שטרודל תפוחים קלאסי בבצק פילו
מאת רון יוחננוב
שטרודל תפוחים גדול, שממלא את כל הבית בערב החג בריח משגע של תפוחים אפויים, ממש כמו בשנות ה-80... עולם עשיר של טעמים ומרקמים - מתוקים, חמוצים, מתפצחים ומרגשים, חמים וקרים, עטוף בבצק פילו קראנצ'י שמתפצפץ בפה. את השטרודל אפשר להגיש עם רוטב וניל וגלידת וניל לצידו והנה יש לך מנה שכולה אושר צרוף. קינוח מושלם לראש השנה. מרשים וקל להכנה! שתהיה לכולם שנה טובה ומתוקה ❤
מצרכים
למעטפת:
- חבילת דפי פילו מצונן של שמרית
- חמאה מומסת להברשה או נטורינה לפרווה
למילוי:
- 5 תפוחי עץ מקולפים חתוכים לקוביות קטנות
- כף קינמון
- 4 כפות ריבת משמשים (אפשר גם 3 כפות סוכר חום אם אין ריבה)
- 2 כפות קמח שקדים (שקדים טחונים דק)
- כף אינסטנט פודינג וניל
- חצי כוס תוספות שאוהבים (פיסטוקים /אגוזים / שקדים /פקאנים / וכד') לא חובה
- הכי חשוב - כף גדושה קורנפלור שתקשור את המילוי ותעניק ברק
לקרם וניל:
- 2 חלמונים
- כף קורנפלור
- 3 כפות מים
- כוס וחצי חלב / או משקה צמחי מכל סוג שאוהבים.
- חצי כוס סוכר לבן
- כפית תמצית וניל או מחית וניל
- 30 גרם חמאה / נטוורינה לפרווה
לקישוט:
- ביצה טרופה
- שקדים פרוסים
אופן ההכנה
תגובות ושיתופים
2 תגובות (2)הוספת תגובה
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
היי
לא רשום אופן ההכנה
היי, נוסף לשם אופן ההכנה