בורקס פילו יווני מהאגדות
מאת רון יוחננוב
מצרכים
לבצק :
- חבילת דפי פילו של שמרית
להרטבת הדפים:
- חצי כוס חלב או 100 גרם חמאה / נטורינה מומסת
למילוי:
- כף שמן זית
- בצל מקולף וחתוך לקוביות דקות
- 200 גרם עלי תרד קפואים (יש להפשיר לפני השימוש) או שקית עלי תרד טריים
- 2 ביצים
- 250 גרם גבינת כנען או ריקוטה ואפשר גם גבינת פטה או בולגרית
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת / מוצרלה (או צהובה רזה)
- כף קמח לבן רגיל / קורנפלור
- מלח / פלפל שחור
מילוי רזה:
- 250 גרם גבינת פטה 5%
- 200 גרם עלי תרד קפואים (יש להפשיר לפני השימוש) או שקית עלי תרד טריים
- ביצה
- כף קמח
- מעט גרידת לימון
- צ׳ילי חריף יבש (לפי הטעם)
- מלח / פלפל שחור
- מפוררים את הגבינה ומערבבים עם שאר המרכיבים.
אופן ההכנה
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)