דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | מתכונים לראש השנה וחגי תשרי | תפוחים אפויים בקראסט קרמל וקצפת
תפוחים אפויים בקראסט קרמל וקצפת
מתכון לתפוחים אפויים בתנור בקראסט קרמל וקצפת, קינוח מפנק לארוחת החג או סתם כשרוצים משהו מתוק!
0/5
רכיבים:
ל – 12 מנות:
להגשה:
אופן ההכנה:
1.קולפים וחוצים את התפוחים, מסירים את העוקץ, גרעינים והליבה. חורצים בחצאי התפוחים חריצים עד לעומק של 3/4 מגובהם במרווחים של חצי ס"מ זה מזה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
2.מברישים במעט נטורינה מומסת, בוזקים מעל 2 כפות סוכר ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, 40 דקות עד שהתפוחים מתרככים.
3.מכינים את הקראסט: מוסיפים לנטורינה המומסת סוכר, שיבולת שועל וקינמון ומערבבים היטב לתערובת לחה.
4.מוציאים את התפוחים מהתנור וממלאים בעדינות את החריצים בקראסט.
5.מחזירים לתנור לכחצי שעה נוספת ועד שהקרמל מבעבע.
6.מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת. מזלפים קצפת על כל חצי תפוח לאחר שצונן, יוצקים מעל מעט ריבת חלב או סירופ קרמל, מפזרים שבבי אגוזים ומגישים מיד.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה