קינוח קרמשניט פטיסייר בעשר דקות
מאת רון יוחננוב
אני לא חושבת שיש מישהו שיכול לעמוד בפני קינוח של עוגת קרמשניט, זו עוגה, שהיא הרבה מעבר לקינוח: היא מזכירה לנו את בית סבתא ואת המאפיות של פעם, שהיו מוכרות חתיכות עוגת קרמשניט גבוהות גבוהות, עם המון אבקת סוכר למעלה ובצק פריך פריך. חתיכות קרמשניט כאלו שהיו מציפות באושר ואז בתהייה - מאיפה להתחיל לאכול אותן ואיך לצאת נקי מהסיפור הזה, של הקצפת והסוכר... :).
מתוך האהבה הזו וכל הזכרונות, רון יוחננוב עם גירסה מהירה, קלה ובטוחה לעוגת הקרמשניט האהובה. קינוח המבוסס על בצק עלים מצונן של שמרית ושכבות של קצפת קלה להכנה. ואם אתם לא יודעים לזלף יפה כמו בדוגמה, אפשר ללמוד בקלות יחסית מסרטונים ברשת, או פשוט למרוח את הקצפת בצורה אחידה.
מצרכים
מצרכים ל-10 חתיכות:
- חבילת בצק עלים מצונן של שמרית
- 1/2 כוס סוכר
לקרם וניל:
- 500 מ”ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה קרה
- כוס חלב 250 מ"ל
- 80 גרם אבקת פודינג וניל (שקית שלמה)
- 2 כפות גדושות אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל או מחית וניל
אופן ההכנה
טיפים של מקצוענים
אופציה נוספת להכנת קרם : להכין קרם פטיסייר בקלי קלות להקציף שמנת מתוקה ולחבר בניהם.
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)