עוגת פילו שקדים וקרמל
מאת שירן מתתיהו
מצרכים
מצרכים לעוגה מלבנית בינונית:
- חבילת דפי פילו שמרית
- 150 גרם שקדים פרוסים
לגלייז קרמל:
- חצי כוס סוכר (100 גרם)
- רבע כוס סוכר חום כהה (50 גרם)
- 50 גרם חמאה/נטורינה לפרווה
- כפית מחית/תמצית וניל
- 3/4 כוס שמנת להקצפה/צמחית (200 מ״ל)
- שמן להברשה
לקישוט קצפת:
- 250 מ״ל שמנת מתוקה / צמחית
- 2 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה
טיפים של מקצוענים
ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים.
אם מכינים מראש את המאפה – שימו את הקצפת בשקית זילוף ואל תזלפו מראש.
חממו את המאפה 8 דקות בתנור לפני ההגשה שיחזור להיות קריספי ורק אז תזלפו (כשהמאפה מעט מתקרר)
לסרטון ההסבר של שירן מתתיהו> https://did.li/lxqrl
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)