים קרות תורמות למאפה טוב. כלל הזהב הראשון של הכנת בצק פריך איכותי הוא לשמור על המרכיבים, הקערה, המשטח והידיים שלך קרירים ככל האפשר. כאשר תערובת הבצק נעשית חמימה מדי, התוצאה הסופית היא בצקה שמנוני, כבד ומשעמם. לכן מומלץ להעביר את הידיים מתחת למים קרים לפני שמתחילים לעבד את הבצק.

    אם השומן בבצק מתחמם, מומלץ להכניס את הקערה למקרר מדי פעם.

    בצק פריך מרדדים על משטח קריר, לוח שיש מושלם מאובק בקמח מושלם למטרה זו.

    בצק פריך דורש עיבוד מהיר, מה שיבטיח שתקבלו מאפה קליל ופריך יותר.

    לאחר הכנת הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהניח במקרר לפחות 15 דקות. המנוחה מאפשרת זמן להירגעות הגלוטן בבצק. אם תנסו לעצב את הבצק מיד לאחר ערבובו, זה יהיה כמו לנסות לרדד יריעה אלסטית. הבצק יתגלגל, אבל שניות לאחר מכן הוא יתכווץ בחזרה לצורה המקורית. כמו כן, לאחר רידוד הבצק, הניחו שוב לבצק, אם תאפו מאפה מבצק פריך שרודד ולא נח, הוא יתכווץ בתנור.

    מאפה מבצק פריך יש להכניס תמיד לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות. אם התנור יהיה קר מדי המאפה יימס ולא יאפה כמו שצריך.

    אף אחד לא רוצה תחתית רטובה במאפה שלו. כדי להבטיח שהטארט או הפאי שלכם יהיו פריכים, הניחו את תבנית האפייה על אבן או תבנית כבדה שחוממו בתנור.

    בצק פריך מתכונים מומלצים

    שמרית מציגה: בצק פריך מצונן ומרודד לתוצאות מרשימות במיוחד.
    בצק פריך עשיר בטעם מעודן במיוחד, למאפים מתוקים. בצק פריך המגיע מגולגל בנייר אפייה לאפייה קלה ומהירה. כל שנשאר לכם זה להוציא מהמקרר, לפרוס על גבי תבנית האפייה, להוסיף מלית מתוקה לפני או אחרי האפייה.

    בצק פריך מוכן לשימוש לכל אותן הפעמים שרוצים להפתיע במאפה מפנק ומנחם.

    בצק בצק פריך מוכן של שמרית אינו דורש הפשרה ומוכן לשימוש מיידי.
    הבצק אינו מכיל חומרים משמרים ומגיע מגולגל בנייר אפייה.

    כוסות בצק פריך מהירות במתכון הנפלא הזה שלפניכם תמצאו פתרון לקינוח מרשים בקלי קלות. כמובן שבאותה דרך ניתן למלא את כוסות הבצק גם במילויים מלוחים מגוונים.

    עוד קינוח מרגש שיגרום לקריאות שמחה הוא טריפל תפוחים בקלי קלות שמדגים איך ניתן לקחת בצק פריך מוכן ולעשות איתו דברים מיוחדים שלא רואים כל יום.

    מגולגלות שוקולד מהירות, גרסה מהירה ומספקת של המאפים המתוקים שאי אפשר להפסיק לאכול